Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:8, Did:0, useCase: 3

"Tenax" un ASK/LSPA turpina uzvarēt

Jānis Pārums

"Tenax" un ASK/LSPA turpina uzvarēt
Kaspars Straume uzbrukumā
Foto: Andris Pintāns, handbols-dobele.lv

Šodien pie ceturtajiem panākumiem SynotTip Latvijas handbola Virslīgā tika komandas, kas šosezon vēl nav piedzīvojušas zaudējuma rūgtumu – Latvijas čempioni Dobeles "Tenax" un ambiciozie ASK/LSPA.

Dobelniekiem šajā nedēļas nogalē bija divas spēles. Dienu iepriekš Latvijas čempionvienība savā laukumā pārliecinoši izrēķinājās ar 2014.gada Latvijas vicečempioniem "Ogre/Miandum", bet šodien viņiem pretī stājās Ludzas "Latgols", kas šosezon pie panākumiem vēl nebija ticis.

"Tenax" sāka ļoti pārliecinoši, četru minūšu laikā panākot 5:1, bet nākamajās četrās savu pārsvaru palielinot līdz 9:2. Vēlāk iespēlējās arī ludzānieši, pāris vārtus atspēlējot (11:6) un piespiežot dobelnieku galveno treneri Sandri Veršakovu pieprasīt minūtes pārtraukumu. Pēc tam spēles gaita atkal iegāja laukuma saimniekiem vēlamā gultnē, kas vienubrīd palielināja pārsvaru līdz +8, bet puslaiku noslēdza ar 18:11.

Otrajā puslaikā dobelnieki turpināja kontrolēt notikumus laukumā, taču pārsvars strauji vairs nepieauga. Desmit vārtu pārsvaru "Tenax" sasniedza 48.minūtē, kad precīzs bija Toms Lielais, panākot 27:17. Vienubrīd Latvijas čempionu pārsvars sasniedza +14, bet spēli dobelnieki noslēdza ar 32:19.

Ceturto panākumu četrās spēlēs izcīnīja arī ASK/LSPA komanda, kas savā laukumā tika galā ar itin veiksmīgi sezonu iesākušo "Vaiņodes" komandu, kam pirms šīs dienas spēles bija divi panākumi trijās spēlēs.

Pēc Austra Tuminska un Ērika Drobota metieniem ASK/LSPA izvirzījās vadībā ar 2:0, bet vēlāk savu pārsvaru palielināja līdz pieciem vārtiem. Ilgāku laiku mājinieku pārsvars saglabājās 3-5 vārtu robežās, bet puslaika otrajā pusē ASK/LSPA veica izrāvienu 9:3, kas uz brīdi ļāva panākt +9, bet puslaiku noslēgt ar 18:10.

Otrā puslaika ievadā divi Māra Grēbera gūtie vārti ļāva mājiniekiem pirmoreiz spēlē panākt desmit vārtu pārsvaru (20:10), bet turpinājumā tas vairs nepieauga. Epizodiski viesiem izdevās pietuvoties sešu vārtu attālumā, tomēr Dmitrija Bražņikova vadītās komandas uzvara netika apdraudēta un ASK/LSPA izcīnīja kārtējo uzvaru – 31:25.

Tieši "Tenax" un ASK/LSPA komandas ir vienīgās, kas šīs sezonas SynotTip Virslīgā joprojām cīnās bez zaudējumiem un ar astoņiem punktiem ieņem pirmās divas pozīcijas turnīra tabulā

SynotTip Virslīga

Dobeles Tenax – Ludzas Latgols 32:19 (18:11)
Tenax: Ērmanis 6/2, Lielais 5, Arājs 5/1, Straume 4, Kurzemnieks 4/1, Krastiņš 3, Politers 3, Kreicbergs 2/1.
Latgols: Zinovjevs 7/1, Stepuļenoks-Stukanovs 6, Seņkāns 3, Gojevs 1, Čistjakovs 1, Logins 1.

ASK/LSPA - Vaiņode 31:25 (18:10)
ASK/LSPA: Tuminskis 8/1, Grēberis 6, Pančenko 3, Liepiņš 3, Drobots 3, Kivlenieks 2, Reniņš 2, Lubgāns 1, Skopincevs 1, Latkovskis 1, Dumpis 1.
Vaiņode: O. Pāvils 11/4, A. Pāvils 6, Jurjāns 2, Pūpols 2, M. Mickus 1, Taujēns 1, Juzups 1, Strēlis 1.

Kalendārs/rezultāti
Turnīra tabula
Statistika

Izmantotie resursi:
Latvijas Handbola federācija - Handball.lv

  -1 [+] [-]

, 2015-10-11 19:43, pirms 9 gadiem
Vai Ludzas Latgols joprojām trenē vīriešu izlases treneris A.Narnickis? Puiši galīgi palaidušies...arvien dziļākā bedrē lien. Cerēju, ka šī sezona beidzot parādīs, ka pagājušā gada neiekļūšana pusfinālā bija tikai nelaimīga apstākļu sakritība nevienu uzvārdu neatpazīstu starp vārtu guvējiem Ludzas Latgols komandā...vai tur vēl vispār ir kāds palicis no čempionu sastāva?

     [+] [-]

, 2015-10-11 20:45, pirms 9 gadiem
AssKing rakstīja: Vai Ludzas Latgols joprojām trenē vīriešu izlases treneris A.Narnickis? Puiši galīgi palaidušies...arvien dziļākā bedrē lien. Cerēju, ka šī sezona beidzot parādīs, ka pagājušā gada neiekļūšana pusfinālā bija tikai nelaimīga apstākļu sakritība nevienu uzvārdu neatpazīstu starp vārtu guvējiem Ludzas Latgols komandā...vai tur vēl vispār ir kāds palicis no čempionu sastāva?
jā, trenē joprojām viņš. ja tu aizdomātos par apstākļiem, kādēļ ir pilnībā izmainījies sastāvs un līdz ar to arī rezultāti, tad saprastu, ka tevis paustais viedoklis ir pilnīgi neloģisks. atļaušos tev paskaidrot - ne visi Latvijā rokasbumbu spēlējošie cīnītāji ir gatavi grauzt zemi par pliku paldies; puse no čempionu sastāva dzīvo un strādā Rīgā, tāpēc kāda jēga viņiem spēlēt, ja izbraukāt uz treniņiem ir neiespējami? un tagad pamēģini vainot treneri!

     [+] [-]

, 2015-10-11 20:54, pirms 9 gadiem
Raksta autors varētu noskaidrot precīzi, cik spēles Dobeles Tenax nav zaudējis savā laukumā, Latvijas Handbola virslīgas Čempionātā. Man liekas,ka ļoti sen