Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:8, Did:0, useCase: 3

Vikštrems: "Bijām gatavi pretiniekam iekost kājā, lai neļautu gūt vārtus"

Jānis Pārums

Vikštrems: "Bijām gatavi pretiniekam iekost kājā, lai neļautu gūt vārtus"
Uģis Vikštrems
Foto: LHF

Pēc pasaules čempionāta kvalifikācijas turnīra play off pirmās spēles pret Baltkrieviju (24:26), Latvijas izlases galvenais treneris Uģis Vikštrems atzina, ka ir lepns ar savu komandu, taču sarūgtināts par spēles pēdējo minūti.

Uģis Vikštrems, Latvijas izlases galvenais treneris: "Gaidījām, ka spēle būs ļoti smaga. Tas ir handbols, un tā tam jābūt. Pirms spēles teicu, ka nav tik svarīgi, kāds būs rezultāts, bet kā mēs spēlēsim, kā cīnīsimies. Milzīgs kompliments manai komandai, kas cīnījās no pirmās līdz pēdējai minūtei. Bijām gatavi pretiniekiem iekost pat kājā, bet neļaut gūt vārtus. Visiem bija skaidrs, ka Baltkrievija ir šīs spēles favorīte, un tāda tā būs arī otrajā spēlē. Tur būs gan pavisam citādāk, jo spēlēsim mājās, kur mums būs vēl vairāk līdzjutēju atbalsta. Mums jāsaglabā vēss prāts un jāturas pie zemes."

"Ar spēli esmu apmierināts. Viss ir mūsu rokās. To, vai brauksim uz pasaules čempionātu, izšķirs otrā spēle. Kopējā situācija mums ir pateicīga. Kas attiecas uz pēdējo minūti, varu teikt, ka esmu drīzāk nevis dusmīgs, bet nedaudz sarūgtināts. Ģirtam Lilienfeldam jau teicu, ka viņš aizvadīja kolosālu spēli, bet pēdējā minūtē viņš par ātru centās atdot piespēli. Tā nebija īsti pieredzes kļūda, viņš vienkārši tajā brīdī manī neieklausījās. Galarezultātā bija jābūt -1 vai pat neizšķirtam. Bet vēlreiz saku – cepuri nost puišiem par spēli. "

Jautāts, kāpēc septiņu metru soda metienu izpildīja Dainis Krištopāns, treneris atbildēja: "Pirmajā pārbaudes spēlē neiemetām piecus septiņu metru soda metienus. Jau pirms spēles bijām nolēmuši, ja Jānis Pavlovičs aizmetīs garām soda metienu, dosim iespēju Dainim, kurš šajā elementā sevi labi parādīja treniņos. Šoreiz diemžēl netrāpīja."

Ingars Dude, Latvijas izlases kapteinis: "Esmu priecīgs, kā komanda nocīnījās. Protams, bija arī kļūdas, kuras nedrīkstējām pieļaut. Tomēr komanda cīnījās katru sekundi par katru laukuma centimetru. Bijām gatavi spēlēt asi un baltkrievus provocēt, taču tai pat laikā svarīgi bija pašiem nezaudēt galvu. Izdevās izvest no pacietības Sergeju Rutenko, kurš neizturēja. Tas ir normāli, jo šī ir cīņa uz dzīvību un nāvi."

Izmantotie resursi:
Latvijas Handbola federācija - Handball.lv

     [+] [-]

, 2016-06-12 21:44, pirms 8 gadiem
Varēja pastāstīt labāk kā 6vs4 vairākumā pusotru minūti var zaudēt ar 0-1

     [+] [-]

, 2016-06-13 09:37, pirms 8 gadiem
Baltkrievus vajadzēja ņemt pirmajā spēlē jo viņi nebija īsti gatavi. Otrajā spēlē neskatoties ka tā ir mājās būs grūtāk!

     [+] [-]

, 2016-06-13 11:20, pirms 8 gadiem
nu jacer ka Valmiera viss beigsies uz pozitivas nots