Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:8, Did:0, useCase: 3

"Latgols" 13 sekundes pirms beigām izrauj neizšķirtu Dobelē

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

"Latgols" 13 sekundes pirms beigām izrauj neizšķirtu Dobelē
Uzbrukumā Artis Kurmēns (Ogre/Miandum)
Foto: Ritvars Raits

SynotTip Latvijas Virslīgā handbolā "Latgols", pateicoties Austra Tuminska precīzajam metienam 13 sekundes pirms noslēguma, izrāva neizšķirtu izbraukumā pret čempioni "Dobeli/Tenax" – 26:26.

Cīņas ievadā ievērojams pārsvars piederēja laukuma saimniekiem, kuri ātri izvirzījās vadībā ar 4:0 un pretiniekiem izcelties pirmoreiz ļāva tikai sestajā minūtē. "Latgols" ilgu laiku bija trīs līdz piecus vārtus aiz muguras, tomēr laika posmā no 22. līdz 29. minūtei izdevās lielisks izrāviens, izvirzoties vadībā – 12:11.

Puslaika pārtraukums viesiem bija pārāk ilgs, jo "Dobele/Tenax" dominēja otrā puslaika ievadā, iemetot sešus no pirmajiem septiņiem vārtiem. Mājinieki ieguva komfortablu pārsvaru, vadības grožus vairs neatdodot, bet nācās samaksāt par vājuma mirkli, kad sāncenši iemeta trīs vārtus pēc kārtas un izlīdzināja rezultātu – 25:25.

Viss izšķīrās pašās beigās, un Nila Miķelsona vārtu guvumam "Latgols" atbildēja ar Austra Tuminska precīzo raidījumu 13 sekundes līdz spēles beigām. Turklāt Oskars Arājs nopelnīja noraidījumu, tādējādi Raivis Gorbunovs varēja izraut uzvaru viesiem, taču viņa metiens nebija precīzs. Līdz ar to tika fiksēts neizšķirts – 26:26.

Laukuma saimnieku rindās rezultatīvākais ar astoņiem vārtu guvumiem bija Miķelsons, bet ar septiņiem piebalsoja Andris Ērmanis. Pretinieku rindās desmit vārtus guva Gorbunovs, bet astoņi rezultatīvi metieni Tuminska kontā. "Dobele/Tenax" ar 13 uzvarām un neizšķirtu joprojām ir pirmajā vietā, bet "Latgola" kontā ir desmit panākumi, divi neizšķirti un divas neveiksmes, kas dod otro pozīciju.

Tāpat šodien "Ogre/Miandum" savā laukumā ar 27:22 pārspēja ASK/LSPA, turklāt pretinieki guva pēdējos četrus vārtus mačā. Pēc pirmā puslaika laukuma saimniekiem bija divu metienu pārsvars, bet to izdevās palielināt otrā puslaika pirmajā pusē.

Panākumu ar septiņiem vārtiem kaldināja Artis Kurmēns, bet sešus vārtus guva Arvis Laganovskis. ASK/LSPA nometnē līderis ar sešiem vārtiem bija Emīls Reniņš, kurš realizēja divus soda metienus.