Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:8, Did:0, useCase: 3

"Tenax" pārbaudes spēlēs neizšķirts un zaudējums pret "Dragunas"

Jānis Pārums

"Tenax" pārbaudes spēlēs neizšķirts un zaudējums pret "Dragunas"
Dobeles "Tenax" handbolisti

Piektdien un sestdien Dobeles sporta centrā pirmās pārbaudes spēles, gatavojoties sezonai, aizvadīja Latvijas vicečempioni "Tenax", kas cīnījās ar Lietuvas čempioni Klaipēdas "Dragunas", pirmajā mačā nospēlējot neizšķirti, savukārt otrajā zaudējot.

Jau ziņots, ka šajā nedēļas nogalē Dobeles "Tenax" aizvada pirmās pirmssezonas pārbaudes spēles, divreiz sacenšoties ar "Dragunas". Pirmā no divām spēlēm izvērtās ļoti līdzīga, nevienai no komandām neiekrājot vairāk par pāris vārtu pārsvaru. Galotnē panākumam nedaudz tuvāk bijuši dobelnieki, taču galarezultātā tomēr draudzīgs neizšķirts – 27:27.

"Tā bija vasarīga treniņspēle, kurā abas komandas izmēģināja arī visus jaunos spēlētājus. 56.minūtē mums bija +2, taču tad izmēģinājām spēlēt bez vārtsarga, ar septīto laukuma spēlētāju un Klaipēda izmantoja mūsu kļūdas, iemeta mums iemeta divus vārtus. Tāpēc rezultāts arī neizšķirts," sacīja Dobeles komandas vadītājs Ivars Zariņš, norādot, ka spēlēts bez vairākiem vadošajiem spēlētājiem, kuriem ir nelieli savainojumi – bez Oskara Arāja, Anda Ērmaņa.

Pirmajā spēlē vārtus guva: Pančenko 5, Krivmanis 4, Kurzemnieks 4, Miķelsons 3, Politers 2, Jonuška 2, Bilkštis 1, Hovratovičs 1, Krastiņš 1, Šuleiko 1.

Zariņš uzsvēra, ka neskatoties uz to, ka tā bijusi tikai treniņspēle, bijis daudz neizmantotu iespēju, komanda izskatījusies labi. Dienu vēlāk komandas tikušās vēlreiz, taču šoreiz krietni pārliecinošāki izrādījušies viesi no Lietuvas, kuriem jau pirmajā puslaikā izdevies iegūt aptuveni desmit vārtu pārsvaru. Pārtraukumā dobelnieki devušies ar deviņu vārtu deficītu - 9:18. Otrajā puslaikā komanda spēlējusi jau labāk, taču daudzās kļūdas un nerealizētās iespējas tomēr liegušas pretiniekiem pietuvoties, spēli noslēdzot ar astoņu vārtu deficītu.

"Ļoti daudz kļūdījāmies un neizmantojām savas iespējas. Tik daudz tehnisko kļūdu un brāķa, it kā pirmoreiz bumbu rokās paņēmuši," kritiski otro spēli novērtēja Zariņš. "Lietuvieši mēs par šīm visām kļūdām sodīja. Mums gan bijuši tikai divi treniņi ar bumbām. Jebkurā gadījumā arī šādas spēles ir vajadzīgas."

Šajā nedēļas nogalē, no 18. līdz 20. augustam, Dobeles "Tenax" aizvadīs tradicionālo pirmssezonas pārbaudes turnīru Klaipēdā. Dobeles komanda tajā nestartēs optimālajā sastāvā - savainojumu un citu iemeslu dēļ komandai nevarēs palīdzēt Artis Križjus, Kaspars Straume, Andis Ērmanis, Egils Politers, iespējams, arī Oskars Arājs, savukārt Ansis Bilkštis darba dēļ varētu nepiedalīties spēlēs sestdien un svētdien.

Izmantotie resursi:
Latvijas Handbola federācija - Handball.lv