Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:8, Did:0, useCase: 3

Autors: Jānis Pārums

Naglis jaunajā sezonā spēlēs Jūrmalā, Korzānam smags savainojums

Naglis jaunajā sezonā spēlēs Jūrmalā, Korzānam smags savainojums
Kaspars Naglis
Foto: Ritvars Raits

Aizvadītās nedēļas nogalē no treniņnometnes Vācijā atgriezās Latvijas handbola Virslīgas komanda "Jūrmalas Sports". Diemžēl nometnē neiztika bez nopietniem savainojumiem.

Jūrmalnieki Vācijā aizvadīja nepilnu nedēļu, kuras laikā nospēlēja arī trīs pārbaudes spēles pret Vācijas Oberlīgas (pēc spēka ceturtās) komandām, izcīnot vienu panākumu. Vienīgā uzvara tika izcīnīta pret komandu "SV Aue Liebenau", kas tika pārspēta ar rezultātu 13:6. Jāpiebilst, ka spēles laiks šajā mačā bija 2x10 minūtes.

Savukārt divos mačos (spēles laiks - 2x15 minūtes) pret latviešu handbolista Kristapa Ences pārstāvēto klubu "HSG Nienburg" tika piedzīvoti zaudējumu ar 18:21 un 13:19.

Bija paredzēta vēl viena pārbaudes spēle jau ar minēto "SV Aue Liebenau", bet pretinieki no tās atteicās, tādejādi triju komandu konkurencē jūrmalnieki turnīrā ierindojās otrajā vietā aiz "HSG Nienburg". Tieši Kristaps Ence bija "HSG Nienburg" lielākais panākumu kaldinātājs, ar 18 gūtajiem vārtiem kļūstot par rezultatīvāko spēlētāju.

Treneris Ivars Dumarāns komandas sekmes Vācijā novērtēja kā viduvējas, norādot, ka lielākā neveiksme treniņnometnes laikā bijuši savainojumi – spēļu laikā traumas guvuši Edgars Korzāns un Roberts Zvejnieks, treniņā Raitis Ence. Diemžēl Korzānam savainotas ceļgala saites un menisks, kas liegs trenēties aptuveni deviņus mēnešus.

Treneris atzinīgi novērtēja jaunpienācēju Austra Tuminska un Kaspara Nagļa sniegumu: "Tuminskis spēlēja raksturīgi sev, demonstrēja savu meistarību. Naglis cīnījās un pierādīja, ka var spēlēt par labo insaidu." Tāpat Dumarāns uzslavēja Edgara Grīnberga un Mareka Černousova sniegumu spēlēs.

Jautāts, vai augstākminētie spēlētāji un Kaspars Piševs palika komandā, Dumarāns atklāja, ka Piševs komandai atteicis pēc Vācijas brauciena, Naglis turpinās spēlēt Jūrmalā, bet Tuminskis aizvien esot uz jautājuma zīmes.

Pārbaudes spēles Vācijā

HSG Nienburg – Jūrmalas Sports 21:18 (12:8)
Tuminskis 13/5, Latkovskis 2, Grīnbergs 2, Naglis 1.

SV Aue Liebenau – Jūrmalas Sports 6:13 (4:9)
Latkovskis 4, Popens 2, Ance 2, Gulbis 2, Černousovs 1, Naglis 1, Tuminskis 1/1.

HSG Nienburg – Jūrmalas Sports: 19:13 (10:7)
Tuminskis 5/2, Naglis 2, Černousovs 2, Latkovskis 2, Popens 1, Ence 1, Zvejnieks 1.

Izmantotie resursi:
Latvijas Handbola federācija - Handball.lv


Foto: Latvijas Handbola federācija.

Veršakovs: "Atbildes spēlē pret "Granitas" jāsamazina kļūdu skaits un jāuzlabo metienu realizācija"

Šo sestdien Dobeles Sporta centrā “Tenax Dobele” handbolisti dosies atbildes spēlē pret Kauņas “Granitas-Karys”, lai cīnītos par iekļūšanu Baltijas līgas finālčetriniekā. “Tenax Dobele” komandas galvenais treneris Sandris Veršakovs uzsver, ka atbildes spēlē ir jāsamazina kļūdu skaits un jāuzlabo metienu realizācija.
LSFP prezidents Einars Fogelis un LOK ģenerālsekretārs Kārlis Lejnieks. Foto: LOK
6

LOK biedri neatbalsta LOK un LSFP apvienošanās procesa uzsākšanu

Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) biedri šodien Ģenerālās asamblejas sesijā (aizklātā balsojumā) nolēma neatbalstīt kārtību, kādā Latvijas Sporta Federāciju padome (LSFP) tiktu apvienota ar LOK.
1

Noskaidroti Latvijas kausa izcīņas pāri handbolā

2023./2024. gada noslēgumā vairākas Latvijas sieviešu un vīriešu komandas tiksies Latvijas kausa izcīņā. Šodien notikušajā Latvijas Handbola federācijas rīkotājā izlozē tika noskaidroti pāri, kādos komandas tiksies pirmajās spēlēs.