Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:8, Did:0, useCase: 3

Autors: Jānis Pārums

MSĢ/LAT-98 divas spēles divās dienās, Vaiņode uzņems "Tenax"

MSĢ/LAT-98 divas spēles divās dienās, Vaiņode uzņems "Tenax"
MSĢ/LAT-98 handbolisti

Šovakar SynotTip handbola Virslīgas turnīrā tiks aizvadītas divas spēles – plkst. 19:00 Sējā MSĢ/LAT-98 uzņems "Jūrmalas Sportu", bet 19:30 Vaiņode savā laukumā spēksies ar Dobeles "Tenax".

Jāpiebilst, ka MSĢ/LAT-98 handbolistiem divu dienu laikā būs jāaizvada divas spēles – šovakar pret jūrmalniekiem, bet rītvakar šajā pašā laikā (19:00) pret Ludzas "Latgolu". Duelis pret "Jūrmalas Sportu" solās būt gana principiāls no turnīra tabulas viedokļa – abas komandas izcīnījušas pa sešiem punktiem, ieņemot, attiecīgi, sesto un septīto pozīciju astoņu komandu konkurencē. Šobrīd labākas vārtu attiecības dēļ augstāku vietu ieņem MSĢ/LAT-98, kas arī aizvadījuši par vienu spēli mazāk.

Abu komandu pirmajā sasvtarpējā spēlē gan uzvaru izcīnīja jūrmalnieki, kas savā laukumā bija pārāki ar 29:24. Lielāko daļu otrā puslaika vadībā bija jaunie murjāņieši, taču pie rezultāta 21:20 viņi ielaida piecus vārtus pēc kārtas, iniciatīvu atdodot Jūrmalai, kas panāca 25:21 un panākumu noturēja.

Rītvakar MSĢ/LAT-98 savukārt Sējā uzņems Ludzas "Latgolu", kas Latvijas čempionāta kopvērtējumā ar 19 punktiem ieņem trešo vietu, atpaliekot no otrajā vietā esošā "Celtnieka", kas aizvadījis par spēli vairāk, par diviem punktiem. "Latgola" un MSĢ/LAT-98 pirmajā duelī ludzānieši nbija pārāki ar 37:27.

Jāpiebilst, ka šajās divās spēlēs MSĢ/LAT-98 komandu nevadīs tās galvenais treneris Arnolds Straume, kurš šobrīd atrodas treneru seminārā Francijā, kur nupat sācies pasaules čempionāts handbolā. Straumes prombūtnē viņu aizvietos treneris Ivars Lācis.

Šīvakara otrajā spēlē Vaiņode, kas ar deviņiem punktiem ieņem piekto pozīciju, savā laukumā spēkosies ar Latvijas čempioni un turnīra līdervienību Dobeles "Tenax". Dobelnieki šosezon 12 spēlēs izcīnījuši 12 uzvaras un ieņem pārliecinošu pirmo pozīciju SynotTip Virslīgā. "Tenax" komandai šoreiz iztiks bez jau pieminētā Lāča, kas ir čempionu pamatvārtsargs, tādējādi laba iespēja sevi apliecināt būs 18 gadus vecajam Uldim Jansonam.

Dobeles un Vaiņodes komandu pirmajā duelī, kas notika oktobrī, dobelnieki uzvarēja ar 35:29, lai gan spēles gaitā SynotTip handbola Virslīgas līderiem bija desmit punktu pārsvars un uzvara šaubas neradīja.

Jāpiebilst, ka jau janvāra beigās Ludzā norisināsies LHF kausa izcīņa, kurā zināmas praktiski visas komandas. Teorētiski uz vietu četriniekā pretendē arī Vaiņode, taču tādā gadījumā vaiņodniekiem šovakar jāsagādā sensācija un svētien jāpārspēj arī "Celtnieks", kā arī jācer uz "Ogre/Miandum" neveiksmi pret pastarīti ASK/LSPA. Ja tā nenotiek, tad LHF kausa izcīņas dalībnieces būs "Tenax", "Celtnieks Rīga", "Latgols" un "Ogre/Miandum"

Kalendārs/rezultāti
Turnīra tabula
Statistika

Izmantotie resursi:
Latvijas Handbola federācija - Handball.lv


Foto: Latvijas Handbola federācija.

Veršakovs: "Atbildes spēlē pret "Granitas" jāsamazina kļūdu skaits un jāuzlabo metienu realizācija"

Šo sestdien Dobeles Sporta centrā “Tenax Dobele” handbolisti dosies atbildes spēlē pret Kauņas “Granitas-Karys”, lai cīnītos par iekļūšanu Baltijas līgas finālčetriniekā. “Tenax Dobele” komandas galvenais treneris Sandris Veršakovs uzsver, ka atbildes spēlē ir jāsamazina kļūdu skaits un jāuzlabo metienu realizācija.
LSFP prezidents Einars Fogelis un LOK ģenerālsekretārs Kārlis Lejnieks. Foto: LOK
6

LOK biedri neatbalsta LOK un LSFP apvienošanās procesa uzsākšanu

Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) biedri šodien Ģenerālās asamblejas sesijā (aizklātā balsojumā) nolēma neatbalstīt kārtību, kādā Latvijas Sporta Federāciju padome (LSFP) tiktu apvienota ar LOK.
1

Noskaidroti Latvijas kausa izcīņas pāri handbolā

2023./2024. gada noslēgumā vairākas Latvijas sieviešu un vīriešu komandas tiksies Latvijas kausa izcīņā. Šodien notikušajā Latvijas Handbola federācijas rīkotājā izlozē tika noskaidroti pāri, kādos komandas tiksies pirmajās spēlēs.