Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:8, Did:0, useCase: 3

Latvijas čempionātā sievietēm četras spēles Dobelē, viena Ulbrokā

Jānis Pārums

Latvijas čempionātā sievietēm četras spēles Dobelē, viena Ulbrokā
REIR Dobele handbolistes
Foto: Elvijs Ozoliņš

Šajā nedēļas nogalē Latvijas čempionātā sievietēm tiks aizvadītas piecas spēles, no kurām četras norisināsies Dobelē.

Iemesls tik daudz spēlēm vietā norises vietā ir vienkāršs – šosezon Dobelē ir bāzētas divas Latvijas čempionāta komandas – gan Latvijas vicečempiones "REIR Dobele", gan Latvijas jaunatnes izlase jeb LAT-2002/Dobele. Tieši šīs komandas šovakar sacentīsies savstarpējā spēlē.

LAT-2002/Dobele Latvijas čempionātu sāka septembra otrajā pusē ar trim zaudējumiem pret Jēkabpili (33:41), "REIR Dobele" (30:47) un Stopiņu NHK (28:35). LAT-2002 Latvijas čempionātu aizvada pēc sabraukumu principa ik pēc noteikta laika aizvadot trīs spēles savā laukumā vai izbraukumā.

Šajā nedēļas nogalē LAT-2002/Dobele jau savā laukumā divas no trim aizvadīs ar komandām, ar ko tikās jau septembrī – bez jau pieminētās "REIR Dobele" arī ar Jēkabpili. Trešā oponente, ar kuru duelis šosezon notiks pirmoreiz, svētdien būs iepriekšējās sezonas bronzas medaļniece "Latgols".

Dienu iepriekš, sestdien, ar Ludzas "Latgolu" sacentīsies arī "REIR Dobele". Iepriekšējās sezonas otrās vietas ieguvējas "REIR Dobele" šo sezonu iesākušas ar negatīvu bilanci – pēc uzvaras pār LAT-2002 piedzīvoti zaudējumi Jēkabpilij (20:27) un Stopiņu NHK (25:29). Tieši šīs komandas šobrīd ar četriem panākumiem un astoņiem punktiem ir Latvijas čempionāta līderes. Trīs komandas izcīnījušas divus punktus, taču arī aizvadījušas tikai divas (Salaspils, Latgols) vai trīs (REIR Dobele) spēles. Bez panākumiem šobrīd ir LAT-2002/Dobele (0-3) un LSPA (0-4) komandas.

Vienīgā spēle Latvijas čempionātā sievietēm, kas nenotiks Dobelē būs Latvijas čempionvienības Stopiņu NHK (4-0) duelis savā laukumā pret Salaspili (1-1).

Tieši Stopiņu NHK līdere Ivita Asare šobrīd ir arī rezultatīvāko spēlētāju saraksta galvgalī. Asare četrās spēlēs guvusi 43 vārtus, bet viņai seko divas jēkabpilietes – Simona Ārmane izcēlusies 35, bet Gita Kaulakane – 27 reizes. Uzreiz aiz pirmā trijnieka ir "REIR Dobele" līdere Laura Ņeverovska, kura 25 vārtus guvusi vien divās spēlēs. Rezultatīvāko spēlētāju desmitniekā ir arī divas LAT-2002/Dobele spēlētājas – Anna Aleksa Stankeviča guvusi 19 vārtus, Madara Cibuļska – par vieniem vārtiem mazāk.

Latvijas sieviešu Handbola virslīgas tabula

VKomandaUNZP
1.Jēkabpils SS4008
2.Stopiņu NHK4008
3.SK Latgols1002
4.Salaspils SS1012
5.REIR Dobele1022
6.LAT-2002/Dobele0030
7.LSPA0040

Kalendārs/rezultāti
Statistika

Izmantotie resursi:
Latvijas Handbola federācija - Handball.lv