Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:8, Did:0, useCase: 3

Latvijas U-17 handbolistēm sakāve pret Lietuvu

Jānis Pārums

Latvijas U-17 handbolistēm sakāve pret Lietuvu
Foto: Lukas Bendinskas

Šovakar otro zaudējumu divās spēlēs piedzīvoja Latvijas U-17 meiteņu izlase, kas Eiropas čempionāta 2.divīzijas turnīrā ar 12:42 piekāpās Lietuvas vienaudzēm.

Jau ziņots, ka pirmdien, turnīra pirmajā spēlē Latvijas handbolistes piedzīvoja pārliecinošu zaudējumu 14:39 (5:21) pret Ukrainu. Savukārt Lietuvai šīvakara mačs bija pirmā spēle šajā čempionātā.

Jau spēles ievadā latvietes nokļuva iedzinēju lomā ar 0:2, taču drīz vien ātrajā uzbrukumā guva savus pirmos vārtus, samazinot deficītu līdz 1:2. Diemžēl puslaika turpinājums bija pagalam neveiksmīgs, turklāt savas iespējas Latvija nespēja izmantot arī no septiņu metru soda metienu līnijas. Mūsu handbolistes daudz kļūdījās, ko Lietuva izmantoja, strauji palielinot savu pārsvaru. Pirmajā puslaikā latvietēm izdevās gūt vien trīs vārtus un pirmās 30 minūtes tika noslēgtas ar 3:21.

Otrā puslaika ievadā latvietēm ar vārtu gūšanu veicās sekmīgāk, jau pirmo 11 minūšu laikā gūstot tikpat vārtu, cik visā pirmajā puslaikā kopumā. Taču lietuvietes, izmantojot mūsējo kļūdas piespēlēs, pārķerot piespēles un aizskrienot ātrajos uzbrukumos, guva trīsreiz vairāk, turpinot palielināt pārsvaru – 6:30. Lai gan kopumā Latvija otrajā puslaikā spēlēja rezultatīvāk, tas neglāba no sakāves ar 30 vārtu deficītu – 12:42.

Latvijas izlases rindās rezultatīvākā ar četriem vārtiem bija Madara Cibuļska, kura arī tika atzīta par labāko spēlētāju mūsu valstsvienībā.

Trešdien, 16.augustā, Latvijas handbolistes mērosies spēkiem ar Lielbritānijas vienaudzēm, kas tāpat kā mūsējās piedzīvojušas divus pārliecinošus zaudējumus, piekāpjoties, attiecīgi, Somijai (18:36) un Ukrainai (18:35). Visas Eiropas čempionāta spēles tiks demonstrētas Eiropas Handbola federācijas video platformā EHF TV.

Kopumā Klaipēdā sacenšas desmit komandas, kas sadalītas divās apakšgrupās. Latvijas U-17 handbolistes spēlēs B apakšgrupā kopā Ukrainu, Lietuvu, Somiju un Lielbritāniju, bet A grupā sacentīsies Portugāle, Baltkrievija, Turcija, Itālija un Gruzija. Uzreiz pēc apakšgrupu turnīra komandas aizvadītas spēles par vietām – abu grupu uzvarētājas sacentīsies par uzvaru čempionātā, otro vietu ieguvējas spēlēs par 3.vietu utt.

U-17 Eiropas čempionāts meitenēm, 2.divīzija

Latvija - Lietuva 12:42 (3:21)
Latvija: Cibuļska 4, Sirsniņa 2, Stankeviča 2, Krole 1, Žigalkina 1, Damenauska 1, Veinberga 1.

Latvijas U-17 meiteņu izlase:

Letīcija Veinberga, Anna Aleksa Stankeviča, Patrīcija Zālīte, Patrīcija Prūse, Jūlija Damenauska, Linda Kvedere, Ērika Sirsniņa, Jeļizaveta Žigalkina, Linda Krole, Jeļizaveta Haindrava, Madara Cibuļska, Juta Bindemane.
Treneri: Inals Doguzovs, Kristīne Klementjeva.
Fizioterapeite: Ilze Kristapsone.

Latvijas izlases spēles Eiropas U-17 čempionātā

14. augusts, 17:00, Ukraina – Latvija 39:14
15. augusts, 19:00, Latvija – Lietuva 12:42
16. augusts, 17:00, Latvija – Lielbritānija
19. augusts, 17:00, Somija – Latvija
20.augusts, spēle par vietu

Izmantotie resursi:
Latvijas Handbola federācija - Handball.lv