Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:8, Did:0, useCase: 3

Handbola izlasei atkal Slovākija, pirmo reizi - Slovēnija un Zviedrija

Raitis Puriņš
Raitis Puriņš

Handbola izlasei atkal Slovākija, pirmo reizi - Slovēnija un Zviedrija
Dainis Krištopāns atkal spēlēs pret sev tik labi zināmajiem slovāku handbolistiem.
Foto: Romualds Vambuts

Latvijas vīriešu handbola izlase 2016. gada Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīrā tika ielozēta 3. grupā kopā ar Slovēniju, Zviedrijas, Slovākijas valstsvienībām. Ar divām no trim komandām līdz šim kvalifikācijas turnīros neesam spēlējuši.

Komandas tika salozētas septiņās apakšgrupās, no kurām divas spēcīgākās vienības un viena labākā trešās vietas ieguvēja iekļūst 2016. gada Eiropas čempionāta finālturnīrā Polijā. Tajā no 15. līdz 31. janvārim piedalīsies 16 komandas, starp kurām vietu garantējusi tikai laukuma saimniece Polija.

Ar katru no trim komandām tiksimies vienu reizi savā laukumā un vienu reizi izbraukumā. Spēles notiks 2014. gada oktobrī un novembrī, kā arī 2015. gada aprīlī un jūnijā. Grupu spēļu kalendāri vēl tike saskaņoti, taču jau zināms, ka pirmā spēle Latvijas izlasei būs Zviedrijā, bet otrā - mājās ar Slovēniju. Uzreiz - pret abiem grupas favorītiem!

Vislabāk zināma mums ir SLOVĀKIJAS izlase, ar kuru kvalifikācijas turnīros tiksimies jau ceturto reizi (ieskaitot arī pasaules čempionāta kvalifikāciju) un ar kuru spēlējām vienā grupā arī 2014. gada Eiropas čempionāta kvalifikācijā.
Slovākija trīs reizes spēlēja Eiropas čempionāta finālturnīrā un divas reizes pasaules čempionāta finālturnīrā. Augstākais sasniegums - 10. vieta 2009. gada pasaules čempionātā.
Galvenais treneris - Zoltāns Heisters.
Pazīstamākie spēlētāji - Rihards Štohls, Martins Stranjovskis, Peters Kukučka, Čaba Šics, Mihals Kopčo, Martins Mazāks, Andrejs Petro, Patruks Huščāks, Olivers Rābeks.

ZVIEDRIJAS izlase ir vistutulētākā mūsu grupas komanda un ar to mēs kvalifikācijas turnīros nekad neesam spēlējuši. Zviedri ir četrkārtējie olimpiskie vicečempioni (pēdējo reizi - 2012. gadā Londonā), kā arī četrkārtējie pasaules un Eiropas čempioni.
Treneri (nav viens galvenais treneris) - izcilie zviedru handbola "zelta paaudzes" spēlētāji Stafans Ulsons un Ola Lindgrens.
Pazīstamākie spēlētāji - Matiass Andersons, Jūnass Kēlmans, Kims Ekdals du Rics, Jūnass Lārholms, Niklass Ekbergs, Jespers Nilsons, Matiass Zahrisons, Magnuss Jernemīrs.

SLOVĒNIJAS izlasi uzskata par vienu no talantīgākajām izlasēm un ar to mēs kvalifikācijas turnīros līdz šim arī neesam tikušies. Slovēnija ir 2004. gada Eiropas čempione (pavisam 9 finālturnīri), divreiz tā spēlēja olimpiskajās spēlēs (8. vieta 2000. gadā) un 6 reizes - pasaules čempionāta finālturnīros (4. vieta 2013. gadā).
Galvenais treneris - Boriss Deničs.
Pazīstamākie spēlētāji - Dragans Gajičs, Jure Dolenecs, Urošs Zormans, Luka Žvižejs, Vids Kavtičniks, Nenads Bilbija, Sebastians Skube, Dāvids Špiters.

2014. gada Eiropas čempionāta kvalifikācijā Latvijas izlase izcīnīja trīs punktus, finišējot savā apakšgrupā ceturtajā vietā aiz Horvātijas, Ungārijas un Slovākijas.

Pārējo grupu sastāvi: 1. grupa - Horvātija, Norvēģija, Nīderlande un Turcija, 2. grupa - Dānija, Baltkrievija, Lietuva un Bosnija un Hercegovina, 4. grupa - Serbija, Islande, Melnkalne un Izraēla, 5. grupa - Ungārija, Krievija, Portugāle un Ukraina, 6. grupa - Francija, Maķedonija, Čehija un Šveice, 7. grupa - Spānija, Vācija, Austrija un Somija.

Izmantotie resursi:
Latvijas Handbola federācija - Handball.lv

     [+] [-]

, 2014-04-11 14:13, pirms 10 gadiem
Zviedrija! Gribētu redzēt klātienē!