Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:8, Did:0, useCase: 3

"Celtnieks" Ogrē mēģinās spert soli tuvāk otrās vietas nodrošināšanai

Jānis Pārums

Šovakar plkst. 19:00 SynotTip handbola Virslīgas spēlē "Ogre/Miandum" savā laukumā uzņems "Celtnieks Rīga" komandu.

Pēc negaidītās uzvaras LHF kausa izcīņā janvāra beigās "Ogre/Miandum" handbolistiem nav pārāk labi klājies – SynotTip handbola Virslīgas otrajā posmā piedzīvoti pieci zaudējumi pēc kārtas, kas vadošo četriniekā dod pēdējo pozīciju bez iespējām pakāpties. Neatkarīgi no šī vakara spēles (kas ogrēniešiem būs pēdējā regulārajā čempionātā) iznākuma "Ogre/Miandum" finišēs ceturtajā vietā.

"Celtnieks" vadošo četriniekā šobrīd aizvadījis tikai pusi spēļu (trīs), tādējādi tuvākā nedēļa būs gana saspringta – šīvakara spēlei sekos duelis pret "Latgolu" 17. martā un pret čempioni Dobeles "Tenax" 22.martā. Abas pēdējās spēles rīdzinieki aizvadīs savā laukumā. Līdzšinējās trijās spēlēs "Celtnieks" izcīnījis divas uzvaras, piekāpjoties vien dobelniekiem, kuri šosezon Latvijas čempionātā joprojām turpina spēlēt bez zaudējumiem.

Otrā posma pirmā apļa spēlē "Celtnieka" handbolisti savā laukumā Ogrei neatstāja lielas cerības uz panākumu, sakaujot oponentus ar 30:19, turklāt spēles gaitā rīdzinieku pārsvars sasniedza pat 15 vārtus.

Šobrīd "Celtnieks" ar septiņiem punktiem atrodas otrajā vietā, atpaliekot par pieciem no "Tenax" un par vienu apsteidzot "Latgolu". Lai gan līderu noķeršana ļoti mazticama, taču vēl teorētiski ir iespējama, skaidrs, ka galvenais uzdevums būs nosargāt otro vietu, kas automātiski garantētu vietu izslēgšanas spēļu pusfinālā. Šīvakara spēlē gan to vēl jebkurā gadījumā nevarēs nodrošināt, bet ir diezgan liela varbūtība, ka otrās vietas īpašnieks noskaidrosies piektdien, kad "Celtnieks" savā laukumā uzņems tieši turnīra tabulas kaimiņu "Latgolu". Jāatgādina, ka vietu pusfinālā jau nodrošinājuši "Tenax".

UZZIŅAI: Latvijas čempionāta otrajā posmā komandas pēc nolikuma sadalītas divos četriniekos – spēcīgāko četriniekā startē četras labākās komandas pēc pirmo divu apļu rezultātiem (Dobeles "Tenax", "Celtnieks Rīga", Ludzas "Latgols" un "Ogre/Miandum"), savukārt otrajā četriniekā piedalījās pārējās četras komandas (Vaiņode, MSĢ/LAT-98, "Jūrmalas Sports" un ASK/LSPA). Pirmajos divos apļos nopelnītie punkti savstarpējās spēlēs līdzi nenāk, bet katrai komandai tiek noteikti sākuma punkti atkarībā no pirmajā posmā izcīnītās vietas. Attiecīgi, katra četrinieka pirmā komanda otro posmu uzsāk ar četriem punktiem, otrā komanda ar trim, trešā ar diviem, bet ceturtā komanda ar vienu punktu. Pirmā četrinieka divas labākās komandas pēc otrā posma nodrošinās vietu pusfinālā, bet trešā un ceturtā vieta spēkosies ar otrā četrinieka divām labākajām komandām ceturtdaļfinālā (ja divniekā būs MSĢ/LAT-98, ceturtdaļfinālā spēkosies otrā četrinieka trešā vieta, ja MSĢ/LAT-98 Latvijas čempionātā piedalās bez vietas izcīnīšanas tiesībām). Garantētie punkti, uzsākot otro posmu:
Pirmais četrinieks: Tenax 4, Celtnieks 3, Latgols 2, Ogre/Miandum 1.
Otrais četrinieks: Vaiņode 4, MSĢ/LAT-98 3, Jūrmalas Sports 2, ASK/LSPA 1

"SynotTip" handbola Virslīga 1. - 4. vieta

VietaKomandaU-N-ZP
1.Tenax4-0-012
2.Celtnieks Rīga2-0-17
3.SK Latgols2-0-26
4.Ogre/Miandum0-0-51

"SynotTip" handbola Virslīga 5. - 8. vieta

VietaKomandaU-N-ZP
1.MSĢ/LAT-983-0-29
2.Jūrmalas Sports3-0-28
3.ASK/LSPA3-0-27
4.Vaiņode1-0-46

Kalendārs/rezultāti
Turnīra tabulas
Statistika

Izmantotie resursi:
Latvijas Handbola federācija - Handball.lv