Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:8, Did:0, useCase: 3

"Celtnieks" Eirokausos debitē ar uzvaru pār Izraēlas komandu

Rolands Eliņš

"Celtnieks" Eirokausos debitē ar uzvaru pār Izraēlas komandu
Artis Kurmēns
Foto: GL Sports Photography

Šovakar debiju uz Eiropas sacensību skatuves piedzīvoja ''Celtnieks Rīga'' komanda, kas Salaspils sporta namā demonstrēja spēcīgu komandas raksturu un EHF Izaicinājuma kausa pirmajā spēlē pret Izraēlas ''Holon Yuvalim'' izcīnīja uzvaru ar 33:31.

Kaspars Lisovskis spēli sāka ar diviem precīziem metieniem, un ''Celtnieks Rīga'' izvirzījās vadībā ar 2:0. Puslaika gaitā bija jūtama pretinieku lielā jauda uzbrukuma darbībās, kā rezultātā pakāpeniski Izraēlas klubs pārņēma vadību un šķita, ka tieši viesi ir tie, kas kontrolē notikumus laukumā. Pēc 30 minūtēm rezultāta tablo vēstīja trīs vārtu handikapu pretiniekiem - 15:18.

Otrajā puslaikā ''Holon Yuvalim'' turpināja saglabāt pārsvaru un pat spēja tam pievienot pāris vārtus, taču ''Celtnieks Rīga'' nepadevās un parādīja izcilu komandas raksturu. Vēl astoņas minūtes pirms spēles beigām ''Celtnieks'' bija iedzinējos ar trim vārtiem, taču, pateicoties izcilam vārtsarga Raita Puriņa spēlei un komandas pārliecinošai spēlei uzbrukumā, mājinieki lauza spēles gaitu un pārņēma vadību. Laiks bija beidzies, kad rezultāta tablo vēstīja 32:31, bet rīdziniekiem vēl bija deviņu metru metiens, un to ar nelielu veiksmes palīdzību realizēja Vladislavs Košmans - 33:31.

“Holon Yuvalim” aizvadītajā sezonā Izraēlas čempionāta regulārajā sezonā ierindojās astotajā vietā 12 komandu konkurencē, kvalificējoties izslēgšanas spēlēm, kur sērijā līdz divām uzvarām ar 1-2 piekāpās nākamajai čempionei “Maccabi Rishon LeZion”. Šo sezonu valsts čempionātā mūsu pretinieki iesākuši ar diviem zaudējumiem.

Rīt Salaspils sporta namā pulksten 18:00 atbildes spēle.

Celtnieks – Holon 33:31 (15:18)

Celtnieks: Košmans 8, Kurmēns 5, Balcers 4, Lazdiņš 4, Leja 4, Lisovskis 3, Blūms 2, Freibergs 2, Eglītis 1
Holon: Gingihašvili 9, Kacs 8, Libgots 5, Jonišs 3, Ben Zimans 2,Nvaivu 2, Kalu 1, Mosindi 1

Izmantotie resursi:
Latvijas Handbola federācija - "Celtnieks Rīga"...
European Handball Federation - 2018/19 Men's...