Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:8, Did:0, useCase: 3

Krištopāns aizmūk no "goda sardzes", "Tatran" beidzot uzvar Zagrebā

Anatolijs Kreipāns
Anatolijs Kreipāns

Krištopāns aizmūk no "goda sardzes", "Tatran" beidzot uzvar Zagrebā
Dainis Krištopāns un Prešovas "Tatran" beidzot uzvarēja Zagrebā un tieši ludzānietis kļuva par vienu no spēles galvenajiem varoņiem. čempionātā.
Foto: SEHA

Prešovas "Tatran" ar trešo piegājienu (trešajā spēlē) beidzot guva šosezon pirmo uzvaru SEHA līgā, turklāt Slovākijas spēcīgākais handbola klubs pirmo reizi uzvarēja Zagrebā - 25:21. Viens no galvenajiem spēles varoņiem bija Dainis Krištopāns, kurš guva 6 vārtus un trīs pēc kārtas tieši tad, kad tika veikts izšķirīgais izrāviens.

Abas komandas (Zagrebas klubu tagad sauc PPD jeb RK "Prvo Plinarsko Družstvo") SEHA līgas ietvaros pa trim reizēm bija tikušās katras laukumā un vienmēr uzvarēja laukuma saimnieki, savukārt aizvadītās sezonas finālčetriniekā mačā par 3. vietu pārāks bija Horvātijas čempions (36:28). Pirms kārtējās tikšanās Zagrebā mājiniekiem bija 3 punkti pēc vienas spēles (SEHA līgā arī šosezon par uzvaru pienākas 3 punkti), bet "Tatran" bija zaudējis abus pirmos mačus (Skopjē "Metalurg" un mājās Vespremas klubam).
Pirmo puslaiku viesi uzvarēja ar 11:9. Kopš otrā puslaika pirmajām sekundēm Krištopānu sāka segt individuāli vai vismaz izvirzīt pret viņu priekšējo aizsargu un vairākas minūtes Dainis vispār netika līdz metienam. Plus vēl potīti pamežģīja saspēles vadītājs slovēnis Vasja Furlans. Kad mājinieki no 10:13 un 11:14 panāca 14:14, tad jau sāka likties, ka spēlē sākas lūzums viņiem par labu, taču notika - otrādi. 45. minūtē "Tatran" atjaunoja triju vārtu pārsvaru (17:14), laukuma saimnieki tika līdz 17:18, bet tad trīs vārtus pēc kārtas guva no "goda sardzes" aizmukušais (ne bez komandas biedru palīdzības) Krištopāns - 22:18, 23:18 un 24:18. Tas gan bija lūzums spēles gaitā un pēdējās minūtēs Prešovas komanda pārliecinoši aizvadīja spēli līdz uzvarai - 25:21.