Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:8, Did:0, useCase: 3

Trīs Latvijas klubi uzzina pretiniekus Baltijas Handbola līgā

Rolands Eliņš

Trīs Latvijas klubi uzzina pretiniekus Baltijas Handbola līgā
Dobeles "Tenax" handbolisti
Foto: Andris Pintāns, handbols-dobele.lv

Baltijas Handbola līgā piedalīsies trīs Latvijas komandas – „Celtnieks” un „Ogre/Miandum” ielozētas A grupā, bet Dobeles „Tenax” B grupā.

Pretēji iepriekš izziņotajai informācijai 12 komandas Baltijas līmenī sacentīsies tikai vienā turnīrā – Baltijas Handbola līgā. Komandas sadalītas divās grupās, turklāt visas spēles tiks aizvadītas Baltijas valstīs.

Sākotnēji turnīrs tika plānots pēc iepriekšējās sistēmas, kad komandas sacentās Baltijas līgā un Baltijas Izaicinājuma kausā. Lielākā daļa no komandām, lai samazinātu ceļa izmaksas, izvēlējās startēt Baltijas Izaicinājuma kausā, tāpēc tika panākta vienošanās par vienas līgas izveidi. Somijas un Baltkrievijas klubiem savas mājas spēles arī būs jāaizvada Latvijā, Lietuvā vai Igaunijā.

“Celtnieks” komanda ielozēta A grupā kopā ar pašreizējiem Baltijas čempioniem un Baltkrievijas vicečempioniem Minskas SKA, Igaunijas vicečempioniem “HC Kehra/Horizon Pulp & Paper”, Lietuvas čempioniem Klaipēdas “Dragunas”, Igaunijas trešo spēcīgāko komandu “Viljandi HC” un otru Latvijas komandu šajā grupā “HK Ogre/Miandum”.

Savukārt Latvijas čempione Dobeles „Tenax” nonākusi vienā grupā ar diviem baltkrievu klubiem – „Meshkov 2” un „Vityaz”, Kauņas „Granitas”, Somijas „Riihimaen Cocks”, kā arī igauņu „Polva Serviti”.

Katrā grupā tiks aizvadīta divu apļu izspēle, un nākamajā kārtā iekļūst četras labākās komandas no katras grupas. Tās izspēlēs ceturtdaļfinālu un noskaidros fināla četrinieka dalībniekus. Pirmās spēles šajā līgā paredzētas jau septembrī

Baltijas Handbola līga

A grupaB grupa
Minskas SKA (Baltkrievija)Riihimäen Cocks (Somija)
HC Kehra/Horizon Pulp & Paper (Igaunija)Põlva Serviti (Igaunija)
Klaipēdas Dragunas (Lietuva) Dobeles Tenax (Latvija)
Viljandi HC (Igaunija)Brestas Meshkov 2 (Baltkrievija)
Celtnieks (Latvija)Kauņas Granitas (Lietuva)
HK Ogre/Miandum (Latvija)HC Vitjaz (Baltkrievija)

Izmantotie resursi:
Noskaidrojam pretiniekus Baltijas līgā |...

  +2 [+] [-]

, 2015-08-12 22:40, pirms 9 gadiem
3 LV komandas BHL - ljoti iepriecinoshi Patiikams paarsteigums