Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:8, Did:0, useCase: 3

Salaspils handbolistes virslīgas mačā pieveic "Latgolu"

Andrejs Siliņš

Salaspils handbolistes virslīgas mačā pieveic "Latgolu"
Renāte Salmane (ar bumbu)
Foto: Elvijs Ozoliņš

LETA. Salaspils Sporta skolas handbolistes sestdien Latvijas sieviešu virslīgas spēlē savā laukumā ar rezultātu 33:29 (19:11) salīdzinoši negaidīti pieveica kopvērtējumā augstāk esošās Ludzas "Latgola" spēlētājas.

Šīvakara duelī starp Salaspils un "Latgols" līdz pat pirmā puslaika vidum norisinājās līdzīga cīņa, pārmaiņus vadību pārņemot katrai no komandām. Būtisks pavērsiens spēlē notika puslaika pēdējās 14 minūtēs, kad salaspilietes veica iespaidīgu 11:2 izrāvienu un no sev nelabvēlīgā 8:9 panāca 19:11.

Pēc pārtraukuma "Latgols" sāka mērķtiecīgu atspēlēšanos, kas arī lielā mērā izdevās, astoņu minūšu laikā sadeldējot salaspiliešu pārsvaru uz pusi – 22:18. Ludzāniešu ofensīvu piebremzēja Salaspils komandas pieprasītais minūtes pārtraukums, pēc kura mājinieces guva trīs vārtus pēc kārtas, panākot +7 (25:18). Turpinājumā viešņām vēl vairākkārt izdevās pietuvoties līdz četru vārtu attālumam, taču ne tuvāk. Salaspils sporta skolas handbolistes izcīnīja uzvaru ar 33:29, izcīnot otro panākumu šosezon un pārtraucot četru zaudējumu sēriju.
Uzvarētājām 11 vārtus guva Dace Potapova, kamēr septiņas reizes izcēlās Renāte Salmane.

Tikmēr "Latgola" rindās desmit reizes precīza bija Laura Rutkovska.

Salaspilietēm šī bija otrā spēle divu dienu laikā, jo piektdien viņas ar 26:28 piekāpās Jēkabpils Sporta skolas komandai.

Kopvērtējumā līdere ar 14 punktiem septiņās spēlēs ir valsts čempionvienība Stopiņu NHK. Tikpat punkti ir Jēkabpils Sporta skolas rēķinā, taču jēkabpilietes aizvadījušas par maču vairāk.

Pa astoņiem punktiem izcīnījušas Dobeles REIR un "Latgola" handbolistes, četri punkti tagad ir Salaspils Sporta skolas handbolistēm, kamēr LSPA un LAT-2002/"Dobele" joprojām ir tukšā.

Izmantotie resursi:
LETA
Latvijas Handbola federācija - Handball.lv