Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:8, Did:0, useCase: 3

Autors: Jānis Pārums

Sīkstais "Latgols" mēģinās revanašēties jūrmalniekiem

Sīkstais "Latgols" mēģinās revanašēties jūrmalniekiem
Foto: Haralds Fiļipovs

Šajā nedēļas nogalē Latvijas čempionātā handbolā tiks aizvadītas četras spēles – SynotTip Virslīgā vīriešiem norisināsies tikai viena mačs, bet sieviešu Virslīgā – trīs.

Šajā nedēļas nogalē tiks aizvadītas arī Baltijas līgā, tieši tāpēc SynotTip Virslīgā šajās brīvdienās gaidāms tikai viens duelis, taču tas solās būt ļoti spraigs un saistošs, proti, sestdien plkst. 15:00 Ludzas "Latgols" savā laukumā uzņems "Jūrmalas Sportu".

Jāatgādina, ka abu komandu pirmajā spēlē sezonas sākumā jūrmalnieki izcīnīja graujošu uzvaru ar 32:13, taču viss liecina, ka tik viegli kā savā laukumā "Jūrmalas Sportam" neklāsies. Savā laukumā ludzānieši ir pavisam cita komanda un seši zaudējumi sezonas ievadā var maldināt. Sezonas pirmās piecas spēles tika aizvadītas izbraukumā, bet tam sekojuši trīs mači, kuros parādīts cienīgs sniegums – zaudējums spraigā cīņā pret ASK/LSPA (26:28), uzvara pār "Ogre/Miandum" (28:27) un galotnē izrauts neizšķirts pret "Celtnieks Rīga" (28:28).

Jāpiebilst arī, ka Jūrmalā ludzāniešu sastāvā nebija tādu nozīmīgu spēlētāju kā Vitālijs Borisenko un Kaspars Lisovskis, bet pašreizējais uzbrukuma līderis Normunds Seņkāns aizvadīja savu sliktāko spēli šosezon (12 metieni un tikai divi gūti vārti). Paredzams, ka savā laukumā "Latgols" būs optimālajā sastāvā, bet tas nozīmē, ka Jūrmalai par uzvaru nāksies krietni pacīnīties.

Viena spēle sestdien tiks aizvadīta arī sieviešu Virslīgā. Čempionāta līderes Stopiņu NHK, kas ir vienīgā komanda, kas cīnās bez zaudējumiem (četras uzvaras, divi neizšķirti), savā laukumā uzņems Jēkabpils sporta skolu. Jēkabpilietes sešās spēlēs tikušas pie trim panākumiem un ieņem ceturto pozīciju, taču tikai par punktu atpaliekot no otrajā un trešajā vietā esošajām komandām – "Latgols" un "REIR Dobele". Stopiņu un Jēkabpils komandām šī būs otrā tikšanās sezonā – pirmajā mačā septembra beigās stopiņietes viesos bija pārākas ar 32:23, lai gan pēc puslaika bija vadībā tikai ar divu vārtu pārsvaru. Jēkabpils komanda visus trīs panākumus guvušas pēdējos četros mačos, tostarp sakaujot arī čempiones "Latgols" (37:28).

Vēl divas spēles sieviešu Virslīgā tiks aizvadītas svētdien. Saistošākā varētu būt spēle plkst. 11:00 Dobelē, kur tiksies vietējā "REIR Dobele" un Salaspils sporta skola. Septembra beigās dobelnieces Salaspilī uzvarēja pārliecinoši (33:23), bet šoreiz savā laukumā iespējams tik viegli neklāsies – salaspilietes uzvarējušas pēdējās divās spēlēs pēc kārtas, turklāt apspēlējot arī čempiones "Latgols" (32:25). Turklāt situācija turnīra tabulā ir ļoti blīva – piekto vietu, kurā atrodas Salaspils, no otrās šķir tikai viens punkts, kas sola bezkompromisa cīņu.

Vēl vienā spēlē LSPA handbolistes uzņems Latvijas čempiones "Latgols". LSPA aizvien ir vienīgā komnada, kas vēl nav uzvarējusi (0-6) un arī čempionēm ir neliela neveiksmju josla – zaudētas pēdējās divas spēles.

SynotTip Virslīga

Kalendārs/rezultāti
Turnīra tabula
Statistika

Virslīga sievietēm

Kalendārs/rezultāti
Turnīra tabula
Statistika

Izmantotie resursi:
Latvijas Handbola federācija - Handball.lv


, 2015-11-14 11:45, pirms 8 gadiem
Sīkstais Latgols 8 spēlēs ir ieguvis 3 punktus no 16 iespējamajiem.
Un,ja runa iet par talantīgo Lat-98 ,tad viņi ir vēl uz nullēm.
Lai kādus vārdus mēs nelietotu, attiecībā pret komandu, statistika šajā gadījumā nemelo Veiksmi komandām turpmākajās spēlēs.
Dainis Krištopāns uzbrukumā. Foto: Oliver Zimmermann/Imago Images/Scanpix
1

Krištopāns bombardē Vācijas Bundeslīgā

Vācijas handbola Bundeslīgas pirmajā pieciniekā jeb Eirokausu zonā nostiprinājās "Melsungen", izbraukumā ar 28:23 pārspējot Manheimas "Rhein-Neckar Löwen".
Mirklis no Melzungenes un Magdeburgas komandu spēles. Foto: Patrick Suephke/Lobeca/Imago Images/Scanpix

Krištopāna komanda noplīst spēles beigu daļā un zaudē kausa finālā

Vācijas kausu nespēja izcinīt Daiņa Krištopāna pārstāvētā "Melsungen", 20 tūkstošu vērotāju klātbūtnē Ķelnē lielajā finālā tai piekāpjoties (19:30) Magdeburgas komandai.
Komanda un līdzutēji. Foto: Dobeles Tenax

Baltu diena Baltijas līgā: Dobele finālā uzveic arī Igaunijas čempioni, Klaipēdai bronza

Baltijas Handbola līgā pirmoreiz zelta godalgas izcīnīja Dobeles "Tenax", finālčetrinieka pēdējā spēlē ar 27:26 pārspējot mājinieci Pelvas "Serviti". Bronas medaļas izcīnīja lietuvieši.