Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:8, Did:0, useCase: 3

Čempiones grauj un saglabā cerības

Anatolijs Kreipāns
Anatolijs Kreipāns

Čempiones grauj un saglabā cerības
Norvēģijas izlase sagrāva Nīderlandi un saglabāja cerības tikt pusfinālā.

Eiropas čempiones Norvēģijas handbolistes ar 29:16 (15:7) sagrāva Nīderlandes izlasi iepriekšējā Eiropas čempionāta fināla atkārtojumā un saglabāja izredzes uz vietu pusfinālā.

Pašreizējām titula īpašniecēm mačā ar vicečempionēm bija vajadzīga tikai uzvara un - vēlams - pārliecinoša uzvara, lai saglabātu izredzes tikt pusfinālā. Pretējā gadījumā norvēģietes noliktu čempioņu pilnvaras un pirmo reizi 18 gadu laikā nespēlētu Eiropas čempionāta pusfinālā.
Abas komandas tikās iepriekšējā Eiropas čempionāta finālā, 2015. gada pasaules čempionāta finālā, Rio olimpisko spēļu turnīrā mačā par bronzas medaļām, 2017. gada pasaules čempionāta pusfinālā un allaž uzvarēja Norvēģija. Arī šoreiz pārāka bija Norvēģija, turklāt tā burtiski sagrāva savas pretinieces. Nīderlandes izlasē spēlei bija pieteikta, taču savainojuma dēļ laukumā neizgāja viena no komandas līderēm Nīke Groota, bet diezin vai viņa būtu spējusi kaut ko būtiski mainīt. Holandietēm vajadzēja 7 minūtes un 22 sekundes, lai gūtu pirmos vārtus un tik neveiksmīgs spēles sākums kļuva par sākumu vienai no neveiksmīgākajām Tulpju zemes meiteņu spēlēm pēdējos gados vispār. Lieliska Norvēģijas izlases vārtos bija Katrīne Lunde, kura pirmajā puslaikā atvairīja 56 procentus metienu, plus vēl kļūdas piespēlēs un norvēģietes tik skrēja ātrajos pretuzbrukumos - pavisam viņas šādā veidā guva 10 no 29 vārtiem.
Viss lielā mērā bija skaidrs jau pēc pirmā puslaika, taču norvēģietes, apzinādamās iespējamo vārtu starpības nozīmi, turpināja graut un svinēja uzvaru ar 13 vārtu pārsvaru - 29:16. Vai tas līdzēs? Tas ir atkarīgs ne tikai no Norvēģijas izlases.
Citā II grupas spēlē Rumānija salauza Spānijas pretestību un uzvarēja ar 27:25 (10:12), saglabājot izredzes tikt pusfinālā.
Šodien abās grupās notiks pēdējās kārtas spēles un tajās noskaidrosies vēl trīs pusfinālistes - olimpiskā čempione Krievija jau ir 1. vietā I grupā un pusfinālā tiksies ar II grupas 2. vietas ieguvējām. I grupā 5 punkti ir Francijai un šovakar mačs ar Serbiju, kas vairs pusfinālā tikt nevar. Neticu, ka pasaules čempiones neuzvarēs un palaidīs garām iespēju iekļūt pusfinālā. 4 punkti ir Melnkalnei un spēle ar Dāniju (2), vēl Zviedrija (3) tiksies ar Krieviju (8).
II grupā pa 6 punktiem ir Rumānijai un Nīderlandei, bet pa 4 punktiem ir Norvēģijai, Vācijai un Ungārijai. Pēdējā kārtā Norvēģija tiksies ar Spāniju, Rumānija - ar Ungāriju, bet savā starpā spēlē Nīderlande un Vācija. Rumānijai un Nīderlandei pietiek ar neizšķirtu, lai iekļūtu pusfinālā, taču diezin vai tieši tā viss arī notiks...