Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:8, Did:0, useCase: 3

Autors: Anatolijs Kreipāns

Jurdžam - savainojums, čempionam - klupiens

Jurdžam - savainojums, čempionam - klupiens
Magdeburgā par spēles varoni kļuva vārtsargs Dario Kvenšteds - jau pēc beigu signāla viņš atvairīja 7 m soda metienu un saglabāja savai komandai uzvaru pār čempionu.

Vācijas rokasbumbas 1. bundeslīgā sācies finišs un tajā klupienu piedzīvoja titula īpašnieks THW "Kiel", kas nedaudz platāku padara ceļu pretī pirmajam titulam Aleksandra Pētersona pārstāvētajai "Rhein-Neckar Lowen" komandai. Kājas savainojuma dēļ spēle pret līderi Leipcigas komandas rindās bija jāizlaiž Aivim Jurdžam, taču savainojums nav nopietns un tas neapdraud piedalīšanos Latvijas izlasē 2017. gada pasaules čempionāta kvalifikācijas turnīra izslēgšanas spēlēs ar Baltkrieviju (12. jūnijā Minskā un 15. jūnijā Valmierā).

Aivim Jurdžam droši vien būs jāizlaiž vēl vismaz viena spēle, turklāt bez viņa Leipcigas komandā mačā ar "Rhein-Neckar Lowen" savainojumu dēļ trūka vēl divu ārējās līnijas spēlētāju (nācās pat pieteikt 18 gadus veco kreili Gregoru Remki, kurš guva divus vārtus), tā ka mājinieku izredzes uzvarēt "Lauvas" bija diezgan mazas. Leipcigas komanda, kas pēc 23 gadu pārtraukuma atgriezās 1. bundeslīgā un jau nodrošināja tajā palikšanu, gandrīz 4500 skatītāju klātbūtnē darīja, ko spēja, godam nopelnīja aplausus spēles pēdējās minūtēs, taču zaudēja ar 21:30. Pētersona rēķinā 4 gūti vārti.
"Lauvas" spēles sākumā Leipcigā jau zināja, ka titula īpašnieks un tobrīd tuvākais sekotājs THW "Kiel" piedzīvoja zaudējumu Magdeburgā - 28:29. Jau pēc spēles beigām viesi izpildīja 7 m soda metienu, taču zviedra Niklasa Ekberga raidījumu atvairīja Vācijas kausa ieguvēju vārtsargs Dario Kvenšteds. Pēc šīs neveiksmes "Zebras" turnīra tabulā noslīdēja uz trešo vietu, jo SG "Flensburg-Handewitt" uzvarēja viesos MT "Melsungen" ar 32:25.
Evara Klešnika pārstāvētais HSG "Wetzlar" savā laukumā 4500 skatītāju klātbūtnē ar 29:22 pieveica TBV "Lemgo" (Klešniks šoreiz vārtus neguva) un turpina spēkoties par 5. vietu (vietu EHF kausa izcīņā), jo Berlīnes "Fuchse" zaudēja viesos TSV "Hannover-Burgdorf" ar 22:25.
Tagad "Rhein-Neckar Lowen" ir 50 punktu 29 spēlēs, Flensburgas komandai ir 47 punkti, bet Ķīles komandai - 46 punkti 28 spēlēs. Nākamajā kārtā 15. maijā THW "Kiel" uzņems SG "Flensburg-Handewitt"... "Lauvas" šajā pašā dienā viesosies Veclarā pie Evara Klešnika. Veclāras komandai ir par vienu punktu mazāk un par vienu aizvadītu maču vairāk nekā "Fuchse", kas atrodas 5. vietā. Leipcigas komanda ir stabilā 11. vietā.


U16 grupas uzvarētāji puišiem Salaspils SS komanda. Foto: Latvijas Handbola federācija.
1

Latvijas čempionātā jauniešiem handbolā visvairāk pirmo vietu Salaspilij un Dobelei

Latvijas jaunatnes čempionātā vairākās vecuma grupās apbalvoti godalgoto vietu ieguvēji meiteņu un zēnu kategorijās no U12 līdz U10 grupai, visvairāk pirmo vietu izcīnot Salaspils Sporta skolai, kuras kontā trīs zelti, savukārt Dobeles SS un Ludzas NSS attiecīgi divi un viens tituls.
Dainis Krištopāns uzbrukumā. Foto: Oliver Zimmermann/Imago Images/Scanpix
1

Krištopāns bombardē Vācijas Bundeslīgā

Vācijas handbola Bundeslīgas pirmajā pieciniekā jeb Eirokausu zonā nostiprinājās "Melsungen", izbraukumā ar 28:23 pārspējot Manheimas "Rhein-Neckar Löwen".
Mirklis no Melzungenes un Magdeburgas komandu spēles. Foto: Patrick Suephke/Lobeca/Imago Images/Scanpix

Krištopāna komanda noplīst spēles beigu daļā un zaudē kausa finālā

Vācijas kausu nespēja izcinīt Daiņa Krištopāna pārstāvētā "Melsungen", 20 tūkstošu vērotāju klātbūtnē Ķelnē lielajā finālā tai piekāpjoties (19:30) Magdeburgas komandai.