Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:8, Did:0, useCase: 3

Uščins: "Otrā puslaika aizsardzību varētu rādīt kā paraugu jaunajiem spēlētājiem"

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Uščins: "Otrā puslaika aizsardzību varētu rādīt kā paraugu jaunajiem spēlētājiem"
Armands Uščins. Foto: Zigismunds Zālmanis

Latvijas nacionālās izlases galvenais treneris Armands Uščins atskatījās uz izcīnīto uzvaru ceturtdienas spēlē pret Igauniju, atklāja komandas plānu dienās līdz otrajai spēlei ar igauņiem, kā arī paslavēja Latvijas līdzjutējus par viņu lielisko atbalstu spēlē Tallinā.

"Patiesībā starp spēlēm nav daudz laika, lai kaut ko ļoti paspētu mainīt. Protams, noskatījāmies spēli, izanalizējām. Treniņos tagad dodam spēlētājiem informāciju, ko pretinieki piedāvā ar savu spēli. Pret to tad attiecīgi ir viena divas dienas, lai pakārtotu kaut kādas nianses gan aizsardzībā, gan uzbrukumā. Neko būtiski uzlabot fiziski vai tehniski nav iespējams," par periodu starp divām spēlēm īsā laikā stāsta Latvijas izlases galvenais treneris Armands Uščins.

"Igaunijā spēli iesākām pasmagi. Ir daudz sīkumu, kas to veido. Neiemetām savus vārtus, vārtsargs kaut ko ielaida. Spēle bija ļoti koncentrēta uz vidu, tur viņi mūs spieda kopā, tam risinājumu īsti neradām, lai nogādātu bumbu uz malām, spēlētu platāk. Uzbrukumā patiešām pamocījāmies. Runājot par aizsardzību, noskatījos video. Labi, ir kaut kādas mazas nianses, bet, domāju, ka otrā puslaika aizsardzību varētu rādīt kā paraugu jaunajiem spēlētājiem. Kā veidojas kustība, kā viss strādā. Nav ko daudz piebilst. Ceru, ka tāda pati tā būs arī rīt," uz ceturtdienas spēli (24:18) pret Igauniju atskatās Armands Uščins.

Otro puslaiku lieliski Tallinā nospēlēja Uvis Strazdiņš, kurš ar pieciem vārtiem arī bija rezultatīvākais spēlētājs. "Uvja sūtīšana laukumā nebija nekāds risks. Pārsteigums? Uz izlasi aicinām tādus spēlētājus, ar kuriem arī rēķināmies. Protams, viņš nospēlēja labu spēli. Viņš bija Domes kausā, pirms tam ir darbojies kopā ar mums. Šosezon arī ir citā apritē Igaunijā. Ir patīkami. Uvis super nospēlēja, viņš savu iespēju izmantoja. Ģirts Lilienfelds? Viņš otrajā puslaikā uzbrukumā ieviesa mieru. Spēlēja vispār bez stresa, paplēsa arī zonas, lai līnija būtu brīvāka, insaidi tiek pie metieniem, bet ļoti svarīga lieta bija tieši miers, ko Ģirts mums sniedza. Tieši to arī no viņa gaidījām."

"Visi spēlētāji šobrīd ir ierindā. Mikrotraumas handbolā ir vienmēr, bet esam gatavi rītdienas cīņai. Varbūt nedaudz pamainīsim spēles plānu. Igaunijā gaidījām, ka viņi ļoti skries pirmajā puslaikā, gribējām viņus bremzēt. Valmierā centīsimies būt spēles tempa noteicēji, spēlēsim ātri. Pirmajā spēlē apzināti neskrējām. Jāizceļ arī līdzjutēji. Tallinā 50 Latvijas fani bija skaļāki par visiem pretinieku līdzjutējiem. Zālē visu laiku dzirdējām viņu atbalstu, tas mums bija liels pluss. Domāju, spēlētājiem tas ir ļoti svarīgi. Cepuri nost, ko viņi paveica Tallinā. Liels paldies! Jācer, ka arī turpmāk viņi būs kopā ar mums un atbalstīs," noslēgumā piebilst Uščins.

Otrā spēle ar Igaunijas valstsvienību jau rīt Valmierā, Vidzemes Olimpiskajā centrā, kur cīņa sāksies pulksten 15:10.

Izmantotie resursi:
Latvijas Handbola federācija - Uščins:...