Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:8, Did:0, useCase: 3

Latvijas U-17 meiteņu izlase Baltijas derbijā spēkosies ar Lietuvu

Jānis Pārums

Latvijas U-17 meiteņu izlase Baltijas derbijā spēkosies ar Lietuvu
Latvijas U-17 meiteņu handbola izlase
Foto: Lukas Bendinskas

Šodien plkst. 19:00 Klaipēdā otro spēli Eiropas čempionātā 2.divīzijā aizvadīs Inala Doguzova un Kristīnes Klementjevas vadītās Latvijas U-17 handbolistes, kas sacentīsies ar Lietuvas vienaudzēm.

Latvijas komanda pirmdien turnīru iesāka ar pārliecinošu zaudējumu pret Ukrainas valstsvienību, piekāpjoties ar 14:39. Rezultatīvākā ar četriem vārtiem mūsu komandā bija jēkabpiliete Jūlija Damenauska, bet ludzānietes Madara Cibuļska un Jeļizaveta Haindrava guva pa trim vārtiem.

Par labāko Latvijas komandā tika atzīta vārtsardze Linda Kvedere, kura pēc spēles atzina, ka latvietēm šī bijusi slikta diena, bet turnīra turpinājumā komanda centīsies uzlabot savu sniegumu. "Mēs esam spēcīga komanda un mums turpmākajās spēlēs jāspēlē krietni labāk," Eiropas čempionāta oficiālajā mājaslapā citēta Kvedere.

Vēl viens pārliecinošs rezultāts tika fiksēts otrā B apakšgrupas spēlē – Somija ar 36:18 sakāva Lielbritānijas komandu.

Lietuvas komandai šīvakara spēle būs pirmā čempionātā un zīmīgi, ka tā tiek aizvadīta tieši pret kaimiņvalsti Latviju. Ierasts, ka Baltijas valstu derbijiem ir īpaša nozīme. Lietuvai papildu enerģiju noteikti dos līdzjutēji, tomēr paredzams, ka arī Latvijai būs savs atbalstītāju pulciņš tribīnēs.

Kopumā Klaipēdā sacenšas desmit komandas, kas sadalītas divās apakšgrupās. Latvijas U-17 handbolistes spēlēs B apakšgrupā kopā Ukrainu, Lietuvu, Somiju un Lielbritāniju, bet A grupā sacentīsies Portugāle, Baltkrievija, Turcija, Itālija un Gruzija. Uzreiz pēc apakšgrupu turnīra komandas aizvadītas spēles par vietām – abu grupu uzvarētājas sacentīsies par uzvaru čempionātā, otro vietu ieguvējas spēlēs par 3.vietu utt.

Visas Eiropas čempionāta spēles tiks demonstrētas Eiropas Handbola federācijas video platformā EHF TV.

Latvijas U-17 meiteņu izlase:

Letīcija Veinberga, Anna Aleksa Stankeviča, Patrīcija Zālīte, Patrīcija Prūse, Jūlija Damenauska, Linda Kvedere, Ērika Sirsniņa, Jeļizaveta Žigalkina, Linda Krole, Jeļizaveta Haindrava, Madara Cibuļska, Juta Bindemane.
Treneri: Inals Doguzovs, Kristīne Klementjeva.
Fizioterapeite: Ilze Kristapsone.

Latvijas izlases spēles Eiropas U-17 čempionātā

14. augusts, 17:00, Ukraina – Latvija 39:14
15. augusts, 19:00, Latvija – Lietuva
16. augusts, 17:00, Latvija – Lielbritānija
19. augusts, 17:00, Somija – Latvija
20.augusts, spēle par vietu

Izmantotie resursi:
Latvijas Handbola federācija - Handball.lv