Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:8, Did:0, useCase: 3

Latvijas U-17 handbolistes pārliecinoši zaudē Ukrainas vienaudzēm

Jānis Pārums

Latvijas U-17 handbolistes pārliecinoši zaudē Ukrainas vienaudzēm
Jūlija Damenauska (#17)
Foto: Anastasija Drozdova

Šovakar Eiropas U-17 čempionātu 2.divīzijā ar pārliecinošu neveiksmi pret Ukrainas vienaudzēm iesāka Latvijas jaunās handbolistes, kas oponentēm piekāpās ar 14:39.

Ukrainietes jau pašā spēles sākumā iekrāja vairāku vārtu pārsvaru, lielākoties izmantojot Latvijas komandas kļūdas un aizskrienot ātrajos uzbrukumos. Pirmo desmit minūšu laikā Latvija nokļuva iedzinēju lomā ar 0:11, un tikai 11.minūtē pirmos vārtus mūsu valstsvienībai guva Madara Cibuļska. Turpinājumā ar vārtu gūšanu veicās jau nedaudz sekmīgāk, lai gan uz katriem latviešu gūtajiem vārtiem Ukraina atbildēja vismaz ar diviem. Puslaiku Latvija noslēdza ar 5:21.

Otrā puslaika pirmo astoņu minūšu laikā Latvijas handbolistes guva četrus vārtus, neļaujot ukrainietēm būtiski palielināt pārsvaru. Vēlāk gan latviešu rezultativitāte atkal kritās, taču tā vienalga bija labāka nekā pirmajās 30 minūtēs. Ukrainas jaunās handbolistes vēl vairāk palielināja savu pārsvaru, sagādājot Latvijai turnīra ievadā pārliecinošu zaudējumu ar 14:39.

Mūsu valstsvienībā četrus vārtus guva Jūlija Damenauska, pa trim reizēm izcēlās Jeļizaveta Haindrava un Madara Cibuļska.

Rīt plkst. 19:00 Latvijas handbolistes mērosies spēkiem ar Lietuvas komandu. Vēl mūsu apakšgrupā spēlē arī Lielbritānijas un Somijas izlases. Pēc apakšgrupu turnīra, 20. augustā, komandas atkarībā no ieņemtās vietas apakšgrupā, aizvadīs cīņas par vietām. Visas Eiropas čempionāta spēles tiks demonstrētas Eiropas Handbola federācijas video platformā EHF TV.

U-17 Eiropas čempionāts meitenēm, 2.divīzija

Ukraina - Latvija 39:14 (21:5)
Latvija: Damenauska 4, Cibuļska 3, Haindrava 3/2, Sirsniņa 2, Veinberga 1, Zālīte 1.

Latvijas U-17 meiteņu izlase:

Letīcija Veinberga, Anna Aleksa Stankeviča, Patrīcija Zālīte, Patrīcija Prūse, Jūlija Damenauska, Linda Kvedere, Ērika Sirsniņa, Jeļizaveta Žigalkina, Linda Krole, Jeļizaveta Haindrava, Madara Cibuļska, Juta Bindemane.
Treneri: Inals Doguzovs, Kristīne Klementjeva.
Fizioterapeite: Ilze Kristapsone.

Latvijas izlases spēles Eiropas U-17 čempionātā

14. augusts, 17:00, Ukraina – Latvija 39:14
15. augusts, 19:00, Latvija – Lietuva
16. augusts, 17:00, Latvija – Lielbritānija
19. augusts, 17:00, Somija – Latvija
20.augusts, spēle par vietu

Izmantotie resursi:
Latvijas Handbola federācija - Handball.lv