Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:8, Did:0, useCase: 3

Balcera divi vārti galotnē nodrošina "Celtniekam" grūtu uzvaru Ogrē

Jānis Pārums

Balcera divi vārti galotnē nodrošina "Celtniekam" grūtu uzvaru Ogrē
Ritvars Balceris (pa kreisi) pārspēj Andri Molotanovu

Šovakar SynotTip handbola Virslīgas otrā posma pirmā četrinieka spēlē pie panākuma ne bez grūtībām tika "Celtnieks Rīga", kas izbraukumā tikai galotnē prata tikt galā ar "Ogre/Miandum" – 33:32.

Spēli nedaudz veiksmīgāk iesāka rīdzinieki, pirmajā minūtēs izvirzoties vadībā ar 3:1 un 4:2, taču tam sekoja četri "Ogre/Miandum" vārti pēc kārtas, kas puslaika vidū pēc Arta Laganovska metiena ļāva mājiniekiem panākt 6:4 savā labā. Vadību ogrēnieši saglabāja līdz 22.minūtei, bet tam sekoja sešas minūtes bez gūtajiem vārtiem, ko izmantoja "Celtnieks", veicot izrāvienu 5:0 un atjaunojot vadību – 13:10. Neilgi pirms puslaika beigām rīdziniekiem izdevās panākt arī +4, bet "Ogre/Miandum" līdz pārtraukumam to samazināja uz pusi – 15:13 "Celtnieka" labā.

Otrā puslaika sākumā mājiniekiem izdevās līdzsvarot rezultātu (16:16), taču "Celtnieks" atbildēja ar četriem vārtiem pēc kārtas, atjaunojot četru vārtu vadību, bet nedaudz vēlāk panākot arī +5 (22:17). "Ogre/Miandum" gan nepadevās un vairākkārt pietuvojās līdz minimumam, 49.minūtē atkal izlīdzināja rezultātu, bet pusotru minūti vēlāk pēc Sanda Lepera un Arta Kurmēna rezultatīvajiem uzbrukumiem ieguva jau divu vārtu pārsvaru – 28:26. Tas nebija pēdējais pavērsiens spēlē, jo rīdziniekiem vēlreiz izdevās atgūt vadību (31:30), un, lai gan mājinieki uz brīdi panāca neizšķirtu, divi Ritvara Balcera vārti nodrošināja uzvaru "Celtniekam" – 33:32

Visā spēlē Balceris guva sešus vārtus, tikpat arī Laurim Eglītim, bet par rezultatīvāko uzvarētāju rindās kļuva Artūrs Lazdiņš ar astoņiem vārtiem. Zaudētājiem desmit vārti Artim Laganovskim, deviņi – Artim Kurmēnam.

Pēc šī panākuma "Celtnieks" ar deviņiem punktiem nostabilizējušies otrajā vietā, apsteidzot Ludzas "Latgolu" par trim punktiem. Piektdien "Celtnieks" un "Latgols" sacentīsies savstarpējā spēlē. Savukārt "Ogre/Miandum" otro posmu jau noslēgusi – sešās spēlēs seši zaudējumi un ceturtā vieta otrajā posmā.

SynotTip handbola Virslīga. 2.posms (1.-4.vieta)

Ogre/Miandum – Celtnieks Rīga 32:33 (13:15)
Ogre/Miandum: Art. Laganovskis 10, Kurmēns 9/2, Lepers 4, Bauze 3, Arv. Laganovskis 2, Pozņaks 1, Strazdiņš 1, Mancurovs 1, Ivanovs 1/1.
Celtnieks Rīga: Lazdiņš 8, Balceris 6/1, Eglītis 6/1, Kļaviņš 4, Leja 4, Freibergs 3/2, Ignatjevs 2.

UZZIŅAI: Latvijas čempionāta otrajā posmā komandas pēc nolikuma sadalītas divos četriniekos – spēcīgāko četriniekā startē četras labākās komandas pēc pirmo divu apļu rezultātiem (Dobeles "Tenax", "Celtnieks Rīga", Ludzas "Latgols" un "Ogre/Miandum"), savukārt otrajā četriniekā piedalījās pārējās četras komandas (Vaiņode, MSĢ/LAT-98, "Jūrmalas Sports" un ASK/LSPA). Pirmajos divos apļos nopelnītie punkti savstarpējās spēlēs līdzi nenāk, bet katrai komandai tiek noteikti sākuma punkti atkarībā no pirmajā posmā izcīnītās vietas. Attiecīgi, katra četrinieka pirmā komanda otro posmu uzsāk ar četriem punktiem, otrā komanda ar trim, trešā ar diviem, bet ceturtā komanda ar vienu punktu. Pirmā četrinieka divas labākās komandas pēc otrā posma nodrošinās vietu pusfinālā, bet trešā un ceturtā vieta spēkosies ar otrā četrinieka divām labākajām komandām ceturtdaļfinālā (ja divniekā būs MSĢ/LAT-98, ceturtdaļfinālā spēkosies otrā četrinieka trešā vieta, ja MSĢ/LAT-98 Latvijas čempionātā piedalās bez vietas izcīnīšanas tiesībām). Garantētie punkti, uzsākot otro posmu:
Pirmais četrinieks: Tenax 4, Celtnieks 3, Latgols 2, Ogre/Miandum 1.
Otrais četrinieks: Vaiņode 4, MSĢ/LAT-98 3, Jūrmalas Sports 2, ASK/LSPA 1

"SynotTip" handbola Virslīga 1. - 4. vieta (15.03.)

VietaKomandaU-N-ZP
1.Tenax4-0-012
2.Celtnieks Rīga3-0-19
3.SK Latgols2-0-26
4.Ogre/Miandum0-0-61

"SynotTip" handbola Virslīga 5. - 8. vieta (15.03.)

VietaKomandaU-N-ZP
1.MSĢ/LAT-983-0-29
2.Jūrmalas Sports3-0-28
3.ASK/LSPA3-0-27
4.Vaiņode1-0-46

Kalendārs/rezultāti
Turnīra tabulas
Statistika

Izmantotie resursi:
Latvijas Handbola federācija - Handball.lv