Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:8, Did:0, useCase: 3

"Tenax" BHL ceturtdaļfināla duelis pret spēcīgo "SKA Minsk"

Jānis Pārums

"Tenax" BHL ceturtdaļfināla duelis pret spēcīgo "SKA Minsk"
Dobeles "Tenax"
Foto: Jānis Līgats

Šajā nedēļas nogalē Baltijas līgas ceturtdaļfināla spēles aizvadīs Latvijas čempioni Dobeles "Tenax", divreiz savā laukumā tiekoties ar Baltkrievijas klubu "SKA Minsk".

Jāatgādina, ka abas komandas šī turnīra ceturtdaļfinālā sacentās jau pērn, kad dobelnieki līdzīgās spēlēs divreiz piekāpās Minskas komandai un divu spēļu summā bija spiesti atzīst oponentu pārāku ar 59:64 (32:33, 27:31). Pērn Minskas SKA Baltijā izcīnīja otro vietu aiz "Riihimaki Cocks", bet aizpērn kļuva par čempioniem.

Šīs sezonas regulāro čempionātu "Tenax" B apakšgrupā ar divām uzvarām, tikpat neizšķirtiem, četriem zaudējumiem un kopsummā nopelnītiem sešiem punktiem noslēdza trešajā vietā, jau priekšlaikus nodrošinot dalību izslēgšanas spēlēs. Par punktu tika apsteigti Kauņas "Granitas", bet par četriem – vēl viena Lietuvas komanda "VHC Sviesa". Turpretī grupas labākās komandas bija diezgan tālu priekšā - pērnās sezonas BHL čempione "Riihimaen Cocks" pamatturnīru kā vienīgā komanda noslēdza bez zaudējumiem (8-0) un pārliecinoši ar 16 punktiem triumfēja B grupā, bet otrajā vietā ar 11 punktiem ierindojās "Polva Serviti".

Savukārt dobelnieku oponenti ceturtaļfinālā "SKA Minsk" A apakšgrupā ar 14 punktiem ieņēma otro vietu, palaižot priekšā tikai Ukrainas "ZTR Zaporozhye", kas nopelnīja par punktu vairāk.

Uz spēli pret "Tenax" Minskas komanda ieradusies praktiski spēcīgākajā sastāvā. Tikmēr dobelniekiem viss nav tik gludi. Latvijas čempionu komandas vadītājs handball.lv norādīja: "Minska ir ļoti spēcīga un Dobelē ieradusies visā savā zvaigžņu sastāvā. Mums problēmas rada tas, ka murjāņiešiem svētdien ir spēle Vaiņodē, bet Ņikita Pančenko un Emīls Kurzemnieks mums tomēr ir nozīmīgi spēlētāji. Mums ir pievienojies Nils Kreicbergs, taču Baltijas līgā viņš spēlēt nevar. Problēmas ar muskuli ir Aleksandram Krastiņam, ar elkoni – Oskaram Arājam. Skatīsimies, kas varēs spēlēt. Jebkurā gadījumā cīnīsimies, neviens padoties negrasās."

Sestdien spēle notiks plkst. 17:00, bet svētdien abu komandu spēkošanās paredzēta plkst. 13:00. Baltijas līgas "Final Four" kvalificēsies komanda, kas uzvarēs divu spēļu summā. Jāatgādina, ka otra Latvijas komanda "Celtnieks" izslēgšanas spēlēm nekvalificējās, ieņemot sesto vietu A apakšgrupā.

BHL ceturtdaļfināla pāri:

ZTR Zaporozhe (A1) - Kauņas Granitas (B4)
Kehra (A3) - Polva Serviti (B2)
Viljandi (A4) - Riihimaen Cocks (B1)
SKA Minsk (A2) - Dobeles Tenax (B3)

Rezultāti
Turnīra tabulas
Izslēgšanas spēles
Statistika

Izmantotie resursi:
Latvijas Handbola federācija - Handball.lv