Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:8, Did:0, useCase: 3

Autors: Ints Megnis

"Celtnieka" handbolisti nenotur pārsvaru un izstājas no EHF Izaicinājuma kausa

"Celtnieka" handbolisti nenotur pārsvaru un izstājas no EHF Izaicinājuma kausa
"Celtnieka" vārtsargs Raitis Puriņš ielaiž vārtus pret "Holon Yuvalim". Foto: GL Sports Photography

Latvijas komanda Rīgas "Celtnieks" svētdien nenoturēja pārsvaru un izstājās no EHF Izaicinājuma kausa. Otrās kārtas atbildes spēlē "Celtnieks" Salaspilī ar 25:29 piekāpās Izraēlas klubam "Holon Yuvalim'", divu spēļu summā zaudējot ar divu vārtu deficītu.

Vakar pret Izraēlas komandu ''Holon Yuvalim'' rīdzinieki nospēlēja labāko spēli šajā sezonā, demonstrējot spēcīgu komandas garu un raksturu. Spēles gaitā rīdzinieki bija iedzinējos arī ar trim vārtiem, taču izskaņu nospēlēja izcili, veica būtisku izrāvienu un galarezultātā uzvarēja ar 33:31, parūpējoties par nelielu pārsteigumu un iepriecinot visus Latvijas līdzjutējus.

''Celtnieks Rīga'' spēlētājiem liels pārbaudījums bija otrās spēles aizvadīšanas pēc mazāk nekā 24 stundu pauzes. Mača pirmais puslaiks arī pierādīja, ka ''Holon Yuvalim'' fiziski ir labāk gatava otrai cīņai tik īsā laikā. Lielākās problēmas rādās spēlē aizsardzībā, kur nespēja atrast pretzāles pretinieku ātrajai saspēlei un fiziskajam handbolam. 30 minūtēs rīdzinieki ielaida 17 vārtus, kā rezultātā pēc puslaika bija iedzinējos ar četriem vārtiem (13:17) un diviem divu spēļu summā.

Otrajā puslaikā jau rīdzinieki bija tie, kuriem bija jāatspēlējas. ''Holon Yuvalim'' rezultativitāte kritās, taču arī Latvijas sportistiem uzbrukumā neklājās viegli. Bija pāris momenti puslaika gaitā, kad ar nelielu veiksmes palīdzību būtu bijis iespējams lauzt spēles gaitu, taču tas nenotika. Izskaņā Izraēlas klubs nospēlēja pārliecinoši, nosargāja četru vārtu pārsvaru (29:25) un divu spēļu summā uzvarēja ar 60:58.

''Celtnieks Rīga'' sastāvā rezultatīvākais ar septiņiem vārtiem bija krievu leģionārs Vladislavs Košmans, Artis Kurmēns pievienoja piecus vārtus, bet Artūram Lazdiņam šoreiz četri precīzi metieni. ''Holon Yuvalim'' rindās neapturams bija Izraēlas handbolists Juvals Kacs, kurš guva desmit vārtus. Septiņi vārti Čenam Lipgotam.

“Holon Yuvalim” aizvadītajā sezonā Izraēlas čempionāta regulārajā sezonā ierindojās astotajā vietā 12 komandu vidū, kvalificējoties izslēgšanas turnīra, ceturtdaļfinālā sērijā līdz divām uzvarām ar 1-2 piekāpjoties nākamajai čempionei Rišonlecijonas “Maccabi". Šo sezonu valsts čempionātā "Celtnieka" pretinieki iesākuši ar diviem zaudējumiem.

Iepriekšējo reizi kāda no latviešu komandām EHF klubu turnīrā piedalījās 2010./2011. gada sezonā, kad “Challenge Cup” startēja sieviešu spēcīgākā komanda Stopiņu NHK. Vīru konkurencē pēdējo reizi Latvijas klubs spēlēja tieši pirms desmit gadiem, kad EHF kausā cīnījās titulētākais valsts klubs ASK-AB.LV.

EHF Izaicinājuma kauss, 14. oktobris

Holon Yuvalim - Celtnieks Rīga 29:25 (17:13)
Holon Yuvalim: Kacs 10, Lipgots 7, Gingihašvili 5, Kalu 3, Bens Zimans 2, Mosindi 1, Reisenbergs 1, Gils, Lanziano, Berešits, Kadans, Gurmans, Jonišs, Cnani, Obinna, Šimši
Celtnieks Rīga: Košmans 8, Kurmēns 5, Lazdiņš 4, Freibergs 3, Blūms 3, Lisovskis 2, Leja 1, Eglītis, Balceris, Kļaviņš, Ignatjevs, Lejnieks, Čikuts, Petuhovs, Puriņš, Upmalis

Izmantotie resursi:
Latvijas Handbola federācija - "Celtniekam"...


, 2018-10-19 19:04, pirms 6 gadiem
Nevaru saprast kā var zaudēt komandai, kura spēlē vecmodīgo handbolu!!!!!!!!!!!!!!! Domāju, ka otru spēli gan būs vieglāk, bet Celtnieka "trenera"Blome nekompitence lika par sevi manīt!!!!!!!!! Drausmīgi kad komandu trenē cilvēks, kurš izņemot apsaukāšanos spēlē spēlētājiem neko nevar piedāvāt!!!!!!!!!!!!!
U16 grupas uzvarētāji puišiem Salaspils SS komanda. Foto: Latvijas Handbola federācija.
1

Latvijas čempionātā jauniešiem handbolā visvairāk pirmo vietu Salaspilij un Dobelei

Latvijas jaunatnes čempionātā vairākās vecuma grupās apbalvoti godalgoto vietu ieguvēji meiteņu un zēnu kategorijās no U12 līdz U10 grupai, visvairāk pirmo vietu izcīnot Salaspils Sporta skolai, kuras kontā trīs zelti, savukārt Dobeles SS un Ludzas NSS attiecīgi divi un viens tituls.
Dainis Krištopāns uzbrukumā. Foto: Oliver Zimmermann/Imago Images/Scanpix
1

Krištopāns bombardē Vācijas Bundeslīgā

Vācijas handbola Bundeslīgas pirmajā pieciniekā jeb Eirokausu zonā nostiprinājās "Melsungen", izbraukumā ar 28:23 pārspējot Manheimas "Rhein-Neckar Löwen".
Mirklis no Melzungenes un Magdeburgas komandu spēles. Foto: Patrick Suephke/Lobeca/Imago Images/Scanpix

Krištopāna komanda noplīst spēles beigu daļā un zaudē kausa finālā

Vācijas kausu nespēja izcinīt Daiņa Krištopāna pārstāvētā "Melsungen", 20 tūkstošu vērotāju klātbūtnē Ķelnē lielajā finālā tai piekāpjoties (19:30) Magdeburgas komandai.