Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:8, Did:0, useCase: 3

Autors: Jānis Pārums

Handbola Virslīgā līderu cīņa, tiešraide – Sportacentrs.com TV

Handbola Virslīgā līderu cīņa, tiešraide – Sportacentrs.com TV
Foto: handbols-dobele.lv

Šodien Latvijas Virslīgas čempionātā handbolā gan kungu, gan dāmu turnīrā tiks aizvadītas pa divām spēlēm, taču centrālā noteikti būs vīriešu Virslīgas līderu spēkošanās – "Celtnieks/LSPA" uzņems Dobeles "Tenax". Spēli tiešraidē plkst. 15:30 demonstrēs Sportacentrs.com TV.

Pēdējo trīsarpus mēnešu laikā šī būs abu komandu trešā savstarpējā cīņā. Augusta beigās Vītola piemiņas kausā, dobelnieki pirmo puslaiku zaudējot ar 9:13, otrajā spēja nodemonstrēt krietni pārliecinošāku sniegumu un uzvarēt ar 28:20. Savukārt Latvijas čempionāta spēlē oktobrī "Tenax" sakāva "Celtnieku" ar 32:17.

Šobrīd Latvijas čempionāta ietvaros dobelnieki nav zaudējuši jau 34 spēles pēc kārtas, taču pēdējā spēle pret vicečempioniem "Ogre/Miandum" apliecināja, ka pārtraukt šo sēriju nav nemaz tik neiespējami – otrā puslaika sākumā ogrēnieši bija vadībā ar triju punktu pārsvaru, taču turpinājumā pārliecinošāki bija dobelnieki, izcīnot devīto uzvaru deviņās spēlē. Jāatzīst gan, ka tā bija grūtākā uzvara šosezon.

Skaidrs, ka "Celtnieks/LSPA" komanda varētu būt viena no galvenajām pretendentēm uz "Tenax" varenās sērijas pārtraukšanu. Pēc samocītā sezonas sākuma (divas uzvaras četrās spēlēs) tagad rīdzinieki ir guvuši sešas uzvaras pēc kārtas, apspēlējot arī tuvākos sekotājus turnīra tabulā (izņemot "Ogre/Miandum", ar kuru pirmā savstarpējā spēle Latvijas čempionātā notiks nākamajā trešdienā –aut.) un gatavi nopietnu pretestību izrādīt arī valsts čempioniem. Laukuma saimniekiem gan nāksies iztikt bez viena no aizsardzības balstiem Guntara Lejnieka, taču tas noteikti nemazinās komandas apņēmību paklupināt neapstrīdamo favorītus. Taču tādā gadījumā Arņa Butana vadītajai komandai jādemonstrē labs un stabils sniegums visas spēles garumā no pirmās līdz pēdējai minūtei. Daudz kas šajā spēlē būs atkarīgs arī no abu komandu vārtsargiem – Raita Puriņa un Ivara Lāča.

"Celtnieks/LSPA" un Dobeles "Tenax" spēli tiešraidē demonstrēs gan portāls Sportacentrs.com, gan Lattelecom interaktīvās televīzijas 411.kanāls Sportacentrs.com TV. Spēli komentēs Kaspars Naglis.

Savukārt vēl vienā vīriešu Virslīgas spēlē "Vaiņode" uzņems LAT98 handbolistus, kas joprojām ir vienīgā komanda, kas cīnās bez uzvarām. Pirmajā savstarpējā spēlē oktobra vidū vaiņodnieki bija vadībā no pirmās līdz pēdējai minūtei un uzvarēja ar 32:25.

Sieviešu Virslīgā čempionāta līderes Dobeles SS/REIR savā laukumā uzņems Latvijas čempiones Stopiņu NHK. Dobelnieces ar 15 punktiem deviņās spēlēs šobrīd atrodas līderpozīcijās, bet Stopiņu komanda astoņās spēlēs izcīnījusi vien astoņus punktus un šobrīd atrodas sev neierastajā ceturtajā pozīcijā. Piedzīvoti četri zaudējumi jeb vairāk nekā pēdējās divās sezonās kopā, bet sezona vēl knapi pusē... Tiesa, taisnības labad jāatzīst, ka stopiņietes aizvien nav optimālajā sastāvā, kas, protams, atstāj sekas uz rezultātiem.

Otrā sieviešu Virslīgas spēlēs tiksies abas pastarītes – Skrīveri, kas deviņās spēlēs piedzīvojusi deviņus zaudējumus, savā laukumā uzņems Salaspils SS. Salaspilietēm septiņās spēlēs izdevies divreiz uzvarēt un viens no panākumiem gūts tieši pret Skrīveriem, turklāt pārliecinošs – 43:21, lai gan pēc puslaika bija tikai 14:11. Jāpiebilst, ka panākums nevienai no komandām neļaus pakāpties augstāk turnīra tabulā, taču noteikti uzlabos kopējo situāciju un iespējas izrauties no pēdējās vai priekšpēdējās vieta kādā no nākamajām spēļu kārtām.

Virslīga vīriešiem

Kalendārs/Rezultāti
Turnīra tabula
Statistika

Virslīga sievietēm

Kalendārs/Rezultāti
Turnīra tabula
Statistika

Izmantotie resursi:
Latvijas Handbola federācija - Handball.lv


Dainis Krištopāns uzbrukumā. Foto: Oliver Zimmermann/Imago Images/Scanpix

Krištopāns bombardē Vācijas Bundeslīgā

Vācijas handbola Bundeslīgas pirmajā pieciniekā jeb Eirokausu zonā nostiprinājās "Melsungen", izbraukumā ar 28:23 pārspējot Manheimas "Rhein-Neckar Löwen".
Mirklis no Melzungenes un Magdeburgas komandu spēles. Foto: Patrick Suephke/Lobeca/Imago Images/Scanpix

Krištopāna komanda noplīst spēles beigu daļā un zaudē kausa finālā

Vācijas kausu nespēja izcinīt Daiņa Krištopāna pārstāvētā "Melsungen", 20 tūkstošu vērotāju klātbūtnē Ķelnē lielajā finālā tai piekāpjoties (19:30) Magdeburgas komandai.
Komanda un līdzutēji. Foto: Dobeles Tenax

Baltu diena Baltijas līgā: Dobele finālā uzveic arī Igaunijas čempioni, Klaipēdai bronza

Baltijas Handbola līgā pirmoreiz zelta godalgas izcīnīja Dobeles "Tenax", finālčetrinieka pēdējā spēlē ar 27:26 pārspējot mājinieci Pelvas "Serviti". Bronas medaļas izcīnīja lietuvieši.