Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:8, Did:0, useCase: 3

Autors: Ulvis Brože

Latvija pasaules čempionāta kvalifikācijas "play-off" dueļus aizvadīs 16. un 19. aprīlī

Latvija pasaules čempionāta kvalifikācijas "play-off" dueļus aizvadīs 16. un 19. aprīlī
Dainis Krištopāns. Foto: Imago Sport/Scanpix

Aprīlī Latvijas nacionālā izlase aizvadīs pasaules čempionāta kvalifikācijas "play-off" pirmās kārtas cīņas pret Izraēlas valstsvienību. Šobrīd jau ir zināmi abu spēļu norises datumi un laiki.

Pirmā spēle notiks 16. aprīlī Izraēlas valstsvienība laukumā Telavivā, "Shlomo Arena". Mača sākums paredzēts pulksten 19:15. Savukārt atbildes spēle notiks 19. aprīlī Vidzemes Olimpiskajā centrā Valmierā. Latvijas komandas mājvietā spēle sāksies pulksten 17:15.

Latvijas izlase pasaules čempionāta kvalifikācijas "play-off" pirmajā kārtā bija starp četrām izliktajām komandām, jo bija viena no četrām vājākajām komandām Eiropas čempionāta finālturnīra noslēgumā. Pretī Latvijai varēja stāties viena no veiksmīgi kvalifikācijas pirmo posmu pārvarējušajām izlasēm, un par to kļuva Izraēlas valstsvienība.

No Eiropas pasaules čempionātam, kas notiks Ēģiptē, jau ir kvalificējušās četras izlases: 2019. gada pasaules čempione Dānija, kā arī šā gada Eiropas čempionāta trīs stiprākās komandas Spānija, Horvātija un Norvēģija. Nākamās 16 Eiropas čempionāta dalībnieces pasaules čempionāta kvalifikāciju sāks noslēdzošajā "play-off" posmā.

"Play-off" pirmā kārta tiks izspēlēta 15. līdz 19. aprīlim. Jāpiemin, ka pirms pāris gadiem Latvija ar Izraēlu jau tikās, kad pasaules čempionāta kvalifikācijas turnīra pirmajā posmā uzvarējām ar 29:28. Toreiz Latvijas izlases sastāvā rezultatīvākais ar deviņiem vārtiem bija Aivis Jurdžs, bet Dainis Krištopāns pievienoja astoņus vārtu guvumus.

Izmantotie resursi:
handball


Foto: Latvijas Handbola federācija.

Veršakovs: "Atbildes spēlē pret "Granitas" jāsamazina kļūdu skaits un jāuzlabo metienu realizācija"

Šo sestdien Dobeles Sporta centrā “Tenax Dobele” handbolisti dosies atbildes spēlē pret Kauņas “Granitas-Karys”, lai cīnītos par iekļūšanu Baltijas līgas finālčetriniekā. “Tenax Dobele” komandas galvenais treneris Sandris Veršakovs uzsver, ka atbildes spēlē ir jāsamazina kļūdu skaits un jāuzlabo metienu realizācija.
LSFP prezidents Einars Fogelis un LOK ģenerālsekretārs Kārlis Lejnieks. Foto: LOK
6

LOK biedri neatbalsta LOK un LSFP apvienošanās procesa uzsākšanu

Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) biedri šodien Ģenerālās asamblejas sesijā (aizklātā balsojumā) nolēma neatbalstīt kārtību, kādā Latvijas Sporta Federāciju padome (LSFP) tiktu apvienota ar LOK.
1

Noskaidroti Latvijas kausa izcīņas pāri handbolā

2023./2024. gada noslēgumā vairākas Latvijas sieviešu un vīriešu komandas tiksies Latvijas kausa izcīņā. Šodien notikušajā Latvijas Handbola federācijas rīkotājā izlozē tika noskaidroti pāri, kādos komandas tiksies pirmajās spēlēs.