Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:8, Did:0, useCase: 3

Salaspils mēģinās viesos pret Jēkabpili noturēt astoņu vārtu handikapu

Jānis Pārums

Salaspils mēģinās viesos pret Jēkabpili noturēt astoņu vārtu handikapu
Renāte Salmane (ar bumbu)
Foto: Elvijs Ozoliņš

Sestdien plkst. 13:00 norisināsies izšķirošā ceturtdaļfināla spēle Latvijas čempionātā sievietēm, kurā Jēkabpils sporta skolas komanda savā laukumā uzņems Salaspils sporta skolu.

Jāatgādina, ka ceturtdaļfināla pirmajā spēlē 11.aprīlī salaspilietes savā laukumā ar Jēkabpili tika galā negaidīti pārliecinoši, uzvarot ar 37:29 (uzvarētāju rindās Renātei Salmanei 10 vārti, zaudētājām Kristīne Dzenīte guva 11) un tiekot pie pirmā panākuma savstarpējās spēlēs šosezon. Tādējādi pirms izbraukuma spēles Salaspilij ir astoņu vārtu kandikaps.

Divās savstarpējās spēlēs, kas tika aizvadītas Jēkabpilī, uzvaras guva mājinieces – sezonas sākumā 30:22, bet šī gada februārī ar 34:22. Jāuzsver, ka pēdējie trīs savstarpējie mači, atskaitot pirmo ceturtdaļfināla spēli, noslēdzās ļoti līdzīgi (25:24, jau pieminētais 34:32 un 35:35).

Paredzams, ka ņemot vērā līdzšinējās tendences abu komandu dueļos – vairākkārt panākumam galotnē pat bijušas salaspilietes, un ceturtdaļfināla pirmajā spēlē beidzot izdevies arī pie pirmā panākuma savstarpējās spēlēs – Jēkabpilij būs grūts uzdevums likvidēt astoņu vārtu deficītu, lai arī spēle notiks viņu laukumā.

Uzvara ar +8 ir atkārtots pārliecinošākais salaspiliešu panākums šosezon, taču otrdien notikušo spēli varētu noteikti dēvēt par Salaspils sporta skolas labāko spēli šosezon, ko apstiprina arī komandas trenere Jūlija Šamricka: "Abas komandas meistarības ziņā ir līdzvērtīgas, tomēr visas sezonas garumā Jēkabpils pierādīja, ka ir psiholoģiski noturīgākas par mums. To apliecina arī regulārā čempionāta turnīra tabula – augstāk izcīnīta vieta un 17 punktu mūsu septiņu punktu vietā. Kā arī savstarpējo spēļu galotnes, ko pretinieces vienmēr aizvadīja veiksmīgāk un rezultatīvāk par mums. Šoreiz ļoti nopietni noskaņojāmies un koncentrēšanās ziņā tā bija mūsu labākā spēle sezonā."

"Spēles disciplīnas ziņā ir kur augt, mani kā treneri vēl joprojām neapmierina daudzie noraidījumi," piebilda Šamricka. "Apgalvot, ka astoņu vārtu pārsvars ir drošs, negribu, jo tas tomēr ir sieviešu handbols. Sestdien noteikti dosimies uz ceturtdaļfinālu ar domu parādīt skaistu un saturīgu spēli."

Jāpiebilst, ka savulaik Salaspils sieviešu komanda bijusi ne tikai četru labāko komandu pulkā, bet arī vairākkārt izcīnījusi Latvijas čempionāta godalgas, taču pēdējo reizi tas bija salīdzinoši sen - 2008. gadā, kad "Breviss - Salaspils" tika pie bronzas. Kas attiecas uz Jēkabpili, tad pērn viņas jau bija labāko četriniekā, taču palika bez medaļām, taču 2009. gadā pirmo un vienīgo reizi kļuva par valsts čempionēm. Kurai no komandām šoreiz izdosies sasniegt labāko četrinieku?

Ceturtdaļfinālos uzvarētājs tiek noskaidrots divu spēļu summā. Ja pēc divām spēlēm rezultāts ir neizšķirts, ceturtsdaļfināla pāra uzvarētājs tiek noskaidrots pēcspēles septiņu metru metienu sērijā. Komanda, kas uzvarēs šajā pārī, pusfinālā sacentīsies ar pašreizējo Latvijas čempioni un regulārā čempionāta uzvarētāju Stopiņu NHK (pirmā spēle 22.aprīlī). Jau pirmdien startēs pirmais pusfināls, kurā "REIR Dobele" sacentīsies ar Ludzas "Latgolu". Pusfinālos uzvarētāju tiks noskaidroti sērijā līdz divām uzvarām.

Kalendārs/rezultāti
Turnīra tabula
Izslēgšanas spēles
Statistika

Izmantotie resursi:
Latvijas Handbola federācija - Handball.lv