Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:8, Did:0, useCase: 3

"Jūrmalas Sports" savā laukumā uzņems vicečempionus

Jānis Pārums

"Jūrmalas Sports" savā laukumā uzņems vicečempionus
Artūrs Lazdiņš (ar bumbu) spēlē pret Jūrmalu
Foto: Sandra Škutāne

Sestdien plkst. 13:00 SynotTip handbola Virslīgas nedēļas spēlē "Jūrmalas Sports" handbolisti savā laukumā Kauguros uzņems Latvijas vicečempionus "Celtnieks Rīga", bet svētdien sacentīsies pastarīte ASK/LSPA un čempioni Dobeles "Tenax".

"Jūrmalas Sporta" handbolisti, kas iepriekšējā sezonā ierindojās ceturtajā vietā, šo sezonu sāka gana veiksmīgi, savā laukumā ar 37:20 sakaujot ASK/LSPA, bet pēc tam viesos nopelnot punktu pret sīksto Vaiņodi (20:20). Tam gan sekojuši divi zaudējumi – vispirms savā laukumā ar 20:26 neveiksme pret Ludzas "Latgolu", bet pirms nedēļas bezierunu kapitulācija izbraukumā pret "Tenax" (14:35). Tas jūrmalniekus atbīdījis uz sesto vietu turnīra tabulā, apsteidzot tikai MSĢ/LAT-98 un jau pieminēto ASK/LSPA.

Zaudējuma rūgtumu jau izjutuši arī "Celtnieka" handbolisti, tiesa, viņiem četros mačos tikai viena neveiksme, kas piedzīvota pret čempionvienību "Tenax" (17:23). Pārējos mačos izcīnītas trīs uzvaras – pār "Latgolu" (28:26), MSĢ/LAT-98 (40:32) un "Ogre/Miandum" (30:25). Šobrīd rīdzinieki ieņem trešo pozīciju ar sešiem punktiem, bet līderi ar astoņiem ir "Latgols", savukārt otro vietu ieņem "Tenax", kam tikpat punktu kā "Celtniekam", bet labāka vārtu attiecība, turklāt arī uzvara savstarpējā spēlē.

Jūrmalas un Rīgas komandas pirms sezonas tikās jau Rīgas atklātajā čempionātā, kur apakšgrupā "Celtnieks" izrādījās pārāks ar 27:19, bet vēlāk pēc četru gadu pārtraukuma arī triumfēja galvaspilsētas čempionātā. Savstarpējā spēlē jūrmalnieki nespēja tikt galā ar rīdzinieku līderi, kas guva vairāk nekā pusi vārtu (14) un bija galvenais panākuma kaldinātājs.

Svētdien plkst. 17:00 vēl vienā mačā ASK/LSPA uzņems Dobeles "Tenax". Ja dobelnieki sezonu iesākuši čempionu cienīgi, gūstot trīs panākumus trijos mačos, tad ASK/LSPA situācija ir diametrāli pretēja – četrās spēlēs četri zaudējumi. Tādējādi svētdien laukumā dosies komanda, kas vēl piedzīvojusi zaudējumu (Tenax) un komanda, kam vēl nav izdevies pie panākuma un pat ne pie viena punkta (ASK/LSPA).

Tiesa, armijnieki iepriekšējā nedēļā palaida iespēju izcīnīt punktu Ludzā, kur galotnē ar 30:31 piekāpās "Latgolam", izšķirošos vārtus ielaižot pēdējās sekundēs, kad precīzs bija Jānis Pavlovičs. Pēdējos mačos ASK/LSPA sniegums uzlabojies, kas ļauj cerēt uz pirmajiem punktiem jau tuvākajos mačos, tiesa, pret čempioniem tas varētu būt pārāk sarežģīts uzdevums.

Kalendārs/rezultāti
Turnīra tabula
Statistika

Izmantotie resursi:
Latvijas Handbola federācija - Handball.lv