Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:8, Did:0, useCase: 3

Autors: Ints Megnis

Līcis un Sondors tiesās handbola Čempionu līgas finālturnīru

Līcis un Sondors tiesās handbola Čempionu līgas finālturnīru
Zigmārs Sondors (no kreisās) un Renārs Līcis. Foto: Latvijas Handbola federācija

Latvijas vadošais tiesnešu duets Renārs Līcis un Zigmārs Sondors saņēmuši nozīmējumu tiesāt Eiropas prestižākā handbola turnīra EHF Čempionu līgas izšķirošās spēles, savukārt Valērijs Jaškins pildīs inspektora pienākumus EHF Eiropas kausa "Final 4" turnīrā.

Čempionu līgas "Final 4" turnīrs 1. un 2. jūnijā notiks Vācijas pilsētā Ķelnē, "Lanxess" arēnā, kuras ietilpība ir vairāk nekā 20 000 skatītājiem. Latvieši tiesās pusfināla spēli starp Spānijas "Barcelona Lassa" un Latvijas labākā handbolista Daiņa Krištopāna pārstāvēto Skopjes "Vardar" no Maķedonijas. Otrajā pusfinālā savā starpā tiksies Kelces "Vive" (Polija) un Vesprēmas "Telekom" (Ungārija).

Līcis un Sondors regulāri tiesā Eiropas augstākā līmeņa sacensības, bet nozīmējumu darbam EHF Čempionu līgas "Final 4" latvieši saņēmuši otro reizi karjerā. Līcis un Sondors šobrīd ir pieredzējušākie Latvijas handbola tiesneši. Nozīmīgākās sacensības latviešu karjerā bijušas 2008. gada Pekinas olimpiskās spēles. Latvieši tiesājuši arī pasaules čempionātus vīriešiem (2007.gadā Vācijā un 2017.gadā Francijā), pasaules čempionātus sievietēm (2007.gadā Francijā un 2009. gadā Ķīnā), Eiropas čempionātus vīriešiem (2014.gadā Dānijā un 2016. gadā Polijā), Eiropas čempionātus sievietēm (2010.gadā Norvēģijā/Dānijā un 2012.gadā Serbijā), EHF Čempionu līgas turnīra spēles, Āfrikas čempionāta finālturnīru vīriešiem un sievietēm (2008.gadā Angolā), Pasaules Arābu sporta spēļu finālturnīru (2011.gadā Katarā) un citas sacensības.

Savukārt Valērijs Jaškins jau šajā nedēļas nogalē startēs EHF Eiropas kausa labākā četrinieka sacensībās. Jaškins būs inspektors pusfinālā spēlē starp "Holstebro" un "Kiel". Otrajā pusfinālā spēkosies "Fuchse Berlin" un "Porto Soforma".

18. maijā notiks izšķirošās spēles par pirmo un trešo vietu, un pēc pusfināla mačiem Jaškins uzzinās, kurā no spēlēm strādās viņš. Pieredzes bagātajam Jaškinam šī ir pēdējā sezona kā inspektoram EHF organizētajās sacensībās.

Izmantotie resursi:
handball.lv


Foto: Latvijas Handbola federācija.

Veršakovs: "Atbildes spēlē pret "Granitas" jāsamazina kļūdu skaits un jāuzlabo metienu realizācija"

Šo sestdien Dobeles Sporta centrā “Tenax Dobele” handbolisti dosies atbildes spēlē pret Kauņas “Granitas-Karys”, lai cīnītos par iekļūšanu Baltijas līgas finālčetriniekā. “Tenax Dobele” komandas galvenais treneris Sandris Veršakovs uzsver, ka atbildes spēlē ir jāsamazina kļūdu skaits un jāuzlabo metienu realizācija.
LSFP prezidents Einars Fogelis un LOK ģenerālsekretārs Kārlis Lejnieks. Foto: LOK
6

LOK biedri neatbalsta LOK un LSFP apvienošanās procesa uzsākšanu

Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) biedri šodien Ģenerālās asamblejas sesijā (aizklātā balsojumā) nolēma neatbalstīt kārtību, kādā Latvijas Sporta Federāciju padome (LSFP) tiktu apvienota ar LOK.
1

Noskaidroti Latvijas kausa izcīņas pāri handbolā

2023./2024. gada noslēgumā vairākas Latvijas sieviešu un vīriešu komandas tiksies Latvijas kausa izcīņā. Šodien notikušajā Latvijas Handbola federācijas rīkotājā izlozē tika noskaidroti pāri, kādos komandas tiksies pirmajās spēlēs.