Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:8, Did:0, useCase: 3

Autors: Jānis Pārums

Latvijas U-18 handbolisti lūkos tikt pie otrās uzvaras

Latvijas U-18 handbolisti lūkos tikt pie otrās uzvaras
Latvijas U-18 handbolisti
Foto: OHB / Pucher

Šodien plkst. 15:30 ceturto spēli Eiropas čempionātā B divīzijā aizvadīs Latvijas U-18 handbolisti, kas sacentīsies ar Bulgārijas vienaudžiem. Tiešraide EHF TV.

Turnīra pirmajās trīs spēlēs Latvijas jaunie handbolisti spēlējuši ar mainīgām sekmēm – vispirms, nesargājot piecu vārtu pārsvaru, tika nospēlēts neizšķirti (22:22) pret Slovākiju, tam sekoja pārliecinošs zaudējums pret mājinieci Austriju (15:39), bet vakar salauzta Kosovas pretestība un izcīnīja pirmā uzvara turnīrā (37:31).

Pēc pirmā panākuma Latvijas izlases galvenais treneris Arnolds Straume atzina: "Cerēju, ka pārņemsim kontroli pār spēli ātrāk, taču Kosovai bija labs pirmais puslaiks. Mēs nespējām atrast savu spēli, esmu neapmierināts ar dažu spēlētāju sniegumu. Spēles otrā puse bija krietni labāka, taču uzvara nāca grūti. Mūsu lielākā problēma ir tā, ka mums ir labs sākumsastāvs, taču nav plašs rezervistu soliņš."

Bulgārijas handbolisti turnīrā līdz šim cīnījušies bez panākumiem, piedzīvojot sakāvi pret Austriju (13:39), zaudējot Nīderlandei (20:29) un kapitulējot Slovākijai (20:38). Bez uzvarām un punktiem ir jau pieminētā Kosova, taču sliktākas vārtu attiecības dēļ pēdējo vietu B apakšgrupā ieņem tieši Bulgārija. Latvija ar trim punktiem ir ceturtā, atpaliekot par punktu no Nīderlandes, bet par diviem – no Slovākijas. Grupas līdere ar sešiem punktiem ir Austrija.

Pusfinālam kvalificēsies katras grupas divas labākās komandas. Diezgan droši, ka vienu no ceļazīmēm uz pusfinālu iegūs pārliecinoši spēlējošie austrieši, kamēr par otro pozīciju vēl sagaidāma spraiga cīņa starp Slovākijas, Nīderlandes un Latvijas komandām. Liela nozīme var izrādīties ne tikai savstarpējām spēlēm, bet arī vārtu attiecībai. Nīderlande un Slovākija savā starpā mērosies tieši pēc Latvijas un Bulgārijas spēles, savukārt 16.augustā Latvija pret Nīderlandi noslēgs apakšgrupu turnīru.

Lai gan jau no pirmās turnīra spēles Latvijai iezīmējušies divi izteikti līderi, čempionāta gaitā arvien lielāku pienesumu sākuši dot arī citi. Guntis Piļpuks ar 20 vārtiem ir rezultatīvākais mūsu valstsvienībā, seko Antons Šuleiko ar 15, Endijs Kušners un Edgars Krieviņš guvuši pa astoņiem vārtiem, Jurģis Strēlis septiņus, bet Ingus Kristiāns Jonuška – sešus. Ja Kušners rezultatīvi atzīmējās otrajā spēlē (pieci vārti), tad Krieviņš, Strēlis un Jonuška – trešajā (attiecīgi, seši, pieci un pieci vārti). Jācer gan, ka visu handbolistu labākās spēles ir vēl tikai priekšā.

Bulgārijas izlases rindās rezultatīvākais ar 14 vārtiem ir Vladislavs Jorgovs, savukārt Valentīns Mitevs atzīmējies ar 11 vārtu guvumiem. Todors Kalčevs guvis astoņus vārtus, taču septiņi no tiem bijuši vienā spēlē (pret Nīderlandi, kurā viņš arī tika atzīts par labāko savā komandā).

Pēc grupu turnīra noslēguma katras grupas (A apakšgrupā sacenšas Turcija, Čehija, Īrija, Lielbritānija, Ukraina, Melnkalne) divas labākās komandas iekļūs pusfinālā, trešo un ceturto vietu īpašnieces sacentīsies par 5. līdz 8. vietu, bet divas vājākās vienības cīnīsies par 9. līdz 12. vietu.

Latvijas U-18 izlase:

Kārlis Sausnītis (Ulbroka SK, MSĢ/LAT-Hertz), Endijs Kušners (Ludza), Edgars Krieviņš (MSĢ/LAT-Hertz), Guntis Piļpuks (SK Latgols, MSĢ/LAT-Hertz), Kristers Plūme (HK Vaiņode), Jurģis Strēlis (HK Vaiņode), Edvīns Mekšs (SK Latgols, MSĢ/LAT-Hertz), Ingus Kristiāns Jonuška (Dobeles Tenax, MSĢ/LAT-Hertz), Andris Domanskis (HK Vaiņode, MSĢ/LAT-Hertz), Toms Rolands Ābelīte (Dobeles Tenax, MSĢ/LAT-Hertz), Vjačeslavs Rutka (SK Latgols, MSĢ/LAT-Hertz), Deivids Nils Vaitkus (HK Vaiņode), Vladislavs Fots (SK Latgols, MSĢ/LAT-Hertz), Ivo Čižauskis (Tērvete), Antons Šuleiko (Dobeles Tenax, MSĢ/LAT-Hertz).
Galvenais treneris: Arnolds Straume
Fiziskās sagatavotības trenere: Agate Ādiņa.

Latvijas izlases spēles:

DatumsLaiksSpēleRezultāts
10.08.17:30Slovākija - Latvija22:22
11.08.19:30Latvija – Austrija15:39
13.08.13:30Latvija - Kosova37:31
14.08.15:30Bulgārija - Latvija
16.08.13:30Nīderlande - Latvija

Rezultāti
Turnīra tabulas
Statistika (LAT)

Izmantotie resursi:
Latvijas Handbola federācija - Handball.lv


Dainis Krištopāns uzbrukumā. Foto: Oliver Zimmermann/Imago Images/Scanpix
1

Krištopāns bombardē Vācijas Bundeslīgā

Vācijas handbola Bundeslīgas pirmajā pieciniekā jeb Eirokausu zonā nostiprinājās "Melsungen", izbraukumā ar 28:23 pārspējot Manheimas "Rhein-Neckar Löwen".
Mirklis no Melzungenes un Magdeburgas komandu spēles. Foto: Patrick Suephke/Lobeca/Imago Images/Scanpix

Krištopāna komanda noplīst spēles beigu daļā un zaudē kausa finālā

Vācijas kausu nespēja izcinīt Daiņa Krištopāna pārstāvētā "Melsungen", 20 tūkstošu vērotāju klātbūtnē Ķelnē lielajā finālā tai piekāpjoties (19:30) Magdeburgas komandai.
Komanda un līdzutēji. Foto: Dobeles Tenax

Baltu diena Baltijas līgā: Dobele finālā uzveic arī Igaunijas čempioni, Klaipēdai bronza

Baltijas Handbola līgā pirmoreiz zelta godalgas izcīnīja Dobeles "Tenax", finālčetrinieka pēdējā spēlē ar 27:26 pārspējot mājinieci Pelvas "Serviti". Bronas medaļas izcīnīja lietuvieši.