Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:8, Did:0, useCase: 3

Lielais: "Par 110% būšu gatavs palīdzēt Latvijas izlasei, man tā ir goda lieta"

Jānis Pārums

Lielais: "Par 110% būšu gatavs palīdzēt Latvijas izlasei, man tā ir goda lieta"
Toms Lielais uzklausa trenera norādījumus
Foto: ThSV Eisenach

"Ja gribi sasniegt profesionālu līmeni, pirmā lieta būtu mācīšanās Murjāņu Sporta ģimnāzijā, tā ir vienīgā vieta Latvijā, kur vari ļoti labi trenēties un progresēt," atzīst viens no Latvijas jaunās paaudzes labākajiem handbolistiem, kurš aizvada pirmo sezonu ārzemēs un nesen parakstīja līgumu ar Vācijas 2. Bundeslīgas klubu "Eisenach", kura sastāvā savulaik spēlējuši arī Aivis Jurdžs, Ģirts Liliendfelds, Evars Klešniks un Edgars Švanks.

Jāatgādina, ka iepriekšējā vasarā Lielais piedalījās Vācijas Bundeslīgas kluba "Flensburg Handewitt" galvenā trenera Ļubomira Vranješa jauno talantu nometnē, kur tika pamanīts un parakstīja līgumu. Sezonu Lielais iesāka "Flensburg Handewitt" otrajā komandā Vācijas 3. līgā, taču pēdējā laikā spēlēja maz vai spēlēm netika pieteikts, jo treneris uzticējās vairāk sev zināmiem spēlētājiem. Pēc jaunā gada kopā ar aģentu tika meklēts risinājums, kas tika atrasts un februāra vidū panākta vienošanās ar "Eisenach" līdz sezonas beigām.

"Šis ir augstāka līmeņa klubs, šeit viss vēl vairāk pakārtots tieši handbolam. Ir patīkami atrasties šeit. Dienas režīms ir diezgan vienkāršs. Piemēram, šodien ir otrdiena, tātad viens treniņš ir 9:30 (metienu treniņš) un otrs 17:00 (komandas treniņš) . Ja ir vajadzība, tad pēc katra treniņa vari doties pie fizioterapeita, kurš Tevi sakops. Ir iespēja trenēties ilgāk svaru zālē," norāda Lielais. "Papildus visiem spēlētājiem ir izdalītas fitnesa kluba kartiņas, ar kurām var bez maksas doties uz zāli. Nedēļā divi fiziskie treniņi, pieci komandas un viens metienu treniņš, plus paša papildus treniņi."

Handbolists norādīja, ka Aizenahā valda brīnišķīga handbola atmosfēra, kāda Latvijā nav sastopama: "Var just, ka šeit handbolu mīl vairāk, cilvēki nāk uz spēlēm un atbalsta savu komandu. Uzskatu, ka tas pietrūkst Latvijā, nav šīs atmosfēras pat izlases līmenī. Ir sanācis parakstīties uz krekliem, cepurēm, bumbām, esmu fotografējies ar faniem."

"Uzturu sevi formā un ar lielāko prieku palīdzēšu Latvijas izlasei. Vēl jāsagaida kādu sastāvu nosauks treneri, bet par 110% būšu gatavs atdot visu, lai palīdzētu," Lielais uzsvēra, ka ir apņēmības pilns palīdzēt valstsvienībai. "Izlases sabraukumos ir patīkama gaisotne, tā ir profesionāla, visi šajā mazajā laikā esam koncentrējušies spēlēm. Personīgi man vienmēr ir prieks pārstāvēt Latvijas karoga krāsas, domāju, ka izlasei neatteikšu nekad, ja nu vienīgi tas būs kāds nopietns iemesls. Man ir gods nēsāt formu ar Latvijas karogu."

Lielais atklāja, ka šobrīd notiek sarunas ar aģentu par nākamo gadu un pauda cerību, ka drīzumā zinās, kur spēlēs nākamajā sezonā. Savukārt jaunajiem handbolistiem Lielais ieteica attīstīt savu meistarību Murjāņu Sporta ģimnāzijā, kur mācījies arī pats: "Uzskatu, ja grib sasniegt profesionālu līmeni, pirmais punkts būtu mācīšanās Murjāņu Sporta ģimnāzijā. Tā ir vienīga vieta Latvijā, kur vari ļoti labi trenēties un augt. Tā ir vieta, kas man ļoti daudz ir devusi sportā un dzīvē."

Pilnu sarunu ar Tomu Lielo lasi Latvijas Handbola federācijas mājaslapā: Lielais par iejušanos Aizenahā, kluba mērķiem, Latvijas izlasi un MSĢ

Latvijas izlases tuvākās spēles Eiropas čempionāta kvalifikācijā notiks 3. un 7. maijā, kad ar Nīderlandi vispirms tiks spēlēts savā laukumā, bet pēc tam izbraukumā.

Izmantotie resursi:
Latvijas Handbola federācija - Handball.lv

  +1 [+] [-]

, 2017-03-14 16:08, pirms 7 gadiem
Gaidu kad šitā KP pateiks basketbola sakarā!!!