Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:8, Did:0, useCase: 3

Autors: Jānis Pārums

Latvijas U-20 handbola izlase noslēdz pārbaudes spēļu ciklu ar uzvaru

Latvijas U-20 handbola izlase noslēdz pārbaudes spēļu ciklu ar uzvaru
Latvijas U-20 izlases handbolisti aizsardzībā

Šodien ar panākumu pārbaudes spēļu ciklu noslēdza Latvijas U-20 izlases handbolisti, kas Polvā otro dienu pēc kārtas pārspēja Igaunijas vienaudžus.

Jāatgādina, ka gatavojoties Eiropas čempionātam B divīzijā komandas bija vienojušās par četrām pārbaudes spēlēm, kuras norisinājās Igaunijas pilsētā Polvā. Pirms nedēļas Latvijas jaunie handbolisti abās spēlēs piedzīvoja zaudējumus (24:26 un 21:25), bet trešdien pirmoreiz pārspēja igauņus, būdami pārāki ar 22:21.

Šodien komandas tikās ceturto un noslēdzošo reizi, un, tāpat kā līdzšinējās spēlēs, cīņa laukumā izvērtās ļoti līdzīga. Šīs dienas spēlē vārtu drošība pārmaiņus tika uzticēta visiem trim vārtsargiem – Uldis Jansons un Elvijs Kušners laukumā pavadīja līdzīgu spēles laiku, kamēr Jānis Noviks spēlēja nedaudz. Ar komandas spēli Latvijai izdevās atkārtot iepriekšējā dienā paveikto un gandrīz ar identisku rezultātu vēlreiz pārspēt Igauniju – 23:21.

"Šodien atkal labi nospēlējām aizsardzībā un labu sniegumu nodemonstrēja vārtsargi Kušners un Jansons. Lai gan kopumā, ja citās spēlēs varēju individuāli konkrētus spēlētājus, šoreiz gribētu izcelt komandas darbu," atzina Latvijas U-20 izlases galvenais treneris Arnolds Straume. "Šobrīd izskatās, ka vājākā vieta ir uzbrukums, par maz iemetam un realizējam savus metienus. Atlikušajā laikā līdz čempionātam strādāsim pie visa, bet visvairāk pie uzbrukuma uzlabošanas."

Treniņus Latvijas U-20 izlase turpinās līdz nākamajai trešdienai, 18.jūlijam, bet uz čempionātu dosies dienu vēlāk. Turnīrs tiks uzsākts 20.jūlijā ar spēli pret Slovākiju.

Eiropas čempionāts B divīzijā norisināsies no 20. līdz 29.jūlijam Podgoricā (Melnkalne). Latvijai B apakšgrupā pretiniekos tika ielozētas Slovākija, Turcija, Gruzija un mājiniece Melnkalne. A apakšgrupā spēkosies Čehija, Austrija, Moldova, Nīderlande, Kosova un Bulgārija. Pēc grupu turnīra valstsvienības turpinās cīņu, katras grupas divām labākajām komandām iekļūstot pusfinālā, bet pārējām komandām sacenšoties par zemākām pozīcijām. EIropas čempionātam gatavojas arī Latvijas U-18 izlase, kam turnīrs norisināsies no 10. līdz 19. augustam Tulnā (Austrija). Arī šo komandu vada Arnolds Straume.

Pārbaudes spēle. Polva (Igaunija)
Igaunija – Latvija 21:23

Latvija: Pančenko 8, Šuleiko 4, Kurzemnieks 4, Strazdiņš 2, Piļpuks 2, Ozols 1, Meikšāns 1, Stepuļenoks-Stukanovs 1.

Latvijas U-20 kandidātu saraksts:

Uldis Jansons (Dobeles Tenax) Ņikita Pančenko (MSĢ/LAT-Hertz, Dobeles Tenax), Ingus Kristiāns Jonuška (MSĢ/LAT-Hertz, Dobeles Tenax), Emīls Kurzemnieks Dobeles Tenax), Antons Šuleiko (MSĢ/LAT-Hertz, Dobeles Tenax), Guntis Piļpuks, Armands Usāns, Artūrs Meikšāns (visi – MSĢ/LAT-Hertz, SK Latgols), , Elvijs Kušners (SK Latgols), Igors Ignatjevs, Dmitrijs Petuhovs (abi – Celtnieks Rīga), Jānis Noviks, Uvis Strazdiņš (abi –MSĢ/LAT-Hertz, HK Ogre/Miandum), Mārtiņš Stepuļenoks-Stukanovs, Rihards Kristers Ozols (abi – ASK/LSPA), Edgars Krieviņš (MSĢ/LAT-Hertz), Raivis Gorbunovs (KHM Šala, Slovākija).

Izmantotie resursi:
Latvijas Handbola federācija - Handball.lv


Foto: Latvijas Handbola federācija.

Veršakovs: "Atbildes spēlē pret "Granitas" jāsamazina kļūdu skaits un jāuzlabo metienu realizācija"

Šo sestdien Dobeles Sporta centrā “Tenax Dobele” handbolisti dosies atbildes spēlē pret Kauņas “Granitas-Karys”, lai cīnītos par iekļūšanu Baltijas līgas finālčetriniekā. “Tenax Dobele” komandas galvenais treneris Sandris Veršakovs uzsver, ka atbildes spēlē ir jāsamazina kļūdu skaits un jāuzlabo metienu realizācija.
LSFP prezidents Einars Fogelis un LOK ģenerālsekretārs Kārlis Lejnieks. Foto: LOK
6

LOK biedri neatbalsta LOK un LSFP apvienošanās procesa uzsākšanu

Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) biedri šodien Ģenerālās asamblejas sesijā (aizklātā balsojumā) nolēma neatbalstīt kārtību, kādā Latvijas Sporta Federāciju padome (LSFP) tiktu apvienota ar LOK.
1

Noskaidroti Latvijas kausa izcīņas pāri handbolā

2023./2024. gada noslēgumā vairākas Latvijas sieviešu un vīriešu komandas tiksies Latvijas kausa izcīņā. Šodien notikušajā Latvijas Handbola federācijas rīkotājā izlozē tika noskaidroti pāri, kādos komandas tiksies pirmajās spēlēs.