Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:8, Did:0, useCase: 3

Čempione "Tenax" uzņems tuvāko sekotāju "Latgolu"

Jānis Pārums

Čempione "Tenax" uzņems tuvāko sekotāju  "Latgolu"
Kaspars Straume (Tenax) pret "Latgolu"
Foto: Andris Pintāns

Šajā nedēļas nogalē tiks aizvadītas noslēdzošās SynotTip handbola Virslīgas otrā apļa spēles. Centrālā no tām būs sestdien 17:00 Dobelē, kur mājinieki "Tenax" uzņems Ludzas "Latgolu".

Dobelnieku un ludzāniešu duelis sāksies sestdien plkst. 17:00. Abu komandu pirmajā duelī, kas norisinājās oktobra beigās Ludzā, laukuma saimnieki bija vadībā lielāko daļu pirmā puslaika, taču puslaika beigās vadību pārņēma "Tenax" un vairs to neatdeva līdz pat spēles beigām, uzvarot 28:24.

Ludzas "Latgola" handbolisti duelim pret čempionāta līderiem iesildījās piektdienas vakarā, kad Sējā spēkojās ar MSĢ/LAT-98, izcīnot pārliecinošu panākumu ar 39:26. Savu rezultatīvāko spēli SynotTip Virslīgā konkrētajā mačā aizvadīja viens no ludzāniešu vadošajiem spēlētājiem Normunds Seņkāns, gūstot 12 vārtus.

Dobeles "Tenax" ar 13 uzvarām 13 spēlēs un 26 punktiem ieņem pārliecinošu pirmo vietu, bet "Latgols" ar izcīnītu 21 punktu ierindojas otrajā pozīcijā. Tiesa, tikpat punktu ir arī "Celtniekam", un, ja noslēdzoties otrajam aplim komandām būs identisks punktu skaits, augstāku vietu ieņems rīdzinieki, kam labāka bilance savstarpējās spēlēs.

Vēl vienā spēlē sestdien plkst. 18:00 "Ogre/Miandum" savā laukumā uzņems pastarīti ASK/LSPA, kam pēdējā laikā klājas pavisam bēdīgi – pret vadošā trijnieka komandām piedzīvoti graujoši zaudējumi: -26 pret "Tenax" (18:33), -22 pret "Celtnieku" (24:46) un -16 pret "Latgolu" (26:42).

Abu komandu savstarpējā spēle pirmajā aplī gan noslēdzās neizšķirti (24:24), tomēr jāuzsver, ka arī pret "Celtnieku" un "Latgolu" armijnieki pirmajā aplī nocīnījās godam, piekāpjoties tikai ar vienu vārtu starpību. Turklāt ogrēnieši pēc jaunā gada ieguvuši pastiprinājumus Arvja Laganovska un Iļjas Želnas personās, kuri sezonas pirmajā pusē komandai nevarēja palīdzēt darba dēļ.

Savukārt svētdien plkst. 15:00 ar "Celtnieka" un Vaiņodes komandu dueli noslēgsies SynotTip handbola Virslīgas otrais aplis. "Celtnieks", kā jau minēts, iekrājis 21 punktu, savukārt Vaiņodei ir deviņi punkti un piektā vieta. Pirmā apļa savstarpējā spēlē Vaiņodē pēc līdzīga pirmā puslaika (12:12) otrajā rīdzinieki atrāvās un izcīnīja uzvaru ar 30:23.

Jāatgādina, ka četras labākās komandas pēc otrā apļa piedalīsies LHF kausa izcīņā, kas norisināsies 28. un 29. janvārī Ludzā. Vīriešiem šīs komandas ir "Tenax", "Latgols", "Celtnieks" un "Ogre/Miandum".

Kalendārs/rezultāti
Turnīra tabula
Statistika

Izmantotie resursi:
Latvijas Handbola federācija - Handball.lv