Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:8, Did:0, useCase: 3

Handbola virslīgas pastarīšu cīņā junioru izlase uzvar ASK/LSPA

Andrejs Siliņš

Handbola virslīgas pastarīšu cīņā junioru izlase uzvar ASK/LSPA
Guntis Piļpuks
Foto: EHF

LETA. "SynotTip" Latvijas handbola virslīgas pastarīšu cīņā trešdien MSĢ/LAT-"Hertz" komanda ar rezultātu 39:33 (21:14) savā laukumā pieveica ASK/LSPA.

Pirms šīvakara spēles abas komandas šķira vien punkts – MSĢ/LAT-Hertz ar pieciem punktiem ieņēma priekšpēdējo vietu (tikpat punktu bija arī Vaiņodei un "Jūrmalas Sportam", kas labākas vārtu attiecības dēļ ieņēma augstākas vietas), bet ASK/LSPA ar četriem bija pēdējā pozīcijā. Pirmā apļa spēlē uzvaru ar 32:29 izcīnīja MSĢ/LAT-Hertz. Tiesa, iepriekšējā spēļu kārtā ASK/LSPA negaidīti jau otro reizi sezonā bija pieveikuši "Ogri/Miandum", kas solīja intriģējošu dueli arī šovakar turnīra tabulas kaimiņu cīņā.

Šīvakara spēli veiksmīgāk iesāka armijnieki, kas jau pirmo divu minūšu laikā ieguva 3:1 vadību. Vēlāk gan iniciatīva pārgāja Murjāņu komandas pusē, kas pakāpeniski līdzsvaroja spēles gaitu un septītajā minūtē pirmoreiz izvirzījās vadībā pēc Ņikitas Pančenko metiena – 6:5. Līdz puslaika vidum MSĢ/LAT-Hertz iekrāja triju vārtu pārsvaru (13:10, 14:11), bet pēc tam atrāvās vēl vairāk – 21:14 pēc pirmajām 30 minūtēm.

36.minūtē Antons Šuleiko mājiniekiem panāca jau +8 (26:18), tomēr armijnieki nepadevās un līdz puslaika vidusdaļai piecus vārtus atspēlēja, būtiski pietuvojoties rezultātā – 28:25. Tuvāk gan oponenti netika pielaisti un puslaika otrajā daļā murjāņieši ne tikai veiksmīgi noturēja vadību, bet arī palielināja pārsvaru, nokārtojot trešo uzvaru šosezon – 39:33. Ar septiņiem punktiem MSĢ/LAT-Hertz pakāpusies uz piekto vietu.

Uzvarētājiem rezultatīvākais ar deviņiem vārtiem bija Guntis Piļpuks, kamēr pa septiņām reizēm izcēlās Ņikita Pančenko un Ingus Kristiāns Jonuška.

Tikmēr rīdziniekiem septiņas reizes izcēlās Emīls Reniņš, bet pa sešiem vārtiem savāca Uldis Zariņš un Iļja Skopincevs.

Pirms šīs spēles MSĢ/LAT-"Hertz" komanda komanda bija kopvērtējuma septītajā pozīcijā, bet tagad divus pretiniekus apsteigusi, kamēr ASK/LSPA joprojām ir noslēdzošajā vietā, jo šosezon vien spējusi divreiz pieveikt "Ogre"/"Miandum".

Virslīgas kopvērtējumā līderei Dobeles "Tenax" ir maksimāli iespējamie 18 punkti deviņos mačos, bet ar 14 punktiem desmit mačos seko Rīgas "Celtnieks". Trešā ar 11 punktiem astoņos mačos ir Ludzas "Latgols", no kā par punktu atpaliek "Ogre"/"Miandum", kas aizvadījusi jau desmit dueļus.

Piektajā pozīcijā ar septiņiem punktiem tagad ir MSĢ/LAT-"Hertz" komanda, kam ar pieciem punktiem seko "Vaiņode" un "Jūrmalas Sports", bet kopvērtējuma tabulu ar četriem punktiem noslēdz ASK/LSPA vienība.

Izmantotie resursi:
LETA
Latvijas Handbola federācija - Handball.lv