Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:8, Did:0, useCase: 3

Veclāra - līderu grupā, Leipcigai - pirmā uzvara viesos, "Lauvām" - padošanās Skopjē

Anatolijs Kreipāns
Anatolijs Kreipāns

Veclāra - līderu grupā, Leipcigai - pirmā uzvara viesos, "Lauvām" - padošanās Skopjē
Aivis Jurdžs guva 7 vārtus mačā ar savu biju\so komandu un sekmēja Leipcigas komandas pirmo uzvaru viesos kopš atgriešanās 1. bundeslīgā.

Vācijas rokasbumbas 1. bundeslīgā uzvaras guva abas Latvijas izlases spēlētāju pārstāvētās komandas, savukārt Aleksandra Pētersona pārstāvētais "Rhein Neckar Lowen" taupījās un tāpēc piedzīvoja likumsakarīgu zaudējumu EHF Čempionu līgas spēlē Skopjē.

Pirmo uzvaru viesos kopš atgriešanās 1. bundeslīgā guva Aivja Jurdža pārstāvētais Leipcigas SC DHfK un tieši Jurdžs bija rezultatīvākais gan savā komandā, gan visā spēlē - Leipcigas komanda viesos ar 31:25 (14:10) pārspēja TSV "Hannover-Burgdorf", bet Aivis savas bijušās komandas vārtos bumbu ieraidīja 7 reizes.
Šī uzvara ļāva Leipcigas komandai turnīra tabulā pacelties uz 10. vietu un, ja leipcigieši tamlīdzīgi turpinās, tad viņiem pavasara pusē nebūs jāuztraucas par vietas saglabāšanu 1. bundeslīgā.
Savukārt līderu grupā ienāca Evara Klešnika pārstāvētais HSG "Wetzlar", kas arī uzvarēja viesos - 29:25 pār ThSV "Eisenach". Klešnikam šoreiz gūtu vārtu nav. Turnīra tabulā Veclāras komanda tagad ar 13 punktiem ir 4. vietā, taču tik pat punktu ir arī MT "Melsungen" un SG "Flensburg-Handewitt", kas ieņem attiecīgi 2. un 3. vietu (līderei "Rhein Neckar Lowen" ir 18 punkti - 9 uzvaras 9 spēlēs).
Vācijas 1. bundeslīgas līderi "Rhein Neckar Lowen" handbolisti EHF Čempionu līgas mačā ar 19:25 zaudēja Skopjē "Vardar" handbolistiem. Aleksandrs Pētersons nespēlēja nemaz, bet vēl daži līderi izgāja laukumā tikai uz dažām minūtēm. Manheimas komanda tādā veidā cenšas sataupīt spēkus savam galvenajam sezonas uzdevumam - uzvarai Vācijas 1. bundeslīgā. Čempionu līgas grupā "Lauvām" ir 5 punkti un tās ir pirmajā četriniekā.