Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:8, Did:0, useCase: 3

Autors: Raitis Puriņš

"LSPA" handbolistus trenēs Antons Gendelis

"LSPA" handbolistus trenēs Antons Gendelis
Antons Gendelis (pa kreisi)
Foto: Jānis Slišāns

Jaunajā 2012./2013. gada sezonā "LSPA" vīriešu handbola komandu, nomainot Andri Molotanovu, trenēs Ludzas handbola speciālists Antons Gendelis.

Pēdējās sezonās pieredzējušais treneris vadījis Ludzas sieviešu komandu, ar kuru 2010. gadā, spraigā finālsērijā pieveicot "LSPA" vienību, triumfēja Latvijas čempionātā.

Paralēli pieaugušo komandu trenēšanai ludzānietis aktīvi piedalījies arī jaunās handbola paaudzes izaugsmē. Aizvadītajā sezonā abas speciālista trenētās Ludzas meiteņu komandas – 1996. un 1997. gadā dzimušās – triumfēja Latvijas jaunatnes čempionātā.

Pirms tam Ludzā Gendelis trenējis arī vietējo vīriešu klubu, ar kuru divas sezonas pēc kārtas – 2002. un 2003. gadā – Latvijas čempionātā izcīnīja 3. vietu, atnesot pirmās medaļas pilsētai valsts meistarsacīkstēs vīriešu handbolā.

Līdzšinējais komandas treneris un vārtsargs Andris Molotanovs kopā ar "LSPA" bija vairāk nekā desmit gadus. Turpmāk viņš vairāk pievērs uzmanību ģimenei un trenēs Ogres jauno paaudzi.

Jau trīs nedēļas rīdzinieki Antona Gendeļa vadībā gatavojas jaunajai sezonai. Pagaidām lielāko uzmanību treneris pievērsīs fiziskai sagatavotībai, bet drīz vairāk spēlētāji sāks darboties sporta zālē. Augusta beigās Pilvā "LSPA" piedalīsies starptautiskā pārbaudes turnīrā, sacenšoties ar Igaunijas, Somijas, Lietuvas un Krievijas handbolistiem.

"LSPA" ir izdevies saglabāt aizvadītās sezonas sastāvu. Paredzams, ka oktobrī treniņus atsāks Artis Kurmēns, kurš savainojuma dēļ izlaida praktiski visu iepriekšējo sezonu.

Šajā sezonā spēcīgākais galvaspilsētas klubs startēs Latvijas Virslīgas čempionātā, kā arī piedalīsies Baltijas līgā.

Izmantotie resursi:
Handbola klubs LSPA | oficiālā mājas lapa


, 2012-08-15 18:27, pirms 12 gadiem
nu priekš kam tā baltijas līga vajadzīga ja mūsu komandas cīnās par priekšpēdējo vietu?! kamēr nav nopietna komanda kas var cīnīties par uzvarām tikmēr nav ko tur līst
, 2012-08-15 19:41, pirms 12 gadiem
Es trenēšu ASV
, 2012-08-15 22:16, pirms 12 gadiem
kurrat rakstīja: nu priekš kam tā baltijas līga vajadzīga ja mūsu komandas cīnās par priekšpēdējo vietu?! kamēr nav nopietna komanda kas var cīnīties par uzvarām tikmēr nav ko tur līst
ir vajadzīga. ļoti vajadzīga.
1. tās ir vēl papildus spēles sezonas laikā
2. tikai spēlējot ar spēcīgākiem pretiniekiem iespējams attīstīties/mācīties, tā ir lieliska skola un iespēja sagatavoties svarīgākajiem mačiem LČ
, 2012-08-16 10:09, pirms 12 gadiem
Nu tad Raiti pastāsti kāpēc Ludza kura nepiedalās baltijas līgā uzvarēja bet LSPA palika 3. vietā un Tenax 2. vietā... un Jūrmala knapi zaudējā pusfinālā Tenax.
Ja tu nevari pacīnīties uz laukuma ar visiem pretiniekiem tad nekāda attīstība un mācība no sagrāves nevar būt.
Uztaisiet klubu izlasi tieši priekš BL un startējiet ar vienu komandu, kuru uztur LHF
, 2012-08-16 12:31, pirms 12 gadiem
kurrat rakstīja: Nu tad Raiti pastāsti kāpēc Ludza kura nepiedalās baltijas līgā uzvarēja bet LSPA palika 3. vietā un Tenax 2. vietā... un Jūrmala knapi zaudējā pusfinālā Tenax.
Ja tu nevari pacīnīties uz laukuma ar visiem pretiniekiem tad nekāda attīstība un mācība no sagrāves nevar būt.
Uztaisiet klubu izlasi tieši priekš BL un startējiet ar vienu komandu, kuru uztur LHF
Pēc tavas loģikas tad jau pusei no Latvijas klubiem arī nav jēga spēlēt Latvijas čempionātā?

Klubu izlase, kas kopīgi netrenējas, arī nav jēga.
, 2012-08-17 11:09, pirms 12 gadiem
Tādi 5. vietas un zemāki "klubi" kādi tie ir šobrīd tiešām nav virslīgas cienīgi. Tā ir bumbiņas ripināšana nevis rokasbumba.
Raiti! Tu man nepastāstīji kā Ludza bez BL varēja uzvarēt LČ...
, 2012-08-17 17:20, pirms 12 gadiem
kurrat rakstīja: Tādi 5. vietas un zemāki "klubi" kādi tie ir šobrīd tiešām nav virslīgas cienīgi. Tā ir bumbiņas ripināšana nevis rokasbumba.
Raiti! Tu man nepastāstīji kā Ludza bez BL varēja uzvarēt LČ...
Drikstu es?

1. Nosargat cempiontitulu vienmer ir grutak ka to iegut.
2. Ludza to vairak gribeja iegut ka jebkura cita komanda.
3. Ludzai (un ari Jurmalai) izdevas spekus mobilizet tiesi LC finalam, nevis BHL ka Dobelei un LSPA.
4. LSPA sastavs tikai pasliktinajas, jo aizgaja pamata saspeles vaditajs K.L. (starpcitu uz to pasu Ludzu).
5. Traumets bija LSPA komandas lideris Artis Kurmens.
6. LSPA vienkarsi pietruka emociju.
, 2012-08-18 22:00, pirms 12 gadiem
viss ir viemkarsi
, 2012-08-18 22:09, pirms 12 gadiem
viss ir viemkarsi! ja trenina 6 cilveki, no tiem 2 vartsargi, Zinatne! tad ta ari sanak, ka titulu nevar nosargat. un ja kads neatceras tad Kaspars pedeja sezona pie LSPA, pedejo pussezonu nespeleja
, 2012-08-23 12:13, pirms 12 gadiem
Čau pipariņ! Redzu atkal tev sāp sirds par roķenes lietām! Piedāvāju tev noraut palagu no sejas un ar saviem priekšlikumiem - kur, kā, kāpēc spēlēt un visām pārējām sāpīgajām lietām uzrakstīt iekš sportacentrs.com, teiksim nosauksim to par "KURRAT Handball-Rettungsplan". Vāciski izklausēs nopietnāk. Un zini, lai vai ko tu tur samurgotu, es vienmēr ar tevi čabulīt. Veiksmi.
kurrat rakstīja: nu priekš kam tā baltijas līga vajadzīga ja mūsu komandas cīnās par priekšpēdējo vietu?! kamēr nav nopietna komanda kas var cīnīties par uzvarām tikmēr nav ko tur līst
Foto: Latvijas Handbola federācija.

Veršakovs: "Atbildes spēlē pret "Granitas" jāsamazina kļūdu skaits un jāuzlabo metienu realizācija"

Šo sestdien Dobeles Sporta centrā “Tenax Dobele” handbolisti dosies atbildes spēlē pret Kauņas “Granitas-Karys”, lai cīnītos par iekļūšanu Baltijas līgas finālčetriniekā. “Tenax Dobele” komandas galvenais treneris Sandris Veršakovs uzsver, ka atbildes spēlē ir jāsamazina kļūdu skaits un jāuzlabo metienu realizācija.
LSFP prezidents Einars Fogelis un LOK ģenerālsekretārs Kārlis Lejnieks. Foto: LOK
6

LOK biedri neatbalsta LOK un LSFP apvienošanās procesa uzsākšanu

Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) biedri šodien Ģenerālās asamblejas sesijā (aizklātā balsojumā) nolēma neatbalstīt kārtību, kādā Latvijas Sporta Federāciju padome (LSFP) tiktu apvienota ar LOK.
1

Noskaidroti Latvijas kausa izcīņas pāri handbolā

2023./2024. gada noslēgumā vairākas Latvijas sieviešu un vīriešu komandas tiksies Latvijas kausa izcīņā. Šodien notikušajā Latvijas Handbola federācijas rīkotājā izlozē tika noskaidroti pāri, kādos komandas tiksies pirmajās spēlēs.