Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:8, Did:0, useCase: 3

Autors: Krišs Upenieks

Handbola izlase piedzīvo sakāvi arī Slovēnijā, Jurdžam desmit vārti

Handbola izlase piedzīvo sakāvi arī Slovēnijā, Jurdžam desmit vārti
Aivis Jurdžs (centrā)
Foto: Juris Bērziņš-Soms

Latvijas vīriešu handbola izlase aizvadījusi noslēdzošo 2016.gada Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīra spēli. Viesos Slovēnijas pilsētā Velenjē Latvijas izlase prata aizvadīt līdzīgas pirmās septiņas minūtes, pēc kurām slovēņi pilnībā pārņēma iniciatīvu un noslēgumā svinēja graujošu uzvaru ar 37:20. Aivis Jurdžs bija pārliecinošāki rezultatīvākais ar desmit vārtiem.

Līdz šim kvalifikācijas ciklā Latvijas izlase bija spēlējusi savu spēju robežās - piedzīvoti zaudējumi divās spēlēs pret Zviedriju (23:33 un 14:33) un reizi pret Slovēniju savā laukumā (28:39), bet divas reizes apspēlēta Slovākijas komanda - 25:18 un 23:22. Tas Latvijai ļāva iekārtoties stabilā trešajā pozīcija.

Slovēnijā Latvija ieradās bez diviem rezultatīvākajiem spēlētājiem – Daiņa Krištopāna un Jāņa Pavloviča Tāpat dažādu iemeslu dēļ Slovēnijā valstsvienībai nevarēs palīdzēt Uldis Lībergs, Einārs Kiršteins, Oskars Arājs un Māris Veršakovs (nepiedalījās arī trešdienas spēlē). Uz spēli ar Slovēniju tāpēc tika izsaukti divi jauni spēlētāji – Latvijas čempionāta rezultatīvākais spēlētājs Rolands Ivanovs, kā arī Renāts Hovratovičs.

Izcili Latvijas izlases sastāvā maču uzsāka Aivis Jurdžs, kurš izpildīja trīs lieliskus metienus, ļaujot viesiem pēc septiņām minūtēm būt līdzsvarā - 3:3. Pēc diviem neveiksmīgiem uzbrukumiem slovēņi pirmo reizi ieguva divu punktu pārsvaru (5:3). Pēc šāda pavērsiena pirmais puslaiks turpināja aizritēt mājinieku zīmē, kuri visai strauji audzēja savu handikapu. Veiksmīgs bija gandrīz katrs Slovēnijas uzbrukums, kā rezultātā pēc puslaika mūsējiem mīnus septiņi - 11:18.

Otrajā puslaikā astoņu minūšu laikā slovēņi ieguva jau desmit punktu pārsvaru - 23:13. Ja mājinieki baudīja spēli, tad Latvijai mačs šķietami vilkās. Slovēnijas handbolisti brīžiem veica filigrānas epizodes, kuras bija baudījums katram spēles skatītājam. Diemžēl latvieši neko būtiski mainīt spēles atlikušajā laikā nespēja, Slovēnija pat uz brīdi uzspēlēja bez vārtsarga un noslēgumā sagrāva Latviju ar 37:20.

Līdz ar šo spēli Latvijai kvalifikācijas cikls ir noslēdzies un jau tagad, lai gan Slovākijai vēl ir spēle rezervē pret Zviedriju, zināms, ka tabulā turnīru noslēgsim trešajā vietā ar četriem punktiem aiz zviedriem un Slovēnijas.

2016. gada Eiropas čempionāta kvalifikācijas spēle

Slovēnija - Latvija 37:20 (18:11)
Latvija: Jurdžs 10, Lilienfelds 3 (2), Hovratovičs 3, Kreicbergs 2, Lielais 1 (1), Ērmanis 1

Turnīra tabula

VValstsSUNZVārtiP
1.Zviedrija5410155:1129
2.Slovēnija6411185:1499
3.Latvija6204133:1824
4.Slovākija5005108:1380

, 2015-06-13 21:17, pirms 9 gadiem
Skumji.
, 2015-06-13 21:18, pirms 9 gadiem
«Šobrīd mums ir viegla situācija, jo nav nekāda spiediena. Viss, kas mums jādara, – jāizbauda šīs divas atlikušās spēles. Mazo zivtiņu [Slovākiju] divreiz noķērām, kāpēc nenoķert arī lielo [Zviedriju vai Slovēniju]. Ja tas neizdosies, mums neviens neko nepārmetīs,» sacīja izlases galvenais treneris Uģis Vikštrems.,, bija bauda, B.lin??? Ja šādi izlases treneris "motvē" komandu, tad jāpadomā par viņa atbilstību amatam! Tā arī bija abās pēdējās spēlēs, ka nevis spēlēja, bet atspēlēja!! Slovēņu treneris pat pie +10 prasa, lai neatslābst, bet LV tik "pīpē".
, 2015-06-13 21:31, pirms 9 gadiem
rens rakstīja: «Šobrīd mums ir viegla situācija, jo nav nekāda spiediena. Viss, kas mums jādara, – jāizbauda šīs divas atlikušās spēles. Mazo zivtiņu [Slovākiju] divreiz noķērām, kāpēc nenoķert arī lielo [Zviedriju vai Slovēniju]. Ja tas neizdosies, mums neviens neko nepārmetīs,» sacīja izlases galvenais treneris Uģis Vikštrems.,, bija bauda, B.lin??? Ja šādi izlases treneris "motvē" komandu, tad jāpadomā par viņa atbilstību amatam! Tā arī bija abās pēdējās spēlēs, ka nevis spēlēja, bet atspēlēja!! Slovēņu treneris pat pie +10 prasa, lai neatslābst, bet LV tik "pīpē".
Es domāju, ka vaina ne tik ļoti trenerī, cik spēlētājos, kuri pēc sezonas sevi neuztur formā, neraugoties uz to, ka būs jāspēlē izlasē. To nevar pārmest tikai tiem, kuri nebija kandidātu lokā.
, 2015-06-13 21:34, pirms 9 gadiem
neeeee rakstīja: Es domāju, ka vaina ne tik ļoti trenerī, cik spēlētājos, kuri pēc sezonas sevi neuztur formā, neraugoties uz to, ka būs jāspēlē izlasē. To nevar pārmest tikai tiem, kuri nebija kandidātu lokā.
Spēlēm jau vairs nav nozīmes... galvenais ir uzvilkt un pazīmēties nacionālajās formās....
, 2015-06-13 21:38, pirms 9 gadiem
Ne jau visa vaina trenerī. Viena problēma ir sastāvs. Ar Krištopānu būtu jau pavisam cita spēle un pirmkārt jau aizsardzībā. Protams, zaudējums būtu, bet diez vai tik traks. Otra problēma ir spēlētāju galvās. Tā necīnīšanās, kas sāk izpausties pie lielākiem mīnusiem ir vienkārši graujoša. Tikai atskrien numuru un skatās, kā slovēņi (pirms tam arī zviedri) aizskrien ātrajā un iemet kārtējo golu. Aizsardzība kā caurstaigājamā sēta. Kaut kādā mērā jau treneris vainīgs, ka ļāva čaļiem atslābt pirms šīm divām spēlēm, bet nu pašiem spēlētājiem jau kaut kādai pašcieņai arī jābūt. Skumji un kauns...
, 2015-06-13 21:41, pirms 9 gadiem
neeeee rakstīja: Es domāju, ka vaina ne tik ļoti trenerī, cik spēlētājos, kuri pēc sezonas sevi neuztur formā, neraugoties uz to, ka būs jāspēlē izlasē. To nevar pārmest tikai tiem, kuri nebija kandidātu lokā.
Spēlētājiem šīs spēles ir iespēja parādīt sevi tirgū. Lai arī dažiem ir līgumi uz nākamo gadu, jebkurā gadījumā Visiem būtu jāspēlē, lai sevi atrādītu. Nevis "izbaudīt" ņemšanu...
, 2015-06-13 21:45, pirms 9 gadiem
Šodienas spēle slikta.Individuāli var izcelt Jurdžu un Hovratoviču.Mūsdienu handbolā, vairāk par pusi,no komandas spēles dod stabila vārtsarga darbība laukumā,diemžēl mūsu patreizējie izlases vārtsargi šuj kā tukša bise,vienreiz pa sezonu..protams otrs faktors,kas to ietekmē ir aizsardzība.Viņas vienkārši nav. Džekiem nav saprašana vienam ar otru..Uzbrukums sastāv tīri no individuālas meistarības,nav komandas spēle. Nezinu,kas atgadījies ,bet pie iepriekšējiem izlases treneriem vismaz kaut kas no manis nosauktajiem mīnusiem bija saskatāms izlases spēlē. Pie plusiem var pieminēt Kreicberga iekļaušanos izlasē.Nākotnē jābūt labam pastiprinājumam,protams ,ja mudīgi aizies uz profesionālu klubu ārzemēs, prom no Latvijas līgas.Pārējiem jaunajiem izlases vīriem vēl cītīgi jātrenējas.Lai nākotnē viss izdodas,par lielu handbolu
, 2015-06-13 21:50, pirms 9 gadiem
Jursi2 rakstīja: Ne jau visa vaina trenerī. Viena problēma ir sastāvs. Ar Krištopānu būtu jau pavisam cita spēle un pirmkārt jau aizsardzībā. Protams, zaudējums būtu, bet diez vai tik traks. Otra problēma ir spēlētāju galvās. Tā necīnīšanās, kas sāk izpausties pie lielākiem mīnusiem ir vienkārši graujoša. Tikai atskrien numuru un skatās, kā slovēņi (pirms tam arī zviedri) aizskrien ātrajā un iemet kārtējo golu. Aizsardzība kā caurstaigājamā sēta. Kaut kādā mērā jau treneris vainīgs, ka ļāva čaļiem atslābt pirms šīm divām spēlēm, bet nu pašiem spēlētājiem jau kaut kādai pašcieņai arī jābūt. Skumji un kauns...
...skumji un kauns...
Kā skeletons un bobslejs beidzās - tā tik visur skumjas un kauns ...
Gaidam atkal ziemas sezonu!
, 2015-06-13 21:52, pirms 9 gadiem
flocis rakstīja: Šodienas spēle slikta.Individuāli var izcelt Jurdžu un Hovratoviču.Mūsdienu handbolā, vairāk par pusi,no komandas spēles dod stabila vārtsarga darbība laukumā,diemžēl mūsu patreizējie izlases vārtsargi šuj kā tukša bise,vienreiz pa sezonu..protams otrs faktors,kas to ietekmē ir aizsardzība.Viņas vienkārši nav. Džekiem nav saprašana vienam ar otru..Uzbrukums sastāv tīri no individuālas meistarības,nav komandas spēle. Nezinu,kas atgadījies ,bet pie iepriekšējiem izlases treneriem vismaz kaut kas no manis nosauktajiem mīnusiem bija saskatāms izlases spēlē. Pie plusiem var pieminēt Kreicberga iekļaušanos izlasē.Nākotnē jābūt labam pastiprinājumam,protams ,ja mudīgi aizies uz profesionālu klubu ārzemēs, prom no Latvijas līgas.Pārējiem jaunajiem izlases vīriem vēl cītīgi jātrenējas.Lai nākotnē viss izdodas,par lielu handbolu
Protams, ka savējais izceļ savējos - dobelniekus... Jurdžu iekļāvi savās spēles 3 zvaigznēs dēļ rezultivitātes (nav tak dobelnieks)?? Ko teiktu, ja beidzot izdzirdētu Tevi un šajā spēle liktu vārtos Lāci??
, 2015-06-13 22:04, pirms 9 gadiem
rens rakstīja: Protams, ka savējais izceļ savējos - dobelniekus... Jurdžu iekļāvi savās spēles 3 zvaigznēs dēļ rezultivitātes (nav tak dobelnieks)?? Ko teiktu, ja beidzot izdzirdētu Tevi un šajā spēle liktu vārtos Lāci??
Nav jau liela izvēle. Vārtus guva tikai dobelnieki un Jurdžs.
, 2015-06-13 22:13, pirms 9 gadiem
rens rakstīja: Protams, ka savējais izceļ savējos - dobelniekus... Jurdžu iekļāvi savās spēles 3 zvaigznēs dēļ rezultivitātes (nav tak dobelnieks)?? Ko teiktu, ja beidzot izdzirdētu Tevi un šajā spēle liktu vārtos Lāci??
Tās ir manas personīgās domas.Kuras es izsaku vērtējot spēlētāja devumu konkrētajā spēlē un visas sezonas garumā.Es nevienu īpaši neizceļu. Runājot par Lāci,viņam vajag dot iespēju pārbaudes spēlēs, nevis uzreiz iekļaut izlasē.Ja es būtu treneris uz pēdējām divām izlases spēlēm man Puriņs būtu trešais vārtsargs nevis Lācis,jo pēdējās spēles LHF līgā un kausā viņš rādija stabilu sniegumu.
, 2015-06-13 22:55, pirms 9 gadiem
Ļoti liela loma izlasē ir Krištopānam, bez viņa izlasei iet vēl grūtāk. Es domāju, ja būtu Krištopāns, rezultāts viennozīmīgi būtu savādāks. Bet tas jau no sērijas - kā būtu ja būtu ...
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2015-06-14 00:02, pirms 9 gadiem
flocis rakstīja: Tās ir manas personīgās domas.Kuras es izsaku vērtējot spēlētāja devumu konkrētajā spēlē un visas sezonas garumā.Es nevienu īpaši neizceļu. Runājot par Lāci,viņam vajag dot iespēju pārbaudes spēlēs, nevis uzreiz iekļaut izlasē.Ja es būtu treneris uz pēdējām divām izlases spēlēm man Puriņs būtu trešais vārtsargs nevis Lācis,jo pēdējās spēles LHF līgā un kausā viņš rādija stabilu sniegumu.
Vispār jau vārtsarga sniegumu vērtē no visas sezonas snieguma nevis tikai no neveiksmīgas spēles. Vārtsargs viens pats arī nevar spēli pavilkt - ir vajadzīga aizsardzība utt. Varētu arī Izlasē vārtos kaut vai es nezinu ko likt, bet bez aizsardzības utt. tāpat spēli neizvilks. Vajag atcerēties, ka handbols ir komandas sporta veids, nevis individuālais sports.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2015-06-14 03:06, pirms 9 gadiem
Labāko nebija, bet tāpat mums vēl kāpt un kāpt līdz iecerētajam līmenim. Jādara tas!
, 2015-06-15 12:22, pirms 9 gadiem
Kur var apskatīties Slovenija-Latvija spēli?
Mirklis no Melzungenes un Magdeburgas komandu spēles. Foto: Patrick Suephke/Lobeca/Imago Images/Scanpix

Krištopāna komanda noplīst spēles beigu daļā un zaudē kausa finālā

Vācijas kausu nespēja izcinīt Daiņa Krištopāna pārstāvētā "Melsungen", 20 tūkstošu vērotāju klātbūtnē Ķelnē lielajā finālā tai piekāpjoties (19:30) Magdeburgas komandai.
Komanda un līdzutēji. Foto: Dobeles Tenax

Baltu diena Baltijas līgā: Dobele finālā uzveic arī Igaunijas čempioni, Klaipēdai bronza

Baltijas Handbola līgā pirmoreiz zelta godalgas izcīnīja Dobeles "Tenax", finālčetrinieka pēdējā spēlē ar 27:26 pārspējot mājinieci Pelvas "Serviti". Bronas medaļas izcīnīja lietuvieši.
Dainis Krištopāns. Foto: imago/Eibner/Scanpix
3

Krištopāna komanda iekļūst Vācijas kausa finālā, izšķirošais mačs jau rīt

Ķelnē šajā nedēļas nogalē notiek Vācijas kausa izcīņas finālčetrinieks handbolā, un rīt finālspēlē savā starpā tiksies Magdeburgas un Melzungenes komandas. Finālspēles sākums plānots plkst. 16.35 pēc Latvijas laika.