Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:8, Did:0, useCase: 3

Jurdžs un Leipciga atsāk ar uzvaru Magdeburgā

Anatolijs Kreipāns
Anatolijs Kreipāns

Jurdžs un Leipciga atsāk ar uzvaru Magdeburgā
Par galveno spēles varoni Magdeburgā kļuva Leipcigas komandas vārtsargs Jenss Fortmans.

Vācijas handbola bundeslīgas čempionāts pēc šīs valsts vīriešu izlases uzvaras nesenajā Eiropas čempionātā atsākās ar vēl lielāku skatītāju interesi un pārsteigumu - "Austrumu duelī" Aivja Jurdža pārstāvētais bundeslīgas jaunpienācējs Leipcigas DHfK viesos vairāk nekā 6700 skatītāju klātbūtnē ar 31:28 pārspēja SC "Magdeburg" komandu un panāca to turnīra tabulā. Jurdžam - 3 gūti vārti.

Leipcigas komanda sagādāja pārsteigumu jau abu komandu pirmā apļa spēlē, kurā uzvarēja savā laukumā ar 26:25, bet tagad - vēl lielāks pārsteigums GETEC arēnā Magdeburgā. Leipcigas kluba mājslapā šī uzvara pat nosaukta par sensāciju.
Spēle sākās diezgan nervozi un četras minūtes komandas nespēja gūt vārtus, līdz beidzot Nemanja Zelenovičs izvirzīja mājiniekus vadībā. Magdeburgas komanda vadībā bija vēl tikai vienu reizi - 2:1, bet tad savu pārsvaru arvien palielināja Leipcigas handbolisti - 9:6, 13:8, 17:10 (27.minūte)... Par vienu no galvenajiem mača varoņiem kļuva 28 gadus vecais Leipcigas komandas vārtsargs Jenss Fortmans, kurš janvāŗi pievienojās Leipcigas komandai no bankrotējošā Hamburgas kluba. Laukuma saimniekiem pat radās tāds kā Fortmana komplekss. Puslaiks - 17:12 viesu labā.
Pēc pārtraukuma mājinieki panāca 14:17, taču tā bija tikai izglābšanās ilūzija - atkal lielisks bija Fotmans (11 spēles Vācijas izlasē, 2006. gada Eiropas junioru čempions un 2007. gada pasaules junioru vicečempions), bet uzbrukumā trīs vārtus pēc kārtas guva Peters Štrozaks, Kristofs Šteinerts un Aivis Jurdžs - 20:14. Puslaika vidū - 20:24, divas minūtes pirms beigām - 26:29, taču arī tā bija tikai izglābšanās ilūzija. Leipcigas komanda aizvadīja spēli līdz pelnītai uzvarai - 31:28. Bundeslīgas jaunpienācējiem tā bija tikai otrā uzvara viesos šajā sezonā.
Pēc šīs uzvaras Leipcigas komanda turnīra tabulā panāca Magdeburgu - tagad abām komandām ir pa 17 punktiem un tās dala 10.vietu.
Evara Klešnika pārstāvētais HSG "Wetzlar" 13.februārī spēlēs viesos ar "Balingen-Weilstetten".

     [+] [-]

, 2016-02-11 22:30, pirms 8 gadiem
Lieliski!