Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:8, Did:0, useCase: 3

Autors: Raitis Puriņš

Labanovskis un Švanks izdara secinājumus

Labanovskis un Švanks izdara secinājumus
Edgars Švanks (no kreisās), Valdis Labanovskis un Andris Gulbis
Foto: Romualds Vambuts, sportacentrs.com

Pirmo reizi Latvijas handbolu valstsvienību kādā kvalifikācijas turnīrā cīņā vedīs trīs treneri. Abi izlases jaunpienācēji Valdis Labanovskis un Edgars Švanks izdara secinājumus par sagatavošanās ciklu.

"Cikls bija sarežģīts, jo bija lielas problēmas ar sastāvu komplektāciju," stāsta Valdis Labanovskis. "Daudzi piebrauca klāt vēlāk, daži cikla vidū brauca prom, citi guva savainojumus vai saslima. Nebija viegli! Rīgas Domes kausa izcīņā daudz eksperimentējām un skatījāmies, ko katrs māk. Pāris reizes likās, ka esam atraduši īsto virknējumu, taču tad no sastāva izkrita Mārtiņš Lībergs, savukārt pārāk vēlu sapratām, ka ar Evaru Klešniku uzbrukumā nevarēsim rēķināties."

"Daudzi gaidīja, ka mēs ar Edgaru izmainīsim izlases spēles stilu," turpina treneris. "Taču tāds nebija ne mūsu mērķis, ne uzdevums. Turklāt tik īsā laikā to nemaz nevar izdarīt. Kopīgi vienojāmies par spēlētājiem, kurš un kurā pozīcijā spēlēs. Runājam par aizsardzības un uzbrukuma modeļiem." Līdzīgi domā arī otrs izlases asistents Edgars Švanks: "Neesam tādā pozīcijā, lai trenerim Gulbim mācītu, kā spēlēt. Viņa spēles stilu atbalstu pilnībā, tāpēc palīdzēju ieteikumiem spēlētājiem treniņu un maču laikā. Kopumā paveicām spēles plānu, jaunumu ieviešanu atstājot nākotnei."

Švanks arī ieskicēja, kāda Latvijas izlase varētu izskatīties nākotnē. "Pašreizējās Latvijas izlases spēles stils atšķiras no tā, kādu spēlē citur Eiropā," konstatē Švanks. "Tāpēc nākotnē jāņem vērā, ka lielākā daļa, ja pat ne visi, turpinās spēlēt rietumos, tāpēc viņus nevar atsaukt uz izlasi un prasīt spēlēt pavisam citā stilā."

Labanovskis arī atzina, ka Latvijas valstsvienības treneru sastāvs tika nosaukts par vēlu. "Nebija jēga ātrāk sākt ievākt informāciju, jo nezināju - būšu treneris vai nē," nedaudz sašutis ir Austrijā strādājošais speciālists. "Neskatoties uz visu, centāmies izvilkt maksimumu. Varbūt vēl kādam bija vieta šajā izlasē, taču pieņemu, ka uz Luksemburgu atbraukuši labākie Latvijas handbolisti."

No spēlētājiem abi treneri izcēla Aivi Jurdžu, kurš rudenī debitēja Vācijas 1. bundeslīgā. "Aivis ir profesionāls handbolists ar labu attieksmi, kurš sevi ļoti labi parādīja uzbrukumā un aizsardzībā," pamato Labanovskis. No pārējiem handbolistiem izcēlies arī Artis Kurmēns. "Par citiem handbolistiem man bija savs iespaids, savukārt Kurmēns pārsteidza, izceļot sevi uz kopējā fona."

Pirmo maču 2011. gada pasaules čempionāta kvalifikācijas turnīrā Latvijas izlase aizvadīs jau šovakar plkst. 20:00 pēc Latvijas laika, tiekoties ar Luksemburgas handbolistiem. Spēlei teksta režīmā varēs sekot līdzi arī Latvijas Handbola federācijas mājas lapā handball.lv

Jaunumiem no Luksemburgas varēs sekot līdzi arī federācijas Twitter kontā: twitter.com

Izmantotie resursi:
handball.lv


, 2010-01-15 17:05, pirms 14 gadiem
jāuzvar...
, 2010-01-15 18:58, pirms 14 gadiem
švaks, bet tomēr video no Luksemburgas: livestream.com: lvhandball - live streaming video powered by...
Mirklis no Melzungenes un Magdeburgas komandu spēles. Foto: Patrick Suephke/Lobeca/Imago Images/Scanpix

Krištopāna komanda noplīst spēles beigu daļā un zaudē kausa finālā

Vācijas kausu nespēja izcinīt Daiņa Krištopāna pārstāvētā "Melsungen", 20 tūkstošu vērotāju klātbūtnē Ķelnē lielajā finālā tai piekāpjoties (19:30) Magdeburgas komandai.
Komanda un līdzutēji. Foto: Dobeles Tenax

Baltu diena Baltijas līgā: Dobele finālā uzveic arī Igaunijas čempioni, Klaipēdai bronza

Baltijas Handbola līgā pirmoreiz zelta godalgas izcīnīja Dobeles "Tenax", finālčetrinieka pēdējā spēlē ar 27:26 pārspējot mājinieci Pelvas "Serviti". Bronas medaļas izcīnīja lietuvieši.
Dainis Krištopāns. Foto: imago/Eibner/Scanpix
3

Krištopāna komanda iekļūst Vācijas kausa finālā, izšķirošais mačs jau rīt

Ķelnē šajā nedēļas nogalē notiek Vācijas kausa izcīņas finālčetrinieks handbolā, un rīt finālspēlē savā starpā tiksies Magdeburgas un Melzungenes komandas. Finālspēles sākums plānots plkst. 16.35 pēc Latvijas laika.