Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:8, Did:0, useCase: 3

Tenax un Celtniekam cīņa par LHF prezidenta kausa finālu

Jānis Pārums

Tenax un Celtniekam cīņa par LHF prezidenta kausa finālu
Nils Kreicbergs (Tenax) un Kaspars Lisovskis (Celtnieks). Foto: Romualds Vambuts

Šovakar plkst. 19:30 pirmajā LHF prezidenta kausa izcīņas pusfināla spēlē Dobelē tiksies vietējais "Tenax" un Latvijas čempioni "Celtnieks Rīga".

LHF prezidenta kausa izcīņas dalībnieki tiek noteikti Latvijas čempionātā, turnīra pusfinālā iekļūstot četrām labākajām komandām pēc pirmajiem diviem apļiem. Līdzīgi kā šī gada sākumā, kad turnīra nosaukums vēl bija LHF kauss, četru labāko komandu pulkā ir Dobeles "Tenax", "Celtnieks Rīga", "Latgols" un "Ogre/Miandum".

Turnīra nolikums paredz, ka pusfināla spēlēs tiekas Latvijas čempionāta pirmā pret trešo spēcīgāko komandu un otrā pret ceturto. Tādējādi "Tenax" par vietu finālā sacentīsies pret "Celtnieku", bet "Latgols" piektdienas vakarā spēlēs pret "Ogre/Miandum".

"Tenax" un "Celtnieks" pēdējo sezonu laikā bijušas divas spēcīgākās valsts komandas, regulāri tiekoties cīņā par Latvijas čempionāta titulu. 2015. un 2016.gadā to ieguva dobelnieki, bet šogad, neskatoties uz "Tenax" uzvaru regulārajā čempionātā, Dobeles komandu no troņa gāza "Celtnieks".

Šīs sezonas iesākums gan izteikti veiksmīgāks bijis dobelniekiem – uzvara Rīgas atklātajā čempionātā un 14 panākumi 14 spēlēs Latvijas čempionātā, kas dod pārliecinošu līderpozīciju. "Celtniekam" tik labi nesokas – 14 spēlēs astoņas uzvaras, viens neizšķirts, pieci zaudējumi un trešā vieta turnīra tabulā.

Šosezon komandas tikušās jau trīsreiz un visos gadījumos uzvaru izcīnījusi Dobeles "Tenax" – 35:32 Rīgas atklātā čempionāta finālā, kā arī 32:30 un 30:24 Latvijas čempionātā. Rezultatīvāko spēlētāju saraksta galvgalī šobrīd ar 108 vārtiem ir "Celtnieka" līderis Artūrs Lazdiņš (dala šo godu ar Jāni Pavloviču no Latgols), bet dobelnieku vadošais spēlētājs Austris Tuminskis ar 92 vārtiem ieņem sesto pozīciju.

Zīmīgi, ka turnīra priekšgājējam – LHF kausam – triju gadu laikā bijuši trīs atšķirīgi uzvarētāji (2015. – Celtnieks, 2016. – Tenax, 2017. – Ogre/Miandum). Kā būs šoreiz?

Izmantotie resursi:
Latvijas Handbola federācija - Handball.lv

     [+] [-]

, 2017-12-13 12:44, pirms 6 gadiem
Kāds var pateikt kāpēc LHF prezidenta kauss? Bičevska kungs nosponsorēja?