Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:8, Did:0, useCase: 3

"Tenax" droši apspēlē igauņus, "Celtnieks" zaudē Tallinā

Andrejs Siliņš

"Tenax" droši apspēlē igauņus, "Celtnieks" zaudē Tallinā
Austris Tuminskis
Foto: Haralds Fiļipovs

LETA. Latvijas vicečempione handbolā Dobeles "Tenax" sestdien Baltijas līgas mačā savā laukumā ar rezultātu 36:18 (18:9) pārspēja Igaunijas komandu "Viljandi".

Baltijas līgas sezonu gan "Tenax", gan "Viljandi" bija iesākuši līdzīgi – ar vienu panākumu divās spēlēs, kas deva pozīcijas A apakšgrupas turnīra tabulas vidusdaļā. Augstāk (trešajā pozīcijā) labākas vārtu attiecības dēļ bija Vīlandes klubs.

Šodien visas spēles gaitā dobelnieki demonstrēja dominējošu sniegumu. Ar diviem vārtiem "Tenax" vadībā 2:0 izvirzīja Austris Tuminskis, bet līdz 10.minūtei laukuma saimnieki bija panākuši 6:2. Lai arī turpinājumā dobelnieku pārsvars strauji vairs nepieauga, puslaika izskaņu mājinieki atkal nospēlēja pārliecinoši – pēdējās astoņas minūtēs veikts izrāviens 6:1 un puslaiks noslēgts ar 18:9.

Trīs Tuminska vārti no septiņu metru soda metienu līnijas ļāva otrā puslaika ievadā "Tenax" pirmoreiz pārsniegt desmit vārtu pārsvaru – 21:10. Sandra Veršakova vadītie handbolisti laukumā saimniekoja līdz pat spēles izskaņai, turpinot palielināt atrāvienu. Īsi pirms spēles beigām dobelnieki sasniedza pat +19, bet spēlē uzvarēja ar 36:18.

"Tenax" galvenais treneris Sandris Veršakovs atzina, ka tik pārliecinošs panākums zināmā mērā pārsteidzis arī viņu: "Ja godīgi tik lielam pārsvaram nav izskaidrojuma, spēlējām savu spēli. Uzstādījums bija saņemties un labi nospēlēt mājas spēli. Ar "Viljandi" trīs gadus gan nebijām tikušies, jo iepriekšējās sezonās viņi bija otrajā apakšgrupā. Speciāli negatavojāmies. Protams, video paskatījāmies, bet neko īpašu nedarījām. Acīmredzot šodien vienkārši bijām spēcīgāki."

"Austris Tuminskis nu jau ir ieskrējies. Sākumā varbūt bija ne tā kā gribētos, bet tagad spēlē labi," par spēlētāju, kurš komandai pievienojās starpsezonā un šobrīd kļuvis par uzbrukuma līderi, sacīja treneris. Tāpat Veršakovs piebilda, ka Baltijas līgā pamatmērķis ir iekļūt izslēgšanas spēlēs, bet pēc tam jau varēs uzstādīt jaunus mērķus.

"Tenax" rindās rezultatīvākais ar 12 vārtiem bija Austris Tuminskis, kurš realizēja sešus no sešiem soda metieniem, bet ar deviņiem gūtiem vārtiem izcēlās Nils Kreicbergs.

"Tenax" Baltijas līgas sezonu iesāka ar zaudējumu, bet pēc tam izcīnītas divas uzvaras.

Tikmēr otro zaudējumu divās dienās piedzīvoja Latvijas čempione Rīgas "Celtnieks", kas viesos ar 21:27 (10:15) piekāpās Igaunijas komandai "Tallinn".

Spēles sākumā abas komandas vairākkārt apmainījās ar precīziem uzbrukumiem, bet turpinājumā veiksmīgāku sniegumu demonstrēja Tallinas komanda, puslaika vidū jau sagādājot rīdziniekiem sešu vārtu deficītu – 4:10. Pirmo puslaiku "Celtnieks" noslēdza ar mīnus pieci – 10:15.

Otrajā puslaikā "Celtniekam" īsti neizdevās rast pretargumentus "Tallinn" spēlei un uzlabot savu sniegumu - lēnām un pakāpeniski Igaunijas klubs palielināja savu pārsvaru. Trīs minūtes līdz beigām rīdziniekiem bija jau astoņu vārtu deficīts, bet galotnē viņi spēja divus vārtus atspēlēt, piedzīvojot trešo zaudējumu trijās spēlēs.

Latvijas čempioniem pārliecinoši rezultatīvākais ar deviņiem punktiem bija Artūrs Lazdiņš.

A apakšgrupā līdere ar četriem punktiem divās spēlēs ir iepriekšējo divu sezonu čempionei Rīhimeki "Cocks" no Somijas, bet tikpat panākumus trijās cīņās guvusi "Tenax" un Lietuvas komanda Klaipēdas "Dragūnas". Pa diviem punktiem ir Viļņas "Šviesa" un "Viljandi" no Igaunijas, bet cita igauņu vienība "Kehra" cietusi trīs zaudējumus.

B apakšgrupā līdere ar sešiem punktiem trijās spēlēs ir Ukrainas komanda Zaporožjes ZTR, bet četri punkti Minskas SKA kontā. Divus punktus savā vienīgajā mačā izcīnījusi Igaunijas komanda Pilvas "Serviti", bet divi punkti divos dueļos ir "Tallinn" rēķinā, kamēr bez punktiem cīnās "Celtnieks" un Kauņas "Granitas-Karys".

Izmantotie resursi:
LETA
Latvijas Handbola federācija - Handball.lv