Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:8, Did:0, useCase: 3

"Tenax" pieveic "Celtnieku" un iekļūst Prezidenta kausa finālā

Rolands Eliņš

"Tenax" pieveic "Celtnieku" un iekļūst Prezidenta kausa finālā
Dobeles ''Tenax''
Foto: LHF

LHF Prezidenta kausa izcīņas finālā iekļuvusi Dobeles “Tenax”, kas pēc līdzvērtīga pirmā puslaika ar 39:31 pārliecinoši pieveica “Celtnieku”.

LHF prezidenta kausa izcīņas dalībnieki tiek noteikti Latvijas čempionātā, turnīra pusfinālā iekļūstot četrām labākajām komandām pēc pirmajiem diviem apļiem. Līdzīgi kā šī gada sākumā, kad turnīra nosaukums vēl bija LHF kauss, četru labāko komandu pulkā ir Dobeles "Tenax", "Celtnieks Rīga", "Latgols" un "Ogre/Miandum".

Turnīra nolikums paredz, ka pusfināla spēlēs tiekas Latvijas čempionāta pirmā pret trešo spēcīgāko komandu un otrā pret ceturto. Tādējādi "Tenax" par vietu finālā sacentās pret "Celtnieku", bet "Latgols" piektdienas vakarā spēlēs pret "Ogre/Miandum".

“Tenax” un “Celtnieka” šodienas mačā pirmajā puslaikā valdīja līdzsvars. Neviena komanda ne uz brīdi neatrāvās tālāk par diviem vārtiem, bet pārtraukumā “Tenax” devās ar vadību 17:16.

Situācija krasi mainījās no 38. līdz 42. minūtei, kad “Tenax” veica izrāvienu, gūstot sešus vārtus pēc kārtas un izvirzoties vadībā ar 26:21. “Celtnieka” situācija nākamajās minūtēs palika vēl sliktāka, un “Tenax” pārsvars palielinājās līdz 31:23. Mača pēdējās minūtēs uzvarētājs līdz ar to bija lielā mērā skaidrs, un “Tenax” mačam pielika punktu ar 39:31.

Uzvarētāju sastāvā pa sešiem vārtiem guva Nils Kreicbergs un Austris Tuminskis, bet pa pieciem iemeta Andis Ērmanis un Emīls Kurzemnieks. “Celtnieka” sastāvā visbiežāk ar precīzu metienu izcēlās Artūrs Lazdiņš, kuram deviņi vārti.

Izmantotie resursi:
Latvijas Handbola federācija - Handball.lv