Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:8, Did:0, useCase: 3

"Tenax" un "Celtnieks/LSPA" Baltijas Izaicinājuma kausu sāk ar zaudējumiem

Jānis Pārums

Šodien Baltijas Handbola līgas Izaicinājuma kausa turnīru ar zaudējumu sāka gan Latvijas čempioni "Tenax", gan "Celtnieks/LSPA", piekāpjoties, attiecīgi, Klaipēdas "Dragunas" un Kauņas "Granitas".

"Tenax" – "Dragunas" spēles rezultātu atklāja Kaspars Straume, tomēr puslaika pirmo daļu veiksmīgāk aizvadīja mājinieki, iekrājot triju vārtu pārvaru mača 15.minūtē – 7:10. Tad sekoja dobelnieku pieci pēc kārtas gūti vārti, kas ļāva izvirzīties vadībā ar 12:10, tomēr puslaika beigās iegūto pārsvaru noturēties neizdevās un pārtraukumā komandas devās pie neizšķirta rezultāta – 14:14.

Otrā puslaika sākumā vadību atguva "Dragunas", bet vēlāk savu pārsvaru palielināja līdz četriem vārtiem (20:24). Dobelnieki gan vairākus vārtus atspēlēja, tomēr pretiniekus panākt neizdevās – 29:31.

Rezultatīvākais "Tenax" rindās bija Oskars Arājs ar astoņiem vārtu guvumiem, bet Egils Politers un Nils Kreicbergs guva pa pieciem vārtiem.

Otrs Latvijas klubs "Celtnieks/LSPA" viesojās Kauņā, mērojoties spēkiem ar vietējo "Granitas". Arņa Butana vadītā komanda veiksmīgi aizvadīja pirmo puslaiku un pārtraukumā devās ar triju vārtu pārsvaru – 15:12.

Otrā puslaika pirmajā pusē rīdziniekiem vēl izdevās noturēt vadību, taču desmit minūtes līdz spēles beigām "Granitas" rezultātu izlīdzināja un vēlāk arī pārņēma vadību. "Celtnieks/LSPA", kas uz spēli devās vien deviņu spēlētāju sastāvā, izšķirošajiem momentiem pietrūka spēka un komanda bija spiesta atzīt Kauņas handbolistu pārākumu ar 24:29, iesākot Baltijas Izaicinājuma kausu ar neveiksmi. Īsā sastāva dēļ laukumā nācās doties arī trenerim Arnim Butanam.

Artūrs Lazdiņš guva 12 vārtus, Ričards Jablonskis atzīmējās ar sešiem, bet trīs vārti ukraiņu leģionāra Vladimira Maslaka rēķinā.

Rīt abi Latvijas klubi mainīsies pretiniekiem – "Tenax" spēlēs pret "Granitas", bet "Celtnieks/LSPA" pret "Dragunas". Jāatgādina, ka pirmssezonas turnīrā, Vītola kausā, "Celtnieks" Lietuvas čempionus "Dragunas" pieveica, tiesa, tad komandas vēl nebija optimālajā formā sezonai.

Baltijas Handbola līgas Izaicinājuma kauss

Klaipēdas Dragunas – Dobeles Tenax 31:29 (14:14)
Tenax: Arājs 7, Politers 5, Kreicbergs 5, Bilkštis 4/1, Krastiņš 3, Straume 3, Ērmanis 2.

Kauņas Granitas – Celtnieks/LSPA 29:24 (12:15)
Celtnieks/LSPA: Lazdiņš 12, Jablonskis 6, Maslaks 3, Blome 1, Lejnieks 1, Freibergs 1.

Kalendārs/rezultāti
Turnīra tabula

Izmantotie resursi:
Latvijas Handbola federācija - Handball.lv