Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:8, Did:0, useCase: 3

Autors: Jānis Pārums

Sieviešu Virslīgas vadošajām komandām mājas spēles

Sieviešu Virslīgas vadošajām komandām mājas spēles
Foto: Elvijs Ozoliņš

Šajā nedēļas nogalē Latvijas čempionātā sievietēm tiks aizvadītas trīs spēles. Pašreizējais līderu trio Stopiņu NHK, "REIR Dobele" un "Latgols" savā laukumā uzņems, attiecīgi, LSPA, Jēkabpils SS un Salaspils SS.

Jau sestdien plkst. 13:00 iepriekšējās sezonas vicečempiones "Latgols" savu līdzjutēju priekšā spēkosies ar Salaspils sporta skolu. Komandas līdz šim tikušās divreiz, uzvaras dalot uz pusēm – sezonas sākumā ludzānietes savā laukumā bija pārākas ar 37:28, bet otrajā aplī salaspilietes savā laukumā revanšējās ar 28:25, izcīnot tobrīd pirmo uzvaru sezonā.

Šobrīd Salaspils komandai ir divas uzvaras, kas dod piekto pozīciju, apsteidzot vienīgi LSPA. Pēdējos divos mačos salaspilietes pārliecinoši kapitulējušas divām vadošajām čempionāta komandām Stopiņu NHK (16:32) un "REIR Dobele" (21:35). Tikmēr "Latgols" handbolistes pēdējās trijās spēlēs tikušas pie panākumiem, pieveicot ne tikai LSPA (31:24), Jēkabpils sporta skolu (37:32), bet arī pašreizējo turnīra vicelīderi "REIR Dobele" (30:26).

Vēl vienā spēlē sestdien plkst. 14:00 Latvijas čempiones un pašreizējās čempionāta līderes Stopiņu NHK uzņems pastarīti LSPA. Abas līdzšinējās savstarpējās spēles noslēgušās ar teju identisku rezultātu – pirmajā mačā savā laukumā Ulbrokā čempiones uzvarēja ar 33:14, bet izbraukumā tika pie panākuma ar 20 vārtu starpību – 33:13.

Jāpiebilst, ka Stopiņu NHK ir vienīgā komanda, kas šosezon nav zaudējusi – desmit spēlēs deviņas uzvaras un viens neizšķirts. Tikmēr LSPA piedzīvo līdz šim garāko zaudējumu sēriju šosezon – sešas neveiksmes pēc kārtas.

Svētdien plkst. 13:00 "REIR Dobele" savā laukumā uzņems Jēkabpils sporta skolu. Zīmīgi, ka tas būs sava veida ģenerālmēģinājums pirms LHF kausa izcīņas, kas janvāra beigās notiks Ludzā – abas komandas savā starpā mērosies spēkiem šī turnīra pusfinālā.

Līdzšinējos divos dueļos pie panākumiem tikušas dobelnieces, kas savā laukumā bija pārākas ar 29:27, bet viesos uzvarēja 35:24. Ar 11 spēlēs izcīnītajiem 17 punktiem "REIR Dobele" ir otrajā pozīcijā, bet Jēkabpils ar astoņiem punktiem ieņem ceturto vietu.

Kalendārs
Turnīra tabula
Statistika

Izmantotie resursi:
Latvijas Handbola federācija - Handball.lv


U16 grupas uzvarētāji puišiem Salaspils SS komanda. Foto: Latvijas Handbola federācija.
1

Latvijas čempionātā jauniešiem handbolā visvairāk pirmo vietu Salaspilij un Dobelei

Latvijas jaunatnes čempionātā vairākās vecuma grupās apbalvoti godalgoto vietu ieguvēji meiteņu un zēnu kategorijās no U12 līdz U10 grupai, visvairāk pirmo vietu izcīnot Salaspils Sporta skolai, kuras kontā trīs zelti, savukārt Dobeles SS un Ludzas NSS attiecīgi divi un viens tituls.
Dainis Krištopāns uzbrukumā. Foto: Oliver Zimmermann/Imago Images/Scanpix
1

Krištopāns bombardē Vācijas Bundeslīgā

Vācijas handbola Bundeslīgas pirmajā pieciniekā jeb Eirokausu zonā nostiprinājās "Melsungen", izbraukumā ar 28:23 pārspējot Manheimas "Rhein-Neckar Löwen".
Mirklis no Melzungenes un Magdeburgas komandu spēles. Foto: Patrick Suephke/Lobeca/Imago Images/Scanpix

Krištopāna komanda noplīst spēles beigu daļā un zaudē kausa finālā

Vācijas kausu nespēja izcinīt Daiņa Krištopāna pārstāvētā "Melsungen", 20 tūkstošu vērotāju klātbūtnē Ķelnē lielajā finālā tai piekāpjoties (19:30) Magdeburgas komandai.