Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:8, Did:0, useCase: 3

Autors: Anatolijs Kreipāns

Pasaules čempionātā favorītu diena - uzvaras Spānijai, Horvātijai, Katarai, Zviedrijai

Pasaules čempionātā favorītu diena - uzvaras Spānijai, Horvātijai, Katarai, Zviedrijai
Andreass Palička aizslēdza Zviedrijas izlases vārtus.

Pasaules čempionātā handbolā vīriešiem svētdien visi favorīti guva uzvaras un visi uzvarēja diezgan pārliecinoši. Nevar taču katru dienu būt pārsteigumi...

Ļoti svarīga spēle bija C grupā, kurā tikās Kataras un Ēģiptes izlases. 2015. gada pasaules vicečempione Katara pirmajā mačā negaidīti zaudēja Angolai un tikai uzvara pār Ēģipti tai deva iespēju cerīgāk raudzīties uz izkļūšanu no grupas. "Mēs beidzot spēlējām handbolu," tik lakoniski par uzvaru ar 28:23 teica viens no Kataras izlases līderiem, Kubā dzimušais Rafaels Kapote. Neliels, taču acīmredzams pārsvars visu spēli bija katariešiem un viņi uzvarēja likumsakarīgi.

Interesanti ir pavērot 2020. gada olimpisko spēļu saimnieci Japānu. Var secināt, ka islandiešu trenerim Daguram Sigurdsonam, kura vadībā Vācijas izlase 2016. gadā kļuva par Eiropas čempioni un ieguva bronzas medaļas Rio olimpiskajās spēlēs, būs krietni jāpapūlās, lai japāņi olimpiskajās spēlēs spētu izrādīt nopietnu pretestību labākajām komandām - Horvātijai japāņi zaudēja ar 27:35.

No Angolas pēc pārsteidzošās uzvaras pār Kataru mačā ar Ungāriju gaidīja ja ne vēl vienu pārsteigumu, tad vismaz nopietnu spēkošanos, taču - nesanāca. Jau pēc 24 minūtēm viss bija skaidrs - 15:5 ungāru labā, bet galaiznākumā - 34:24.

Neiznāca spēkošanās līdz pēdējām minūtēm arī spēlēs starp Spāniju un Islandi, kā arī Zviedriju un Argentīnu. Islandieši vareni turējās gandrīz līdz pirmā puslaika beigām (14:19), tad panāca 16:19, bet otrā puslaika vidū spāņiem jau bija 27:20 pārsvars. Viss? Islandieši guva četrus vārtus pēc kārtas, varēja panākt arī tikai divu vārtu starpību, tomēr zaudēja divus vārtus pēc kārtas paši un 53. minūtēs mača liktenis lielā mērā jau bija izšķirts - 29:24. Galaiznākumā - 32:25.

Argentīnieši sešas ar pusi minūtres nevarēja gūt vārtus, tad no 0:3 panāca 3:3, taču tas bija viņu pirmais un pēdējais "varoņdarbs" šajā mačā. Līdz 7:7 ritēja līdzīga spēle, bet tad zviedri panāca 11:7, 13:8 un puslaiku uzvarēja ar 15:10. Par lielāko argentīniešu klupšanas akmeni kļuva Zviedrijas izlases vārtsargs Andreass Palička, kurš atvairīja 53 procentus metienu un nereti neļāva argentīšiem gūt vārtus no vislabākajām situācijām. 31:16 - Zviedrijas labā.

Vēl Maķedonija ar 28:23 pieveica Bahreinu.

Šodien notiks 12 spēles, jo spēlēs visu četru grupu komandas. Izcelšu sešas no tām - Serbija un Brazīlija, Katāra un Ungārija, Norvēģija un Austrija, Krievija un Vācija, Horvātija un Maķedonija, kā arī Argentīna un Ēģipte.


Mirklis no Melzungenes un Magdeburgas komandu spēles. Foto: Patrick Suephke/Lobeca/Imago Images/Scanpix

Krištopāna komanda noplīst spēles beigu daļā un zaudē kausa finālā

Vācijas kausu nespēja izcinīt Daiņa Krištopāna pārstāvētā "Melsungen", 20 tūkstošu vērotāju klātbūtnē Ķelnē lielajā finālā tai piekāpjoties (19:30) Magdeburgas komandai.
Komanda un līdzutēji. Foto: Dobeles Tenax

Baltu diena Baltijas līgā: Dobele finālā uzveic arī Igaunijas čempioni, Klaipēdai bronza

Baltijas Handbola līgā pirmoreiz zelta godalgas izcīnīja Dobeles "Tenax", finālčetrinieka pēdējā spēlē ar 27:26 pārspējot mājinieci Pelvas "Serviti". Bronas medaļas izcīnīja lietuvieši.
Dainis Krištopāns. Foto: imago/Eibner/Scanpix
3

Krištopāna komanda iekļūst Vācijas kausa finālā, izšķirošais mačs jau rīt

Ķelnē šajā nedēļas nogalē notiek Vācijas kausa izcīņas finālčetrinieks handbolā, un rīt finālspēlē savā starpā tiksies Magdeburgas un Melzungenes komandas. Finālspēles sākums plānots plkst. 16.35 pēc Latvijas laika.