Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:8, Did:0, useCase: 3

Latvijas U-18 handbolisti pret mājinieci Austriju lūkos tikt pie pirmās uzvaras

Jānis Pārums

Latvijas U-18 handbolisti pret mājinieci Austriju lūkos tikt pie pirmās uzvaras
Guntis Piļpuks (ar bumbu)
Foto: Handball Austria

Šovakar plkst. 19:30 otro spēli Eiropas čempionātā B divīzijā aizvadīs Latvijas U-18 valstsvienība, kura sacentīsies ar mājinieci Austriju. Tiešraide EHF TV.

Latvijas U-18 handbolisti, kas spēlē B apakšgrupā, piektdien iesāka turnīru ar neizšķirtu, dalot punktus uz pusēm ar Slovākiju. Lielāko spēles daļu vadībā bija tieši latvieši, 11 minūtes līdz beigām panākot arī +5, taču iegūtais pārsvars netika noturēts un spēle noslēdzās ar rezultātu 22:22.

Pēc mača Latvijas izlases galvenais treneris Arnolds Straume pauda sarūgtinājumu, ka neizdevās noturēt uzvaru, kā arī akcentēja to, ka nevar balstīties tikai uz diviem līderiem Gunti Piļpuku (attēlā ar bumbu) un Antonu Šuleiko, kuri kopā guva 15 no 22 vārtiem. Viņš gan uzsvēra, ka čempionāta gaitā pārējo spēlētāju nozīme tikai pieaugs, jo daļai šis ir pirmais nopietnais turnīrs.

Austrijas U-18 handbolisti tikmēr savās mājās notiekošo čempionātu iesāka ar pārliecinošu uzvaru, neatstājot nekādas izredzes Bulgārijas vienaudžiem – 39:13 (17:3). Šī gan nebija pārliecinošākā uzvara pirmajā dienā, jo A apakšgrupā Turcija ar 41 punkta pārsvaru izrēķinājās ar Īriju – 54:13.

Latvijas komandas mērķis šajā turnīrā ir vismaz pusfināla sasniegšana, kamēr Austrija nav slēpusi ambīcijas izcīnīt uzvaru savu līdzjutēju priekšā, kas nodrošinātu ceļazīmi uz augstāko divīziju. Lai spertu soli tuvāk savu mērķu realizācijai, punkti būs nepieciešami abām komandām. Pirms diviem gadiem U-18 vecuma grupā norisinājās trīs atsevišķi B divīzijas turnīri Lietuvā, Gruzijā un Bulgārijā (šogad divi – Austrijā un Gruzijā). Austrieši piedalījās Lietuvas turnīrā, izcīnot trešo vietu, savukārt latvieši Gruzijā ierindojās piektajā vietā.

Latvijas – Austrijas spēles sākums plkst. 19:30 tiešraidē to varēs vērot EHF TV, kā arī Austrijas Handbola federācijas Facebook lapā.

Pēc grupu turnīra noslēguma katras grupas (A apakšgrupā sacenšas Turcija, Čehija, Īrija, Lielbritānija, Ukraina, Melnkalne) divas labākās komandas iekļūs pusfinālā, trešo un ceturto vietu īpašnieces sacentīsies par 5. līdz 8. vietu, bet divas vājākās vienības cīnīsies par 9. līdz 12. vietu.

Latvijas U-18 izlase:

Kārlis Sausnītis (Ulbroka SK, MSĢ/LAT-Hertz), Endijs Kušners (Ludza), Edgars Krieviņš (MSĢ/LAT-Hertz), Guntis Piļpuks (SK Latgols, MSĢ/LAT-Hertz), Kristers Plūme (HK Vaiņode), Jurģis Strēlis (HK Vaiņode), Edvīns Mekšs (SK Latgols, MSĢ/LAT-Hertz), Ingus Kristiāns Jonuška (Dobeles Tenax, MSĢ/LAT-Hertz), Andris Domanskis (HK Vaiņode, MSĢ/LAT-Hertz), Toms Rolands Ābelīte (Dobeles Tenax, MSĢ/LAT-Hertz), Vjačeslavs Rutka (SK Latgols, MSĢ/LAT-Hertz), Deivids Nils Vaitkus (HK Vaiņode), Vladislavs Fots (SK Latgols, MSĢ/LAT-Hertz), Ivo Čižauskis (Tērvete), Antons Šuleiko (Dobeles Tenax, MSĢ/LAT-Hertz).
Galvenais treneris: Arnolds Straume
Fiziskās sagatavotības trenere: Agate Ādiņa.

Latvijas izlases spēles:

DatumsLaiksSpēleRezultāts
10.08.17:30Slovākija - Latvija22:22
11.08.19:30Latvija – Austrija
13.08.13:30Latvija - Kosova
14.08.15:30Bulgārija - Latvija
16.08.13:30Nīderlande - Latvija

Izmantotie resursi:
Latvijas Handbola federācija - Handball.lv