Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:8, Did:0, useCase: 3

Stopiņu handbolistes gūst desmit vārtus pēc kārtas un sagrauj pastarītes

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Stopiņu handbolistes gūst desmit vārtus pēc kārtas un sagrauj pastarītes
Ivita Asare (Stopiņu NHK)
Foto: Jānis Slišāns

Latvijas čempionātā handbolā sievietēm pretī uzvarai regulārajā čempionātā plati soļo Stopiņu NHK, kas šodien ar 36:16 sagrāva pēdējā vietā esošo LSPA. Tikmēr "Latgols" savā laukumā ar 28:23 pieveica Salaspils SS.

Stopiņu handbolistes pamatus uzvarai ielika pirmo desmit minūšu laikā, gūstot astoņus no desmit vārtiem. Pārsvara iegūšanā lielu artavu deva Dainas Sergejevas trīs precīzie metieni. Laukuma saimnieces neapstājās un puslaika pārtraukumā devās ar deviņu vārtu pārsvaru.

Otrajā puslaikā Stopiņu NHK kāpināja mača tempu, bez problēmām atraujoties līdz desmit precīzu metienu tiesai. Laika posmā no 39. līdz 50. minūtei mājinieces iemeta desmit vārtus pēc kārtas, bet beigās svinēja panākumu ar 36:16. Ar desmit uzvarām un vienu neizšķirtu komanda atrodas pārliecinošā pirmajā vietā.

Panākumu ar desmit vārtiem kaldināja Ivita Asare, kurai ar deviņiem precīziem metieniem piebalsoja Elita Ekkerte. LSPA, kas atrodas pēdējā vietā, rezultatīvākā spēlētāja bija francūziete Lea Dorvāla, kura guva četrus vārtus, tostarp realizējot trīs soda metienus.

Uzvaru izcīnīja arī trešajā vietā esošās "Latgola" handbolistes, kuras mājās ar 28:23 pieveica Salaspils SS, sagādājot pretiniecēm desmito zaudējumu 12 mačos. Mājinieces guva pēdējos piecus vārtus pirmajā puslaikā, un ar izrāvienu pietika. Septiņus vārtus guva Kristīne Daņiļenko, bet pretinieču nometnē ar sešiem trāpīgiem metieniem izcēlās Dace Potapova.