Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:8, Did:0, useCase: 3

Autors: Anatolijs Kreipāns

Lilienfeldam un Dudeam svarīgas uzvaras, Kļaviņa paliek 3. līgā

Lilienfeldam un Dudeam svarīgas uzvaras, Kļaviņa paliek 3. līgā
Silvija Kļaviņa palīdzēja Grencahas komandai saglabāt vietu Vācijas 3. līgas čempionātā.

Svarīgas uzvaras Vācijas handbola čempionāta 2. bundeslīgā guva Ģirta Lilienfelda un Ingara Dudes pārstāvētās komandas, savukārt Silvijas Kļaviņas klubs nodrošināja sev palikšanu 3. līgā.

Ģirta Lilienfelda pārstāvētais ThSV "Eisenach" savā laukumā pamocījās ar vienu no pastarīšiem SG "Lautershausen" - 34:30. Vēl 52. minūtē ar 27:26 vadībā bija viesi. Lilienfelds pēc kājas savainojuma atgriezās laukumā un kļuva par vienu no rezultatīvākajiem savā komandā - 7 vārti. Aizenahas komanda saglabā 3. vietu turnīra tabulā, no tuvākajiem diviem sekotājiem to šķir 5 punkti, taču abiem sekotājiem ir par vienu spēli mazāk.
Ingara Dudes pārstāvētais HG "Saarlouis" risina citus uzdevumus - proti, cīnās par palikšanu 2. bundeslīgā. Uzvara savā laukumā ar 33:26 pār citu lejasgala komandu TuS "Ferndorf" ir ļoti svarīga. Dudem vieni vārti. Sārluisas komanda dala 11./12. vietu un atrodas 5 punktus virs izkrišanas robežas.

Vācijas 3. līgas dienvidu zonā sievietēm palikšanu līgā nodrošināja Silvijas Kļaviņas pārstāvētais TV "Grenzach" - 30:29 savā laukumā pār HSG "Freiburg" un 6 punktu atrāviens no izkrišanas robežas tikai divas spēļu kārtas pirms finiša. Kļaviņai 3 gūti vārti. Vēl 39. minūtē Fraiburgas komanda bija vadībā ar 21:16, bet 57. minūtē bija jau 28:25 Grencahas komandas labā (Kļaviņa panāca 21:21). 29. vārtus pretinieces guva tikai 4 sekundes pirms beigām.

Ar mainīgām sekmēm spēlēja mūsu handbolistu pārstāvētās komandas 3. līgas vīriešu čempionātā. Ziemeļu zonā vārtsarga Artūra Kuģa un Māra Veršakova SV "Beckdorf" piedzīvoja 6. zaudējumu pēc kārtas - šoreiz 19:37 viesos no līdera TSV "Altenholz". Veršakovam 8 vārti. Turnīra tabulā Bekdorfas komanda noslīdēja uz dalītu 9.-12. vietu. Vārtsarga Edgara Kukšas pārstāvētais VfL "Fredenbeck" nospēlēja neizšķirti 30:30 ar 1.VfL "Potsdam" un atrodas tieši uz izkrišanas robežas.
Austrumu zonā Desavas komanda Bernburgā mačā pret SV "Anhalt" vispirms 12 sekundes pirms beigām izlaida uzvaru - 23:23, bet tad jau pēc spēles beigām paglābās no zaudējuma - mājinieki neizmantoja 7 m soda metienu... Armanda Uščina rēķinā 2 vārti. Neizšķirti nospēlēja arī Margota Valkovska pārstāvētais HSC "Bad Neustadt" - 27:27 viesos pret SV 08 "Auerbach". Valkovskim 4 vārti. Turnīra tabulā sagabāta 2. vieta. Toties vārtsarga Raimonda Šteina HC "Aschersleben" viesos zaudēja kaimiņam turnīra tabulā un cīņā par palikšanu 3. līgā Pirnas ESV "Lokomotive" - 29:35. No izkrišanas robežas "Aligatorus" šķir 3 punkti.
Rietumu zonā Mārtiņa Līberga HSG "Varel" šajā kārtā nespēlēja un paliek 6. vietā, savukārt Ērika Blūma pārstāvētais Edevehtas klubs viesos ar 31:27 pārspēja SC "Bayer 05 Uerdingen". Blūms arī atgriezās laukumā pēc traumas un guva 3 vārtus. Edevehtas komanda saglabā dalītu 2./3. vietu turnīra tabulā.

Slovākijas "Tipos Extraliga" čempionātā Prešovas "Tatran" ar 38:33 uzvarēja Topolčanos un tuvāko sekotāju 6 spēļu kārtas pirms finiša apsteidz par 6 punktiem. Dainis Krištopāns šoreiz starp trim rezultatīvākajiem Prešovas komandas spēlētājiem nav atrodams.


Dainis Krištopāns uzbrukumā. Foto: Oliver Zimmermann/Imago Images/Scanpix
1

Krištopāns bombardē Vācijas Bundeslīgā

Vācijas handbola Bundeslīgas pirmajā pieciniekā jeb Eirokausu zonā nostiprinājās "Melsungen", izbraukumā ar 28:23 pārspējot Manheimas "Rhein-Neckar Löwen".
Mirklis no Melzungenes un Magdeburgas komandu spēles. Foto: Patrick Suephke/Lobeca/Imago Images/Scanpix

Krištopāna komanda noplīst spēles beigu daļā un zaudē kausa finālā

Vācijas kausu nespēja izcinīt Daiņa Krištopāna pārstāvētā "Melsungen", 20 tūkstošu vērotāju klātbūtnē Ķelnē lielajā finālā tai piekāpjoties (19:30) Magdeburgas komandai.
Komanda un līdzutēji. Foto: Dobeles Tenax

Baltu diena Baltijas līgā: Dobele finālā uzveic arī Igaunijas čempioni, Klaipēdai bronza

Baltijas Handbola līgā pirmoreiz zelta godalgas izcīnīja Dobeles "Tenax", finālčetrinieka pēdējā spēlē ar 27:26 pārspējot mājinieci Pelvas "Serviti". Bronas medaļas izcīnīja lietuvieši.