Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:8, Did:0, useCase: 3

Autors: Anatolijs Kreipāns

Ungārija izglābj cerības

Ungārija izglābj cerības
Ungārijas izlase smagā spēlē uzvarēja Rumāniju un saglabāja izredzes tikt pie medaļu dalīšanas.

Eiropas čempionātā rokasbumbā sievietēm izredzes uz iekļūšanu pusfinālā palielināja Norvēģija, bet Dānija un viena no turnīra mājiniecēm Ungārija tās saglabāja.

Francijas, Spānijas un Norvēģijas izlases pirms grupu turnīra otrā posma bija vienīgās, kas vēl nebija zaudējušas, bet tagad no šā trio izkrita spānietes. Spānija tikās ar Norvēģiju un zaudēja ar 26:29, taču apliecināja, ka tagad ir pieskaitāma favorītēm jebkurā turnīrā. Kad otrā puslaika vidū norvēģietes no 20:20 panāca 25 21 savā labā, šķita, ka mača liktenis tūliņ būs izšķirts, taču izrādījās, ka interesantākā daļa vēl tikai priekšā. Gandrīz 7 minūtes norvēģietes nespēja gūt vārtus (galvenais nopelns - spāņu vārtsardzei Silvijai Navarro) un 55. minūtē spānietes panāca neizšķirtu - 26:26. 2.44 pirms beigām, kad rezultāts bija 26:27, Navarro atvairīja 7 m soda metienu, taču spānietes kļūdījās uzbrukumā un 1.20 pirms beigām Nora Mērka panāca 28:26 Norvēģijas labā. Censdamās ātrāk atspēlēties, spānietes atkal kļūdījās un 35 sekundes pirms beiga norvēģietes palika spēlei punktu - 29:26.
Polijas izlase apmēram 40 minūtes kā līdzīga ar līdzīgu spēlēja ar Dāniju, taču tad dānietes no 11:12 panāca 17:12 un sāka arvien audzēt pārsvaru. Par nepārvaramu šķērsli polietēm bieži vien kļuva vārtsardze Sandra Tofta. Desmit minūtes pirms mača beigām dānietes panāca 21:14 savā labā un bija skaidrs, ka pavērsiena uz otru pusi nebūs - Dānija uzvarēja ar 28:19 un saglabāja izredzes uz iekļūšanu pusfinālā.
Ļoti aizraujoša iznāca kaimiņu spēle starp Ungaŗiju un Rumāniju. Lai saglabātu reālas izredzes savās mājās spēlēt par medaļām vai titulu, ungārietēm bija vajadzīga tikai uzvara un viņas to izkaroja - 20:19. Vēl 6 minūtes pirms mača beigām Rumānija bija vadībā ar 19:17 (atkal jāizceļ vārtsardze - rumāniete Paula Ungurjanu), taču atlikušajā laikā neguva vairs nevienus vārtus. 3.09 pirms beigām Ungārija izvirzījās vadībā ar 20:19 un šāds rezultāts saglabājās līdz pat spēles beigu sirēnai.
Turnīra otrā posma I grupā tagad Norvēģijai ir 6 punkti, Spānijai un Ungārijai - pa 4, Dānijai - 3, Rumānijai - 1, bet Polijai punktu nav.

Šovakar II grupā tiekas Vācija (0 punktu) un Melnkalne (2), Zviedrija (3) un Francija (4), kā arī Nīderlande (3) un Slovākija (0).


U16 grupas uzvarētāji puišiem Salaspils SS komanda. Foto: Latvijas Handbola federācija.
1

Latvijas čempionātā jauniešiem handbolā visvairāk pirmo vietu Salaspilij un Dobelei

Latvijas jaunatnes čempionātā vairākās vecuma grupās apbalvoti godalgoto vietu ieguvēji meiteņu un zēnu kategorijās no U12 līdz U10 grupai, visvairāk pirmo vietu izcīnot Salaspils Sporta skolai, kuras kontā trīs zelti, savukārt Dobeles SS un Ludzas NSS attiecīgi divi un viens tituls.
Dainis Krištopāns uzbrukumā. Foto: Oliver Zimmermann/Imago Images/Scanpix
1

Krištopāns bombardē Vācijas Bundeslīgā

Vācijas handbola Bundeslīgas pirmajā pieciniekā jeb Eirokausu zonā nostiprinājās "Melsungen", izbraukumā ar 28:23 pārspējot Manheimas "Rhein-Neckar Löwen".
Mirklis no Melzungenes un Magdeburgas komandu spēles. Foto: Patrick Suephke/Lobeca/Imago Images/Scanpix

Krištopāna komanda noplīst spēles beigu daļā un zaudē kausa finālā

Vācijas kausu nespēja izcinīt Daiņa Krištopāna pārstāvētā "Melsungen", 20 tūkstošu vērotāju klātbūtnē Ķelnē lielajā finālā tai piekāpjoties (19:30) Magdeburgas komandai.