Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:8, Did:0, useCase: 3

"Tenax" ar lielisku spēles vidusdaļu nokārto uzvaru pār "Celtnieku"

Jānis Pārums

"Tenax" ar lielisku spēles vidusdaļu nokārto uzvaru pār "Celtnieku"
Kaspars Straume
Foto: Andris Pintāns

Šovakar SynotTip handbola Virslīgas otrajā posmā otro uzvaru divās spēlēs izcīnīja Latvijas čempioni Dobeles "Tenax", kas savā laukumā ar 36:27 pārspēja vicečempionus "Celtnieks Rīga".

Latvijas čempionāta savstarpējās spēlēs pirmajos divos apļos uzvaras izcīnīja dobelnieki (23:17, 23:20), tiesa, spēles bija diezgan līdzīgas, kas ļāva cerēt uz intriģējošu dueli arī šovakar.

Jau pēc nospēlētas pusminūtes rezultātu atklāja rīdzinieku līderis un Latvijas čempionāta rezultatīvākais spēlētājs Artūrs Lazdiņš, bet dobelnieki atbildēja ar trīs vārtiem pēc kārtas, pārņemot vadību – 3:1. Lielāko daļu pirmā puslaika "Tenax" bija 1-2 vārtu pārsvars, ko "Celtnieks" vairākkārt atspēlēja un panāca izlīdzinājumu. Puslaika beigu daļa gan Latvijas čempioniem izdevās krietni pārliecinošāka, kas ļāva veikt izrāvienu 5:1 un no 14:13 panākt 19:14, bet puslaiku noslēgt ar četru vārtu pārsvaru – 19:15.

Teicams dobelniekiem bija arī otrā puslaika sākums - pa diviem vārtiem pēc kārtas guva Nils Miķelsons un Kaspars Straume, ar vēl vieniem izcēlās Renāts Hovratovičs, palielinot laukuma saimnieku pārsvaru jau līdz +9 (24:15). Pēc puslaika vidus jau pieminētais Straume guva savus kārtējos vārtus un pirmoreiz panāca desmit vārtu pārsvaru Dobelei – 31:21. Lai arī dažus vārtus rīdziniekiem izdevās atspēlēt, "Tenax" uzvara netika apdraudēta un dobelnieki guva pārliecinošu panākumu – 36:27. Kaspars Straume uzvarētāju labā guva deviņus vārtus, turklāt realizēja visus izdarītos metienus. Zaudētājiem septiņi vārti Artūram Lazdiņam.

Tādējādi "Tenax" izcīnījuši otro uzvaru divās spēlēs Latvijas čempionāta otrajā posmā un ar astoņiem punktiem nostiprinājuši savu līderpozīciju. "Celtnieks" ar trim punktiem ieņem otro vietu.

Rītvakar plkst. 18:00 pirmo spēli otrajā posmā aizvadīs Ludzas "Latgols", kas viesos spēkosies arī LHF kausa ieguvēju "Ogre/Miandum". Jāatgādina, ka kausa finālā janvāra beigās ogrēnieši pārspēja tieši ludzāniešus (27:26). Spēles tiešraide Sportacentrs.com interneta tiešraidē.

UZZIŅAI: Latvijas čempionāta otrajā posmā komandas pēc nolikuma sadalītas divos četriniekos – spēcīgāko četriniekā startē četras labākās komandas pēc pirmo divu apļu rezultātiem (Dobeles "Tenax", "Celtnieks Rīga", Ludzas "Latgols" un "Ogre/Miandum"), savukārt otrajā četriniekā piedalījās pārējās četras komandas (Vaiņode, MSĢ/LAT-98, "Jūrmalas Sports" un ASK/LSPA). Pirmajos divos apļos nopelnītie punkti savstarpējās spēlēs līdzi nenāk, bet katrai komandai tiek noteikti sākuma punkti atkarībā no pirmajā posmā izcīnītās vietas. Attiecīgi, katra četrinieka pirmā komanda otro posmu uzsāk ar četriem punktiem, otrā komanda ar trim, trešā ar diviem, bet ceturtā komanda ar vienu punktu. Garantētie punkti, uzsākot otro posmu:
Pirmais četrinieks: Tenax 4, Celtnieks 3, Latgols 2, Ogre/Miandum 1.
Otrais četrinieks: Vaiņode 4, MSĢ/LAT-98 3, Jūrmalas Sports 2, ASK/LSPA

SynotTip handbola Virslīga. 2. posms

Dobeles Tenax – Celtnieks Rīga 36:27 (19:15)
Tenax: Straume 9, Politers 5, Miķelsons 4, Ērmanis 4, Hovratovičs 3, Bilkštis 2, Ozols 2, Kurzemnieks 2, Arājs 2/2, Zvejnieks 1, Krastiņš 1, Krivmanis 1.
Celtnieks: Lazdiņš 7, Sasuļins 4, Lisovskis 3, Eglītis 3, Leja 3, Freibergs 3, Petuhovs 2, Liepiņš 1, Balceris 1.

Kalendārs/rezultāti
Turnīra tabulas
Statistika

Izmantotie resursi:
Latvijas Handbola federācija - Handball.lv