Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:8, Did:0, useCase: 3

Čempioni un vicečempioni lūkos sasniegt finālu, "Latgols" - "Celtnieks" duelis Sportacentrs.com TV tiešraidē

Jānis Pārums

Čempioni un vicečempioni lūkos sasniegt finālu, "Latgols" - "Celtnieks" duelis Sportacentrs.com TV tiešraidē
Foto: GLSportsPhoto

Sestdien, 15. aprīlī, plkst. 15:00 SynotTip handbola Virslīgas pusfināla spēlē Ludzā vietējais "Latgols" mēģinās sērijā pret "Celtnieks Rīga" panākt līdzsvaru. Tiešraide kanālā Sportacentrs.com TV. Vēl vienā spēlē plkst. 18:00 "Ogre/Miandum" uzņems čempionus Dobeles "Tenax".

15:00 Latgols - Celtnieks Rīga

Sērijas pirmajā spēlē pirms nedēļas Rīgā lielāko daļu spēles vadībā bija ludzānieši, taču galotnē viss mainījās – pēdējo 13 minūšu laikā "Latgols" nespēja gūt nevienus vārtus, rīdzinieku vārtos teicamu sniegumu demonstrēja Raitis Puriņš un "Celtnieks" veica izrāvienu 8:0, kas ļāva no 19:21 panākt 27:21 un pusfināla sēriju iesākt ar uzvaru.

Pirmajā spēlē savā laukumā rīdziniekiem gāja grūti un nav šaubu, ka vieglāk nebūs pretinieku laukumā Ludzā, kur mājiniekiem allaž ir nodrošināts liels atbalsts. Arī šīs sezonas savstarpējās spēles Latgales vecākajā pilsētā līdz šim cīņas bijušas līdzīgas, tiesa, labāk klājies rīdziniekiem – pirmajā abu komandu duelī Ludzā mājinieki "Latgols" pēdējo sešu minūšu laikā izsēja trīs vārtu pārsvaru un spēle noslēdzās neizšķirti (24:24), bet vēl vienā duelī, kas norisinājās SynotTip Virslīgas otrajā posmā "Celtnieks" pretinieku laukumā izrādījās pārāki ar 30:28.

Arī kopējā šīs sezonas bilance ir par labu rīdziniekiem (piecās spēlēs trīs uzvaras, neizšķirts un zaudējums), taču pēdējos divos mačos pēdējo sezonu vicečempioniem klājies grūti regulārā čempionāta pēdējā duelī savā laukumā pret ludzāniešiem tika piedzīvots zaudējums ar 28:35 (šobrīd vienīgais šosezon), bet jau pieminētajā pirmajā pusfināla spēlē rīdzinieku iedzinēju lomā pavadīja vairāk nekā divas trešdaļas spēles, svaru kausus par labu nosverot vien spēles beigu daļā.

Viens no pirmās spēles varoņiem "Celtnieka" vārtsargs Raitis Puriņš pēc pirmās spēles atzina, ka komanda pieļāvusi pastulbas kļūdas, bet pirms otrā mača norādīja: "Pirmās spēles beigas nospēlējām pārliecinošāk un precīzāk abos laukuma galos. Man arī izdevās atsist visu, ko vien varēju un nevarēju. Šoreiz pretinieki psiholoģiski noplīsa, jo mēs pārņēmām vadību, viņi nevarēja vairs iemest un arī Kaspars Piševs Ludzas vārtos vairs nebija glābējs, lai gan pirms tam mums spēles gaitā bija grūtības viņu pārspēt. Šķiet, ka iepriekš arī Latgols spēlētājs Jānis Pavlovičs teica, ka mēs labāk spēlējam galotnes. "

Vārtsargs arī atzina, ka pirms otrās spēles treniņos būtiski neko nav mainījuši, bet pieļauj, ka to darījuši pretinieki: "Nedēļas laikā jau neko daudz izmainīt. Koncentrējāmies uz lietām, ko oponenti varētu koriģēt savā sniegumā, lai mēs būtu gatavi viņu aizsardzībai sestdien un mums būtu mazāk pārsteigumu. Pieļaujam, ka viņi varētu individuāli segt pat vairākus spēlētājus, ne tikai vienu. Tas, ka mājiniekiem varētu būt liels atbalsts, nedomāju, ka traucēs, drīzāk dos papildus motivāciju. Visu izšķirs spēle aizsardzībā, vārtsargu sniegums un pieļauto kļūdu daudzums."

"Latgolam" pirmajā spēlē rezultatīvākais spēlētājs bija Raivis Gorbunovs, kurš guva sešus vārtus, tiesa, realizēja vien 35% metienu (6/17). Viņš neslēpa, ka tieši tas bijis viens no iemesliem sliktai galotnei: "Beigās visu sasteidzām – gribējām glābt spēli, bet nekas nesanāca. Pēc tam noskatījāmies spēli, izdarījām secinājumus. Daudz sasteigtu metienu, kurus Raitis Puriņš atsita. Ja pirmajā puslaikā man vēl kaut kas izdevās, tad otrajā puslaikā 0/6 no ārējiem metieniem. Ļoti slikti. Tāpat pieļāvām 3-4 tehniskās kļūdas un dabūjām pretī ātros golus."

"Mums jau Rīgā bija atbraukuši atbalstītāji, savās mājās atbalsts būs vēl lielāks. Mājās vienmēr ir labāk spēlēt," norādīja Gorbunovs. "Pēc spēles gaitas skatīsimies, ko no viņu spēlētājiem segt individuāli. Ļoti svarīga būs koncentrēšanās tieši galotnē, pirmajā spēlē mums tās pietrūka. Jācenšas pēc iespējas mazāk kļūdīties, nesasteigt un realizēt savus metienus. Redzēsim, kam sestdien ar to veiksies labāk."

"Latgols" un "Celtnieks Rīga" spēle tiešraidē būs skatāma gan kanālā Sportacentrs.com TV, gan interneta tiešraidē portālā Sportacentrs.com. Sākums plkst. 15:00.

18:00 Ogre/Miandum - Tenax Dobele

Plkst. 18:00 SynotTip handbola Virslīgas čempionāta otrajā pusfināla spēlē "Ogre/Miandum" savā laukumā uzņems pašreizējos Latvijas čempionus Dobeles "Tenax". Jāatgādina, ka pirmajā spēlē Dobeles "Tenax" savā laukumā izcīnīja uzvaru pār ogrēniešiem ar rezultātu 34:23.

Iepriekšējā spēlē diezgan neveiksmīgu sniegumu parādīja visi trīs Ogres komandas līderi - Artis Kurmēns, Artis Laganovskis un Arvis Laganovskis, kuri, lai arī kopā guva 15 vārtus, izpildīja 41 metienu, tādējādi realizējot tikai 37% metienu. Turpretī Dobeles "Tenax" komandas sastāvā vārtus guva 11 no 14 pieteiktajiem laukuma spēlētājiem un kā līderus sevi apliecināja no Vācijas atbraukušais Nils Kreicbergs, kurš guva astoņus vārtus, kā arī ilggadējais "Tenax" spēlētājs Oskars Arājs ar septiņiem gūtajiem vārtiem.

Otrajā spēlē ogrēniešu līderiem būs jāparāda daudz kvalitatīvāks sniegums abos laukuma galos un jācer, ka komandas treneris Andris Molotanovs, kurš vienlaikus arī arī komandas pamatvārtsargs, demonstrēs tikpat teicamu sniegumu kā Latvijas kausa finālturnīrā, kurā "Ogre/Miandum" izcīnīja pārsteidzošu uzvaru.

"Pirmajā spēlē neizdevās divas lietas - pirmā puslaika vidū nopelnījām vairākus noraidījumus pēc kārtas, kas arī pa lielam izšķīra spēles rezultātu jau pirmajā puslaikā, kā arī vāji nospēlējām pozicionālajā uzbrukumā," norādīja viens no "Ogre/Miandum" vadošajiem spēlētājiem Artis Kurmēns. "Nedēļas laikā neko kardināli izmainīt nevar, bet ir nianses, ko noteikti var izdarīt labāk un mājas spēlē to arī mēģināsim izdarīt. Mūsu laukumā gandrīz vienmēr ar Dobeli ir līdzīgas spēles, tādēļ līdzjutēju atbalsts būs ļoti svarīgs. Jau iepriekšējā mājas spēlē pret Jūrmalu bija daudz skatītāju un šoreiz ceram uz to pašu."

Tāpat Kurmēns norādīja, ka komandas kopējais fiziskais stāvoklis ir apmierinošs, bet, kā jau ierasts sezonas beigās, sakrājies neliels nogurums: "Sezonas laikā spēlētājiem ir sakrājušies mikrosavainojumi, kas arī komandas sniegumu ietekmē nelabvēlīgi. Arī šobrīd vairākiem spēlētājiem ir nelieli savainojumi, man tai skaitā, bet domājams, ka visi, kuri piedalījās pirmajā spēlē, spēlēs arī sestdien. Savās mājās darīsim visu, ko varēsim, lai atgrieztu sēriju Dobelē."

Šosezon Dobeles "Tenax", līdzīgi kā pērn, Latvijas čempionātā vēl nav piedzīvojuši zaudējuma rūgtumu un pārliecinoši virzās pretī iekļūšanai divu labāko komandu pulkā jau astoto gadu pēc kārtas (kopš 2010.gada). Šajā sezonā dobelnieki 21 spēlē tikuši pie 20 panākumiem un vienreiz cīnījušies neizšķirti (pret "Latgolu"). Spēlēs pret Ogri viņu laukumā čempioniem ierasti klājies grūtāk.

Viens no "Tenax" līderiem Andis Ērmanis norāda, ka arī pirmajā spēlē, neskatoties uz pārliecinošu uzvaru, ne viss izdevies: "Pirmajā spēlē izdarījām visu, kas izslēgšanas spēlēs ir nepieciešams – uzvarējām. Taču, vai nospēlējam labi? Protams, ka nē! Puslaikā ielaisti deviņi vārti tas nav slikti, tomēr ik pa brīdim atslēdzāmies un sanāca uzdāvināt vieglos golus. Cerams Ogrē to nepieļausim. Mēs sestdien darīsim visu, lai pusfinālā mums šī būtu pēdējā spēle. Neapšaubāmi Ogre darīs visu, lai manis teiktais nepiepildītos. Komandas noskaņojums ir kaujiniecisks, zinām, ka nebūs viegli."

"Treniņu process bija nemainīgs - pievērsām uzmanību gan uzbrukumam, gan aizsardzībai," par gatavošanos otrajai spēlei norādīja Ērmanis. "Fiziski vairāk vai mazāk viss ir kārtībā, tomēr tuvojas sezonas beigas, svaigums nav manāms, bet, ka skriet varam - tas ir skaidrs. Mikrotraumas ir, bet tās nevienam neliegs spēlēt un izdarīt visu spēles laukumā. Sastāvs būs labākais, kas uz šo brīdi pieejams sākot ar dinozauriem (Lācis, Straume, Krastiņš), beidzot ar jungām (jaunie spēlētāji – Pančenko, Ozols, Zvejnieks).

"Ogre/Miandum" un "Tenax Dobele" spēles sākums Ogres sporta centrā plkst. 18:00. Teksta tiešraidē spēlei varēs sekot handball.lv. Uzvarētājs pusfinālā tiek noteikts sērijā līdz divām uzvarām.

Kalendārs/rezultāti
Turnīra tabulas
Izslēgšanas spēles
Statistika

Izmantotie resursi:
Latvijas Handbola federācija - Handball.lv